UTA Arad

Câți utiști s-au exclus din primul „11” după eșecul de la Pitești sau discuțiile din vestiar au pansat „rănile”? „Toată lumea a conștientizat că e nevoie de responsabilitate”



La finalul meciului de la Pitești, pierdut de UTA cu 4-1, Laszlo Balint spunea că unii jucători se scot singuri din primul „11” după prestațiile pe care le au. Antrenorul arădenilor a dat și ceva sugestii în direcția lui Florin Ilie, spunând că unii s-au întors cu spatele la fazele de gol, însă există variante viabile pentru înlocuirea lor?

Titularul sezonului regular alături de Erico da Silva, Alex Benga e tot accindentat, iar fotbalistul care l-ar putea trimite pe Albu în defensivă, Damian Isac, acuză și el probleme medicale. Ar mai fi variantele Cristi Melinte, în defensivă sau Neluș Roșu, în linia mediană, dar vorbim despre fotbaliști care au prea puține minute oficiale în ultima perioadă. Totodată, Balint spune că o parte dintre problemele întâmpinate în Trivale s-ar putea rezolva după discuțiile avute în vestiar. „Cred și sper că am învățat din din aceste două meciuri sau cel puțin eu consider că trebuie să învățăm din ambele. A fost o discuție destul de lungă în vestiar, s-au spus lucrurile care trebuiau spuse în așa fel încât să se rezolve anumite probleme. Am încercat să găsim soluțiile prin care să ne redresăm foarte rapid moralul. Nu este ușor pentru nici o echipă să joci bine într-o primă repriză a unui meci și după a doua să te uiți la finalul meciului la tabelă și să vezi că meciul se termină 4-1 pentru adversar. Asta a fost principala mea sarcină, să încerc să capacitez jucătorii din punct de vedere moral și emoțional, pentru ceea ce avem de făcut în perioada imediat următoare. Sunt foarte puține zile la dispoziție ca să ne adunăm puterile și să să fim așa cum trebuie din toate punctele de vedere: mental, emoțional, fizic și tactic. Nu o să dezvălui ce s-a discutat în vestiar, dar mesajul este că trebuie să rămânem uniți, puternici și fiecare dintre noi să ne punem calitățile și absolut tot ce are mai bun slujba echipei pentru a aduna puncte. În concluzie, cred că toată lumea a conștientizat că e nevoie de responsabilitate maximă începând de la meciul cu Chindia și continuând cu toate meciurile care mai sunt de disputat până la finalul play-outului. Pentru că toate partidele sunt la fel de importante, punctele sunt vitale. Meciurile vin și trec repede și atunci e important acumulăm puncte ca să evităm acea zona fierbinte a clasamentului”, a spus „principalul” arădenilor.

Dacă în centrul apărării sau a liniei de mijloc variantele sunt puține nu aceșlași lucru se poate spune despre atac. UTA are șase atacanți de meserie pe care i-a rulat pe rând, plus Roger, Miculescu sau Rusu, fotbaliști care au făcut mereu parte din planurile ofensive ale staffului tehnic. Doar că Laszlo Balint are nevoie de garanții și, plecând de la discuția legată de prestațiile mai puțin reușite ale lui Liviu Antal, tehnicianul arădenilor a dat de înțeles că este în permanentă căutare a soluțiilor celor mai eficiente. „Liviu își dorește foarte mult, dar – din păcate – în acest moment el nu se află într-o formă sportivă care să ne permită să avem anumite garanții, sau speranțe, că aduce un plus pe care îl așteptăm. Este și el conștient că toată lumea așteaptă foarte mult de la el, eu, conducerea clubului, suporterii, absolut toată lumea. Ce pot să vă spun este faptul că el își dorește, noi avem încredere îl el, nu a dispărut din vederile mele, a jucat titular cu Hermannstadt, dar avem nevoie să aplicăm și un sistem de rotație. La fiecare meci încerc să aduc un plus de prospețime, măcar fizică. Iar cei care vin de pe bancă, îmi doresc să aducă și un plus de motivație și determinare, de care are nevoie echipa în acele momente. Din păcate, la meciul FC Argeș, nici de pe bancă nu a venit acel plus, dar nu trebuie sărămânem ancorați în trecut” , a mai afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Așadar, „roș-albii” sunt tot fără Benga, Isac și Tomozei și la meciul de mâine, cu Chindia, dar și fără antrenamente pe gazonul din Calea Aurel Vlaicu. „Terenul necesită anumite proceduri de întreținere printre care și irigarea la un nivel constant. Așadar, preferăm să ne sacrificăm pentru că avem nevoie de o suprafață de joc cât se poate de bună. De altfel, vedem că majoritatea terenurilor pe care ne deplasăm au gazoane ce și-au revenit după perioada grea de iarnă și sperăm ca și la noi să se vadă acest lucru cât se poate de curând”, a mai menționat Balint.

