UTA Arad

Roger – Miculescu, traseul ce i-ar putea schimba planurile tactice lui Balint: „Capacitate de efort fantastică și cifre foarte bune…a dat soluție purtatorului de balon”





Ultimele trei puncte ale unui sezon cu 9 victorii stagionale în deplasare pentru UTA au venit la Giurgiu. Contra Astrei, Laszlo Balint l-a utilizat în premieră, din primul minut, pe brazilianul Roger pe poziția de mijlocaș central.

Risc tactic cu Roger lângă Vorobjovas: „Mă bucur că băieții au interpretat foarte bine ceea ce le am cerut”

Nouarul arădenilor a făcut cuplu în centrul liniei mediane cu lituanianul Vorobjovas, cei doi conlucrând la faza primului gol marcat de Miculescu. „Roger a mai jucat acolo, chiar dacă l-am mutat doar pe parcursul meciurilor. Acum a fost un risc din punct de vedere tactic pe care mi l-am asumat la acest meci. Pe momentul de posesie am jucat într-un sistem, pe cel de non-posesie ne grupam în altul. Una peste alta, mă bucur că băieții au interpretat foarte bine ceea ce le am cerut și că până la urmă am reușit să ne asigurăm cele trei puncte. Dar, ca să revin, Roger se pliază, are calitățile necesare să joace pe acea poziție. Are o capacitate de efort fantastică, cifrele lui după fiecare meci sunt la a la cel mai înalt nivel posibil, raportat la ceea ce se întâmplă în Liga 1.  Chiar și Hora a coborât un pic pe momentul de construcție, nu stătea vârf împins, tocmai ca să ajute această dezvoltare a jocului și să avem un jucător intermediar. Așadar, îi felicit încă odată pe jucători, pentru că, pe lângă mentalitate și atitudine, au interpretat excelent și cerințele tactice pentru meciul cu Astra”,  consideră „principalul” trupei de pe Mureș.

Dinamică perfectă la golul lui Miculescu

David Miculescu a reușit al doilea său gol în Liga 1 dintr-o poziție centrală, acolo unde tinde să ajungă mai mereu venind din poziția pe care i-a conferă schema tactică, cea de mijlocaș de bandă dreapta. „A atacat centrul din poziție de mijlocaș dreapta, după care s-a făcut un schimb de poziții între el și Buhăcianu. Este o dinamică pe care o putem întâlni deseori în joc, au reacționat foarte bine, atât David, cât și Buhăcianu. Au dat soluție purtătorului de balon, au câștigat profunzimea prin demarcare. În plus, Miculescu a avut acea execuție din prima, fără să se mai gândească, în întregul său a fost un gol foarte frumos lucrat și finalizat”, a fost observația lui Gyuszi Balint.

Îl laudă pe Colțescu: „Experiența și-a spus cuvântul, intervenția lui Buhăcianu nu era de roșu”

Tomozei, Benga și Isac rămân în afara lotului și pentru meciul cu Poli Iași, dar UTA mai putea avea un absent, pe Vali Buhăcianu, dacă Sebastian Colțescu ar fi acționat la primul impuls și l-ar fi eliminat pe atacantul arădenilor la acea intrare imprudentă, dar neintenționată, asupra portarului David Lazar. În plus, evident desfășurarea jocului de la Giurgiu ar fi fost, probabil, alta, din moment ce faza respectivă s-a petrecut în minutul 12.  „Într-adevăr, au fost niște emoții, nu ascund acest lucru. Înițial, am observat că Sebastian Colțescu adus mâna la buzunarul din spate, unde, în mod normal, stă cartonașul roșu, dar experienta și-a spus cuvântul. A așteptat, s-a sfătuit și cu arbitrul de tușă, cu arbitrul de rezervă, pentru că și ei sunt o echipă și se pot ajuta. Mai multe perechi de ochi văd cât se poate de bine o fază, din unghiuri și perspective diferite și mă bucur foarte mult că a luat decizia corectă. A fost o neglijență din partea lui Vali să întindă piciorul după minge, dar nu a fost un atac violent, până la urmă a fost decizia corectă luată de Colțescu. Unele decizii ale arbitrilor pot dezechilibra meciurile și atunci trebuie luate analizând toate unghiurile și aspectele unei astfel de faze”, opinează antrenorul „Bătrânei Doamne”.

2 comentarii

  1. Acest Roger e omniprezent în totalitatea fazelor . E profesionist și dacă ar trage la poarta ,jumătate ar fi goluri Are un rol mai subtil la care subscriem ! E constant și greșește rar. Trebuie păstrat și poate mai găsim unul ca el pe apărare. Așa e nu era roșu la Buhacianu. În schimb trebuie sfătuit in situații limită să renunțe la reluări care nu pot fi elucidate nici de VAR !! Odată scapi ,și riști să te ia ,,la ochi” și alți arbitrii , prin faze asemănătoare. Miculescu profita de șansa jocului cu meseriași. Și bine face! Personal ca moment tehnic ,rețin ,,foarfeca” lui Albu. Albu care vrea și el să fie la înălțime. E loc și pentru alte revelații. Să vezi încurcătură la noile contracte !!

    0
    0
    1. Domnule @Ionescu Gavrila….zambeam in timpul vizionarii meciului,doar pana la egalare….UTA noastra a aratat foarte bine,cu anumite mici defecte de sincronizare,dar in conditiile ca se tot schimba structura,de acceptat…
      Cum spuneam,zambeam doar la faptul ca acel comentator de servici,probabil ca si la ora aceasta mai repeta cuvantul ROGER,prin somn..:-))))Nu am nervii si rabdarea unor staticieni amatori sau de profesie,ca sa pot revedea meciul strict doar ca sa numar de cate ori a fost pronuntat numele sau….
      Stiti unde vad eu problema pozitionarii lui Roger,fara suparare???Daca urca in a fi servant,se slabeste mijlocul…ulterior, daca se retrage in a sustine mijlocul,chiar si apararea,nu mai este in spatele atacantilor..Nicicum nu e bine….Sigur ca acum discutam mult mai relaxati,dar de luat in seama….Parafrazand pe Mister Lucescu sr.,care a spus mereu…citez:”cu europeni,sansa de nereusita/reusita este cam 50-50%,indiferent din ce tara i-am adus…am preferat mereu brazilieni,pentru abnegatia lor,caracter maxim si daruire pana la epuizare totala,de aceea i-am preferat mereu,se stie ca am adus si romani,pe la echipele mele dar mereu am avut emotii cu ei,indiferent ca s-a numit Hagi,sau altul…Pe unii am reusit sa-i resuscitez,altii m-au dezamagit,mai mult sau mai putin,cand au dat de alt nivel salarial si pretentii…nu pe toti am reusit…”
      Aceste cuvinte,ale dansului,spun multe…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button