UTA Arad

Balint vrea să rămână optimist după ce UTA a pierdut al treilea meci la rând: „Lucrurile nu sunt dramatice, sunt complicate doar! Să fim bărbați și să luptăm până la capăt”





UTA a pierdut și cu Chindia Târgoviște și a intrat oficial „hora” echipelor ce luptă pentru evitarea locurilor ce duc la barajul de menținere / promovare cu locurile 3 și 4 din Liga 2-a. Paul Iacob a decis confruntarea din Sâmbăta Mare, de pe arena „Francisc Neuman” cu o execuție de finețe, la care arădenii parcă s-au abondat încă de la deplasarea de la Pitești, unde Grecu a fost cel care a reușit un gol asemănător.

Mai îngrijorant este jocul lipsit de orizont al arădenilor, care și-au creat cu pipeta situații de poartă, iar deznodământul în fața campioanei pragmatismului din Liga 1 nu putea fi decât unul. „Victorie meritată pentru Chindia și o înfrângere, a treia consecutivă, care pentru noi complică lucrurile destul de mult. Cred că diferența s-a făcut în momentul în care Chindia i-a introdus pe cei doi atacanți, Popa și Florea. Am încercat să schimbăm și noi acolo în compartimentul ofensiv, diferența a fost că cei doi ai lor au reușit să țină de minge, să câștige dueluri. Practic, așa s-a și marcat golul, după un duel câștigat de Popa, mingea a ajuns la Florea care a câștigat și el un duel și apoi eurogol Paul Iacob. Este al doilea meci în care luăm astfel de goluri. Ideea este să rămânem cu fruntea sus, să acceptăm acest moment greu și să încercăm să-l rezolvăm. Lucrurile nu sunt dramatice, sunt complicate doar. Trebuie să fim bărbați și să luptăm până la capăt. Indiferent cum, trebuie să menținem echipa în prima ligă”, a spus Laszlo Balint la finele disputei cu târgoviștenii, dând impresia că ia în calcul și îndeplinirea obiectivului după un baraj cu o divizionară secundă.

Dintre cei șase atacanți din lot, numai Buhăcianu a fost uitat pe bancă până la ultimul fluier, iar Cipri Rus a jucat 5 minute, timp în care i-a pus mingea pe cap lui Antal, dar acesta a trimis peste poartă. Cert este că atacanții UTA-ei nu au realizări, iar Balint admite: „Din păcate, este o evidență, asta a fost problema noastră de când am început. Și de-a lungul sezonului, indiferent cine a jucat în compartimentul ofensiv și am încercat diferite formule, am schimbat și sistemul…Iar eficiența în acest play-out contează foarte mult. Chindia la primul șut pe poartă a marcat, noi am încercat, am avut faze fixe, am avut și acea lovitură liberă executată de Adi Petre, chiar dacă de la distanță mare. S-a încercat, dar nu am reușit să marcăm împotriva unei echipe extrem de bine organizată. Nu este deloc întâmplător că sunt pe primul loc, câștigă din nou fără gol primit, ceea ce este remarcabil”.

Pentru „Bătrâna Doamnă”, deplasarea de miercuri, de la Giurgiu, devine una foarte importantă în ecuația salvării de la retrogradare. „Trebuie să ne concentrăm la problemele noastre, avem o deplasare infernală, este ca o finală meciul de la Astra și trebuie să o tratăm ca atare. Nici nu vreau să mă gândesc la o înfrângere, vreau să rămân optimist, vreau să rămân pozitiv. Trebuie să ne revenim repede după acest nou eșec și să strângem rândurile pentru că, chiar dacă nu-mi place acest clișeu, noi am băgat-o, tot noi trebuie să o scoatem de aici, din situația asta. Am discutat cu băieții după meci, le-am spus că asta este…trebuie să fim cu fruntea sus. Ei sunt foarte apăsați, doi-trei jucători au avut lacrimi în ochi, dar trebuie să ne adunăm puterile și să ducem lupta până la capăt. Eu am mare încredere că echipa asta își va îndeplini obiectivul la finalul sezonului”, a mai afirnat Balint.