FOTO: Gabriela Neacșu (FC Argeș – Facebook)









15 comentarii

  1. UTA este atipica, are stadion , n-are gazon, are lot echilibrat dar n-are jucatori eficienti, are ocazii dar n-are goluri, are jucatori cu experienta, dar care nu-s in forma, are conducere dar n-are management sportiv , are antrenor bun , chiar norocos uneori ,dar cu rezultate modeste din punct de vedereal jocului colectiv.
    Mi-a placut cand Domide a zis ca daca ar fi un meci intre UTA 70 si UTA 2021, cei din 70 ar bate cu doar 1-0, deoarece din cati au mai ramas, au toti peste 70 de ani, cam deodata cu UTA.

    0
    0
  2. Vremea vorbelor și a explicațiilor a trecut e timpul sa demondmstrati toți in următoarele meciuri!Daca mâine nu câștigați e clar ceea ce se va întâmpla afundarea in zona retrogradării!Neaparat trebuie câștigate următoarele 3 meciuri fără a mai tine cont de rezultatele altor meciuri( ceea ce nu ar trebuii sa intereseze,rezultatele altora )

    0
    0
  3. Analiza tilului: „Câți utiști s-au exclus din primul „11” după eșecul de la Pitești sau discuțiile din vestiar au pansat „rănile”? „Toată lumea a conștientizat că e nevoie de responsabilitate”
    Criterile titularizării trebuie să fie: profesionalismul jucătorilor, spiritul de sacrificiu, atitudinea de învingător și spiritul de echipă.
    Dacă faci economie de efort, ești ficos, ești slab dpdv tehnico-tactic, ești egoist, nu ar trebui să te regăsești printre titulari!
    Dacă totuși ești titular, nu neapărat înseamnă că o meriți, s-ar putea ca antrenorul să te prefere că nu are dublură pe postul respectiv, sau că nu are autoritate și curaj, să introducă pe altcineva.
    Chiar dacă au sau nu dubluri pe post, Ilie, Erico, Roșu, Hora, Antal și mulți alții, în cel mai bun caz ar trebui să fie rezerve.
    Este extrem de neplăcut să vezi aceleași personaje în teren, care fac figurație, niște amatori, foarte departe de ceea ce ar trebui să fie un fotbalist.
    Antrenorul are rolul să își pregătească corespunzător jucătorii, cu antrenamente specifice care să le dea încredere că pot fi eficienți în meciurile oficiale.
    Problema cea mai mare este că nu sunt titulari simultan, Vali Buhacianu și Albert Voinea, care ar putea să facă o echipă grozavă în atac.
    Oare va renunța Gyuszi la cei care păcălesc fotbalul?
    Hai UTA !
    Hai

    0
    0
  4. Probabil o sa joace cu Erico si Albu in centrul aparari si Isac la inchidere. Mijloc dreapta posibil Bustea.

    0
    0
  5. Din campioană a play-out au ajuns cu cuțitul la os. Nu cred că vor mai câștiga vre-un punct din cele ramase.Uta a avut cel mai favorabil program din play-out . Viitorul-Dinamo- Sibiu. (echipele cele mai slabe) .Singura echipa pe care UTA mai are șanse să o bată este Iașiul ,dar cum UTA a jucat cu Sibiul și Argesul nu prea cred sa o facă. 100% mergem la baraj. (ar fi culmea sa ne facem de râs,oricum nu ar fi pentru prima dată) Cu chindia nu avem nici o șansă asta e clar.

    0
    0
    1. Atentie la trend.Dinamo, Sibiu, Viitorul nu au voie sa retrogradeze.! Atunci cine va merge jos ? Argesul joaca, Chindia e pe val,Gazul nu se lasa, Astra are valoare si joc.Si atunci noi, UTA cui ramanem ?

      0
      0
    2. Ce nasol o sa fie de tine (si bine pentru noi), daca UTA bate Chindia (asa cum sper sa se intample)…atunci iar va trebui sa dispari de pe comentarii pana la prima infrangere…

      0
      0
        1. UTA va câștiga meciul cu târgoviște dacă va începe să joace cu Voinea și Petre în atac mijloc Buhacianu,Mode,Roșu,Bustea. apărarea. Roumpoulacu,ALBU,Erico,Șleakov. Asta e părerea mea personală că am ales acești jucători dar sânt convins că oricine întră în echipa,echipa va câștiga și vă marca cel puțin 2sau3 goluri azi și nu va primi nici unul.

