Fotbal judetean

Favorita la vârful Ligii a 4-a se schimbă din nou: CS Socodor – Frontiera Curtici 2-1





Nebunie în fotbalul județean după un nou rezultat ce aprinde și mai mult ultimele două etape. Socodorul a trecut cu 2-1 de Frontiera Curtici în urma unui meci destul de liniștit până în ultimul sfert de oră. De atunci încolo s-au înscris toate reușitele, două dintre ele venind după faze contestate de ambele tabere.


Fiindcă a avut un meci facil cu puștii de la UTA II, Socodorul și-a menajat o parte dintre titulari în intermediară și asta a contat în fața unei formații curticenii întinse rău de cei de la ACB Ineu, vizitează situl. Mai mult, Avrămuțiu a intrat pe teren aproape într-un picior, iar Alin Mihai revenea la echipă după o perioadă fără antrenamente. Și în tabăra gazdelor absenta Rafila, iar atacantul Bibarț a fost trimis în stânga defensivei, în timp ce Turcuș a jucat și el cu probleme musculare.

În prima parte, am consemnat doar două situații de poartă, una de fiecare parte. Mai întâi, Șulea, utilizat vârf fals de Tibi Darasz s-a trezit cu o minge în 6 metri, dar a tras slab în brațele lui Mucha. Dincolo, Buzgău, marcator și cu Ineul, a avut un șut periculos la poarta lui Vaida.

Echilibrul s-a menținut până în ultimul sfert de oră, mai precis până în minutul 77. Proaspăt intrat pe gazon, Faur a prins o parabolă perfectă de la 20 de metri, în dreapta lui Mucha, pentru avantajul Socodorului. Spiritele s-au aprins și ele, au apărut și „galbenele”, dar și alte două goluri. 4 minute mai târziu, Huțanu a căzut în careu în duel cu Țoca și Jurcă a dictat punctul cu var. Alin Gligor nu a greșit de la 11 metri și scorul devenea 1-1. Doar că și în celălalt careu s-a înregistrat o infracțiune, la ieșirea lui Mucha în fruntea lui Faur. Tudor Jurcă a indicat din nou penalty și George Pirtea a făcut 2-1, scor cu care s-a și încheiat partida.

Crișan: „Două finale să câștigăm în premieră campionatul județean”

Socodorul face 13 puncte, atât cât au și ACB Ineu și Frontiera Curtici în vârful ierarhiei, cu mențiunea că trupa lui Sculici are un meci în plus. „Chiar dacă i-am pierdut pe Rafila și parțial pe Turcuș, s-a simțit faptul că ne-am menajat o parte dintre titulari la meciul de miercuri, cu UTA II. Am stat bine din punct de vedere fizic, iar acest lucru a contat enorm în economia ultimului sfert de oră, când, practic, s-a decis totul. Și surpriza noastră tactică, cu Șulea vârf fals și Faur care a intrat proaspăt pe teren a dat roade. Marius a marcat, a obținut penalty-ul nostru, dar în general toți băieții au făcut un meci bun în fața unei echipe cu mulți jucători de calitate, care au destule meciuri în ligile doi și trei. În fine, după părerea mea, ambele penalty-uri au fost corect acordate. După eșecul de la Ineu ne-am demoralizat puțin, dar, apoi, după rezultatul de miercuri, de la Curtici, am vorbit în vestiar să strângem din nou rândurile și să încercăm să facem istorie la Socodor. Echipa nu a câștigat niciodată campionatul județean și am vrea să reușim noi anul acesta. Mai avem două finale, după care, dacă vom termina primii, vom încerca să abordăm barajele la fel de serios. Calcule nu ne-am făcut deloc pentru eventualitatea în care am promova în Liga 3-a, mergem din meci în meci și vom vedea”, a spus președintele celor de Socodor, Petrică Crișan.

Anca: „Oboseala e vizibilă deja, vrem să terminăm în picioare acest turneu extrem de obositor”

În numai trei zile, Curticiul și-a pierdut postura de principală favorită la promovare chiar în fața adversarului de astăzi. „Meci echilibrat, nu prea au fost ocazii de poartă. Oboseala e vizibilă deja, avem acidentați, Norbert Varga, Brândușe și-a lupt clavicula la Felnac, Alin Mihai a fost plecat, Gligor și Vereș joacă cu întindere. Nici cu UTA nu va fi ușor, vom juca cu grupa UTA 2004 a lui Dinu Donca pentru că etapa noastră se suprapune cu cea de la Elite U16 și vom juca pe sintetic. Mai sunt două meciuri, vrem să ne recuperăm și să terminăm în picioare acest turneu extrem de obositor”, a punctat Radu Anca, antrenorul „grănicerilor” considerând că penalty-ul pentru gazde a fost prea ușor acordat.

Formații: 

Socodor: Vaida – Miclea (73 Stanciu), Gherheș, Țoca, Bibarț (73 Faur) – Turcuș (83 Olariu), Dema – Cr. Moldovan (90 Flueraș), Pirtea, Purtan (90 Todinca)  – Șulea. Antrenor: Tibor Darasz

Curtici: Mucha – Morar, Calvin, Gligor, C. Vereș – Coșa (83 Hanc), R. Petcuț (83 Ciupuligă) – Buzgău, Avrămuțiu (74 Gurban), Huțanu – Al. Mihai (88 Aslău). Antrenor: Radu Anca.

Arbitri: Tudor Jurcă – Andrei Pantea, Andrei Pîslaru

Observatori: Leontin Buda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button