Imediat după ultimul fluier al partidei cu dâmbovițenii, jucătorii și antrenorii UTA-ei au plecat la familiile lor pentru a petrece Paștile, urmând să-și reia pregătirile de luni. La Giurgiu se joacă miercuri, 5 mai, la ora 12, iar cu Poli Iași acasă, duminică, de la ora 14.

24 comentarii

  1. Omule tu ești normal ….ce ai văzut tu astăzi in afara de CHIN ……poți să îl pomenești pe Petre ca realizare….el de la grupele de copii a fost trimis acasă de antrenori ca indolent…..l-am susținut dar nu se mai poate…….

    0
    0
    1. De la următorul meci…încă învățăm sau mai e placa cealaltă ei si-au dorit victoria mai mult. Nu știu noi de ce nu ne-o dorim …mai mult…

      0
      0
  2. Am fost aproape de play-off si acum sa retrogradam ? Sunt unii indolenti, frezati si tatuati cu salarii bune care sa nu mai joace: Roumpulakou, Albu, Rusu, Antal, Peteleu, Voinea, Petre … ne-am lamurit !

    0
    0
  3. Nici sa nu te gandesti, la Astra UTA o sa plece invinsa !!! La cum joaca baietii lui Neagoe de bine o echipa care paseaza bine si isi creeaza multe situatii de gol !!! Poate cu Iasul acasa sa castigam dar si cu astia ,este sub semnul intrebarii la cum joaca baietii de slab !!! Nu mai zic ca, apoi avem cu Gazul Metan tot acasa, o echipa care va veni la Arad sa razbune acel 1-2 de la Mediasi !!! Greu , tare greu !!!

    0
    0
  4. Dl Balint nu are onoare, nici demnitate. Nu avem ce astepta de la dansul. Fie ca ramanem, fie ca vom retrograda a distrus- cu lotul si cu jocul asta- si sezonul viitor. Ma mai satur si eu…sa tot spun ca e antrenor de 1 leu, ca l-a vazut- cind a fost la Urziceni- pe Dan Petrescu , antrenor si incearca sa il copieze. Nu a inteles, mai nimic, din ce facea Dan Petrescu, ca echipa lui… marca goluri, a iesit de altfel campion. Balint nu are nici staf, sint o gloata de nepriceputi, echipa nu e pregatita fizic, se sparg ca sticlele ( Tomozei, Benga, Hrezdac). L-au distrus si pe Hrezdac, fortandu-l nerefacut, a facut recidiva
    la ligamentele incrucisate, si s-ar putea sa-si incheie capitolul de fotbalist. A adunat toti impotentii, atehnicii,..care nu-s instare sa dea o pasa, sau sa dribleze, acum isi bate joc si de Buhacianu. Cum Meszar imi pare si el destul de nepriceput, UTA are mari….sanse sa retrogradeze, cind puteafi fi in play off. Dle Balint daca ai o minima onoare, pleaca acuma, nu trage echipa in prapastie, e limpede ca nu pricepi meseria asta, la nivel de prima divizie. Nu imi fac sperante…omul asta traieste in alta lume..ba chiar se crede antrenor. Ca Sarvatori de Paste …ne-a oferit !

    0
    0
  5. Promovată după multă vreme, UTA , a stabilit și o premiera. Fără o ,,osatura” arădeană ,cu un lot mai pestriț ca niciodată.Sarcina de a face o echipa decenta ,a revenit unui antrenor fara experiență ,școlit , dar fara idei. Un semnal era și o promovare cu cântec.Lipsa unui joc legat cat de cat ,constant avea să urmărească echipa până azi.Ceva întăriri ,numai de suprafață . De la restul de jucători nu poți obține nici o predictibilitate minima. Ce sa faci cu jucători aproape de un abandon ,ca Melinte ??Vorbim cam la trecut de echipa în nădejdea unei resuscitări . Resuscitare de aceea cu fierul de calcat electric pe cord.Un antrenor care intra in coliziune cu. suporterii ,e terminat. Depinde cat de terminata o fi și echipa. Dacă nu crești jucătorii tai ,macar un. Iova ,TIRBAN ,Pliska sau Body ,asta e rezultatul. Poți lua jucători ca Antal ,dar sa faci vaccin sa nu cedezi psihic.!! Ne-am specializat in luat goluri euro !! Logica reținerea conducerii la noi contracte !! Poate doar pentru personalul medical de la ambulanțe pe stadion Pentru toată suflarea UTA …PRAZNIC LUMINAT. !!!