          0
          0
  6. Cand a venit HORA, ANTAL si ROSU,am zis ca, ei o sa ajute UTA. foarte mult prin experienta lor, asa a crezut si GYUSZI dar s-a inselat atat el cat si noi fanii UTA-ei !!! Cred ca, din campionatul viitor, sper ca, GYUSZI sa faca curatenie la echipa si APOSTU sa nu mai aduca jucatori care nu sunt constanti si plictisiti de fotbal ,sa aduca caractere care vor sa lupte pt. acest club !!!

    0
    0
    1. Doar ca depinde de rezultatul contra Chindiei,si sincer sa fiu,nu prea sunt optimist in aceasta privinta..,din pacate,dar Doamne ajuta…Asa este cand te bazezi pe „elefanti” care doar isi mai aduc aminte de un anumit nivel de fotbal,cu salarii grase si clauze de sta pisica in coada..Nu are rost sa mai intram in discutii fara logica,oare ce si cine i-au recomandat pe cel putin cei Trei Muschetari,Hora,Antal,Rosu????Aduci,speri in ei si tot „elefanti”plictisiti arata a fi…
      Nimeni nu i-a bagat pe gat pe acestia,lui Balint,el i-a cerut direct si Apostu chiar a declarat public ca Mister ii facea zile si nopti fripte….
      Despre ce discutam???
      Acest staff,cu toate scuzele de rigoare,a primit luna de pe cer,absolut tot ce si-au dorit,de aici supararea,frustrarea….
      Mister Balint nu mai gestioneaza demult situatia si din pacate,asta este realitatea,indiferent de sustinerea noastra..E prea tarziu sa-i penalizeze pe cei ceruti de catre dansul…Adica aceiasi care acum pun conditii….din pacate….

      0
      0
  7. CINEVA !!! Inteleg, este suparare mare dar maine UTA. va castiga cu CHINDIA , o sa vezi ca am avut dreptate !!! Nu este dracul chiar asa de mare, o sa vezi ca, baietii o sa se mobilizeze la maxim si va reusi, chiar daca Chindia este o echipa foarte disciplinata ,o nuca tare , nu este de nebatut !!! Baietii cred ca, au inteles importanta acestui meci si repet, cred ca, va castiga, egalul nu este bun !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
    1. Nelule…si astazi,echipa s-a antrenat pe Stadionul FN,i-am urmarit….E ceva foarte ciudat…Balint doar supervizeaza,in rest se ocupa staff-ul….Exercitii pe rapiditate,pe jumatate de teren..Hai sa zicem…Radu Alexandru conduce antrenamantul fizic si incepe…2 la stanga,alte 2 la dreapta,pe dupa copete si sulite…Trebuie repetat de minim 4-5 ori,pana toti apuca sa inteleaga ce li se cere….Si cine nu intelege in primul rand???HORA….,de exemplu,care pare atat de plictisit de viata,sictirit,incat pare in reluare…si ma omoara acel ranjet,mereu al sau,de „lasa-ma ca sa te las”…
      Totusi,la general,exista jovialitate,conlucrare,efort depus si reactie la antrenament….Juniorii percuteaza cel mai bine,dupa ce am vazut,asa doar prin trecere…
      Daca batem Chindia..daca reusim….suntem de aur….Doamne ajuta!Ne mai linistim deocamdata….

      0
      0
  8. Meteahna pare a fi veche si repetitiva…Exact jucatorii adusi „en fanfare”,te dezamagesc,pe undeva..Astepti parca altceva din partea lor….Si ce arata???Nici macar nu ar trebui sa fie in lotul programat….din pacate…Dar cu cine,in rest????Dupa un an de experimente si dubioase incercari de schimbare de posturi,fara o structura logica,ii tot muti,de nu mai inteleg nici ei,ce si unde trebuie sa joace….Haos total!

    0
    0
  9. Ce este asta ? GYUSZI supervizeaza antrenamentele ? Pai nu este indeajuns, trebuie sa conduci tu direct sa le arati tactica ta prin mai multe exercitii !!!Se ocupa si staful dar ,principalul esti tu ca, antrenor principal sa le spui ce sa faca pe teren !!! In fine,una peste alta, UTA. trebuie sa castige cu Chindia pt. a avea mai multa liniste in urmatoarele meciuri !!! FORTA UTA ARAD !!! V I C T O R I E !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button