UTA Academie

Zi perfectă pentru Academia UTA în Liga Elitelor, Gaz Metan și CFR Cluj au încasat 11 goluri pe „Motorul”!





Echipele Academiei UTA s-au întors pe teren după pauza de Paști cu meciuri împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș și CFR Cluj, în Liga Elitelor. Toate au câștigat, cu mențiunea că juniorii mari au produs o mini-surpriză, trecând clar de echipa de pe locul 2 în seria de Vest.

Meci decis în ultimele 25 de minute la U19

Totuși, UTA U19 a început mai timid meciul cu medieșenii, însă nici oaspeții nu au fost mai periculoși în fața porții lui Roșca. Astfel, la pauză s-a intrat cu scorul de 0-0. În repriza secundă, arădenii au fost mai periculoși și asta s-a văzut și pe tabelă.

În minutul 67, Cleuță a deschis scorul cu un șut din 12 metri, dar meciul s-a terminat cu scorul de 3-0 pentru UTA, cu un autogol al medieșenilor în minutul 83 și golul lui Mercioiu, din minutul 86. Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Alexandru Țamboi au jucat astăzi cu Roșca – Cleuță, Popa, Bortiș, Onișor, Dănilă, Borcea, Rotea, Puta, Mercioiu și Negoescu. Au mai intrat: Monea, Cira, Andrieș, Irimia.

Calcule respectate la U17

În cealaltă confruntare, juniorii de la U17 au deschis repede scorul prin Mihai (min. 6). Pașcalău (foto stânga) a dus scorul la 2-0 după o jumătate de oră de joc. Oaspeții au încercat să revină în joc și au reușit să reducă din diferență în minutul 40, dar același Mihai (foto dreapta) a înscris un gol superb din lovitură liberă, chiar înainte de pauză. În repriza secundă, Pașcalău a reușit și el „dubla” la ultima fază a meciului și scorul final a fost 4-1 pentru UTA. Diferența de puncte înainte de această rundă era de 30 de puncte și 7 locuri dintre cele două formații.

Blaga – Varga, Pele, Roșu, Codrea, Bulza, Șerengău, Sarkozi, Mihai, Boiț, Pașcalău a fost primul „11” aliniat de Dinu Donca, Adi Ungur și Ștefan Boroș. Au mai jucat Opriș, Botoroagă, Lingurar și Norbert Nagy, proaspăt întors de la Bergamo.

Etapa viitoare, juniorii U19 și U17 se deplasează la Timișoara pentru confruntările cu LPS Banatul.

Emoții „roș-albe” până la ultimul fluier la U17

Ultima partidă a zilei a avut o desfășurare dramatică. UTA a primit vizita celor de la CFR Cluj, în cadrul etapei a 3-a din Liga Elitelor U16, seria a 8-a. Meciul a început abrupt, clujenii deschizând scorul în minutul 10, în urma unei bâlbâieli colective ale gazdelor. UTA a replicat cu două transversale ale lui Pop și Bocancea. Apărarea avea să-și dea în petec și în minutul 35, iar oaspeții au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri.

Utiștii au început mai hotărâți partea a doua și au reușit să marcheze patru goluri în 15 minute. Artizanii au fost Pop (foto dreapta), de trei ori, și Covaci. Când mai erau două minute din timpul regulamentar CFR a redus din diferență dintr-un penalty, iar întâlnirea se putea termina la egalitate sacă Malița nu salva o situație de unu la unu cu atacantul „feroviarilor”.

Pentru UTA au evoluat Malița – Pop, Popa, Ronai, Anișorac, Iurasciuc, Covaci, A. Cohuț, D. Cohuț, Mitu, Bocancea. Bogdan Oneț i-a mai trimis în teren și pe Călin, Caia,  Novac și Aslău.

Etapa viitoare juniorii Academiei UTA au meci în deplasare, la LPS Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button