    0
    0
  6. Pana la urma, vom ajunge sa ne batem pentru evitarea retrogradarii, ceea ce,sa fim drepti, in vara,era dezideratul tuturor.Surpriza ar fi fost, daca am fi realizat mai mult.Cu un edil pe care il doare-n cur de club, cu in conductor si antrenor care ,poate ca vor,dar cam atat pot,de aici rezulta si achizitiile care ” este”, nu prea se putea mai mult. Iar ,in ecuatie mai intra si d-l Apostu, care cu iesirea despre cupele European,mai bine…ramanea filozof.
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  7. Dacă aveai coaie iti dădeai demisia demult esti praf si ca antrenor si ca si caracter atât sti sa aburesti lumea du te la Tarlungeni si da ne pace esti penibil jalnic pt câțiva galbeni ti de scaun ca orbul de bata

    0
    0
  8. Nu o sa plece, el trebuie sa fie barbat si sa stea pana la sfarsit !!! Dar , din campionatul viitor trebuie sa plece, nu are incotro pt. ca, nu il mai vrea suporterii !!! Bineanteles si multi dintre jucatori trebuie sa plece, se stiu ei cine !!! Sa vina un antrenor gen Sandoi care a facut din Chindia din cacat bici !!!

    0
    0
  9. De la următorul meci…încă învățăm sau mai e placa cealaltă ei si-au dorit victoria mai mult. Nu știu noi de ce nu ne-o dorim …mai mult…

    0
    0
  10. Înainte de toate o sa îmi cer iertare ca e Sâmbătă Pastelui dar trebuie sa spunem lucrurilor dacă sunt albe sa rămână albe și dacă sint rosii sa rămân rosii!!!
    1.Cine a adus jucatori?
    Balint și Apostu
    2.Salarii la zi
    3. Din 21 de meciuri acasă ai cistigat 3sau 4 și dacă era cu suporteri ….!!!
    4.Balinte,tot ne spui de bărbați de familie !Apai tu in relația cu jucatori ești nul
    5.De jucatori care nu sunt ai lui Bogdan te-ai scăpat și te scapi ușor
    6.Pe ce te bazezi cind ceri mărire de salariu
    7.Te dai Utist,scuzama ,dar un om care pune și suflet(nu consider ca trebuie sa lucrez gratis!)nu caută măriri de salariu
    8. Părerea mea ca vrei sa fi respectat ,da dar prin cea ce faci nu prin a crearea probleme !
    9.Conținutul discursurilor tale e unul excelent dar pt oameni care caută adevarul in ele ,nu-l găsește !
    10.Apropo de adevăruri DACA EȘTI BARBAT AȘA CUM CERI JUCATORILOR DA-TI DEMISIA!
    Nu cred ca o vei face pt ca ÎNAINTEA UTEI pt TINE SUNT BANI!!!!
    PASTE FERICIT TUTUROR!

    0
    0
  11. Domnule Balinț,nu descuraja,trebuie continuitate….ca oriunde! Timpul le va rezolva pe toate! Oricum nu vom retrograda ,iar atunci cei 26-31 de “experți”,vor dispărea! Toți sunt bărbați la tastatura…vom vedea pe stadion cine sunt ei!!!! (Pardon,nu-i vom vedea,ca sunt no name)…dar azi au dreptate!!!! Bafta multă și Forza UTA

    0
    0
  12. Ajung să îi dau dreptate doctorului Zeno..chiar dacă ne salvăm la baraj, fiindcă nu cred că il mai putem evita, cu Balint antrenor ne vom chinui din nou, chiar nu văd nici o perspectivă cu acest antrenor slab! Are un lot la dispozitie cum nu are chindia sau arges, cu fosti campioni in componența, jucatori convocati mai nou la nationale,fosti golgheteri din prima si a doua ligă, iar tu nu stii să ii asezi in teren?! Ionut Popa cu lotul ăsta era in playoff garantat! Ai onoare si pleacă , nu sta cu sila pt niste bani! Nu cred că stai in banii ăia!

    0
    0
  13. dupa meciul cu astra 0 6 ma astwptam la balint sa isi dea demisia la fel dupa cel cu sibiu 0 1 dar se pare ca m am inselat balint e la fel de fripturist ca orice antrenor de rahat gen pancu barbu croitoru sau alti antrenori !

    0
    0
  14. nu cred ca vom fi la baraj dar oricum jalnic..mai putem castiga cu iasi 3 puncte la fel cu voluntari 1 punct cu 29 de puncte nu va fi baraj dar cu 25.de puncte cu siguranta va fi

    0
    0
  15. Nu am contestat antrenorul dar la acest meci nu ai cum să nu fi un contestatar al antrenorului. DENIS a luat galben în minutul 25 și ai terminat prima repriză nu îl schimbi si când poți să începi a două repriză cu Buhacianu în bandă stânga și nu o faci și ai nevoie de jucători care să iuțească jocul la mijloc cu Roșu tot nu o faci. Acest joc de acasă cred că ar trebui să-ți dai licența de antrenor înapoi la FRF. Nu ai fost deloc inspirat cu schimbările să văzut cum ai mutat scoți 2 atacanți și bagi un atacant și un mijlocaș de bandă la 1-0 pt oaspeți cum poți să gândești în acest fel. Te-am apreciat ca om dar cum se prezintă echipa lasă pe altcineva care se pricepe.

    0
    0
  16. Mai CALINE !!! De ce jignesti oamenii care isi spun parerea ? Ce te supara ? Adevarul ? Nu vezi ca UTA nu joaca nimic ? Cum cine sunt ei ,ca o sa ii vezi la stadion ? Pai si daca ii vezi la stadion ce ? Nu mai au voie sa protesteze la meciurile foarte slabe facute de baieti ? Cand au jucat bine i-am laudat cu totii dar tu nu vezi ca, se merge din rau in mai rau la fiecare meci ?

    0
    0
  17. Nu înțeleg de ce incăpățânarea asta ka unii antrenori de a juca cu doi închizători și in special in jocurile de pe tern propriu!Poate sa fie atacanți și Cavani și Luiz Suarez dacă nu ai mijloc!La noi atacanții dacă nu coboară la mijloc sa mai joace și ei mingea nu o primesc ca nu exista cine sa le ofere pase și când le primesc le primesc vai mama lor de pase!Nu exista joc de posesie cu scoatere din joc a adversarului cu pase filtrantă pe atacanți!Ieri de ex. Simo toate centrările care a vrut sa le dea au fost direct un primul adversar plus ca a mai pierdut și multe mingi am dat duse un exemplu dar oare ce fac la antrenamente in afara de miuța și a se rade dacă greșește unul și ii da picioare in fund

    0
    0
  18. Cum oare se face ca noi așa ,,ziși suporteri” 99% din noi vedem ca echipa nu joaca joaca nimic și-o zicem de etape bune ca nu joaca nimic și specialiști (antrenori ,fotbaliști)nu văd,parca ar avea orbul găinii,doar ca pe noi așa,,ziși suporteri”ne doare și suferim!Aceleasi declarații după meci stim ce am greșit încercam sa corectam la antrenamente !Asa se corectează de in 3 meciuri am luat 6 goluri și am dar unu,se mai și lăudau ca vezi diamne nu au primit gol de 4 etape na iaca ați luat 6 in 3 din care 4 într-un meci

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button