UTA Arad

Bucovineanul Silvestru Juravle s-a reîntâlnit cu UTA în cea mai fericită zi a sezonului: „Nu contează sutele de kilometri, le parcurg cu drag și dor”





Clubul UTA a avut un invitat special la meciul decisiv pentru menținerea, fără bătaia de cap a barajului, în Liga 1. Bucovineanul Silvestru Juravle a călătorit sute de kilometri din satul Farcău (comuna Brodina), județul Suceava pentru a fi alături de dragostea vieții sale. S-a pus drum, cu trenul, după declarațiile președintelui Iohannis și ale prim ministrului Cîțu, fiind convins că va intra în noua casă a „Bătrânei Doamne” , având calitatea de abonat.

De abia când a ajuns la destinație, sâmbătă, a aflat că stadioanele rămân închise publicului larg, însă conducerea grupării „roș-albe” i-a oferit șansa să asiste la meci. Nu e Silvestru Juravle cel mai mare sponsor al echipei, dar investiția sentimentală e enormă. Până la urmă, omul făcuse o zi întreagă pe drum pentru a-i vedea pe viu pe elevii lui Laszlo Balint, pentru care se bucurase, dar și suferise în acest sezon din fața micului ecran.

L-am întâlnit la pauză în tribuna oficială, era fericit ca un copil la cei 65 de ani ai săi. Visase probabil demult această zi cu UTA în Liga 1, pe un stadion nou, iar ziua avea să fie dintre cele mai fericite din viața sa după golul de trei puncte al lui Antal. Am vorbit și mai mult după meci. Avea în mână și o plasă cu suveniruri de la Fan Shopul clubului și mai ales un tricou cu numărul 55. E cel al rusului Evgeniy Shlyakov, pe care bucovineanul îl admiră de când a venit la UTA, poate și pentru că: „E acolo, vecin cu mine. Mai sunt 2 kilometri până în Ucraina din satul meu”.

I-a plăcut stadionul, jocul, dar e exasperat de ratări

De ieri, Silvestru Juravle a trecut și la degetele celeilalte mâini pentru a-și număra vizitele în orașul UTA-ei.  „Am venit pentru a șasea oară la Arad. E foarte frumos stadionul, am fost și pe vechiul stadion, acela plin de glorie….Această arenă nou, în schimb, e foarte modernă, capabil să găzduiască și jocurile din dupele europene. Mă bucur pentru rezultat, nu cred că le-am purtat noroc băieților, câștiga echipa și fără să vin eu. Mi-a plăcut jocul, echipa a jucat bine, în schimb ratările mă disperă. Dacă o să fiu în putere, o să vin și la anul, nu contează sutele de kilometri, le parcurg cu drag și dor. Mă bucur că am ajuns să vizitez noul stadion, am cumpărat câteva ceva de la magazinul clubului și pentru nepot. Când era mic ținea cu UTA, l-am și dus la un meci al echipei la Suceava, cu Foresta, în Liga 2-a și era foarte fericit. Acum nu știu, îmi pare că nu ține cu nimeni, dar o să mai lucrăm la asta”, spune fanul „Bătrânei Doamne”.

S-a îndrăgostit de UTA după ce a vizionat meciul cu Feyenoord

Povestea de dragoste dintre bucovineanul de lângă granița cu Ucraina și „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a început odată cu înfăptuirea celei de-a opta minuni a lumii, eliminarea de către arădeni a campioanei lumii, Feyenoord Rotterdam din Liga Campionilor. „Când eram copil în școala generală se vorbea de UTA, așa se s-a vorbit după ani de zile de Steaua și Dinamo. Profesorii îndrăgostiți de fotbal întrerupeau orele ca sa vadă meciul cu UTA și ne-a dus și pe noi în sala unde era televizorul. Eram în clasa a 5-a sau a 6-a și s-a difuzat turul cu Feyenoord. De atunci, mergând și venind de la școală, mereu repetam echipa cu cei 12 care au jucat atunci:  Gornea, Birău, Pozsonyi…”, a mărturisit utistul.

Chiar dacă amintirile de atunci nu se compară cu cele de ieri, la un meci cu Gazul, Silvestru Juravle va încercui în calendar ziua în care s-a întâlnit din nou cu UTA. Și a fost o zi fericită.

9 comentarii

  1. Pe la cluburile din occident,nu neaparat mari,de renume,se practica „abonementul pe viata”acordat din partea clubului respectiv….Ce ziceti???

    0
    0
    1. Nu prea am auzit de asemenea abonamente. Tocmai ca in Occident, cluburile se bazeaza pe incasarile de la consumatori, nu prea fac cadouri decat atunci cand au interese de reclama.
      Am mai citit odata cand ai zis ca fanii cluburilor cu blazon din Anglia au „putere de decizie”. Nu e asa precum iti inchipui, fanii sunt respectati de club, dar si fanii respecta clubul mult, nu au nicio intentie sau putere sa influenteze sau sa decida despre antrenor, conducere, jucatori, ei intervin doar in chestii statutare, ca si la Hull City cand s-au opus la schimbarea numelui echipei din Hull City in Hull Tigers, sau ca si la Newcastle cand au vrut sa schimbe numele stadionului, sau precum acum cu infiintarea Super Ligii. Atat, nimic mai mult, respecta clubul foarte mult, nu fac comentarii ca si aici, dimpotriva, fac niste gesturi extraordinare sa ajute echipa cand e la greu, pot sa-ti dau multe exemple daca doresti.

      0
      0
      1. Daca tot aduci in discutie…ia vezi abonamente facute pe viata,exact in campionatele UK,de care pomenesti..Abonament pe viata,cu drept de mostenire…Loc pe scaun lasat liber,chiar si dupa moartea abonatului,cu toate ca suna macabru,dar este impresionant…
        Nu doresc sa intru in nici intr-un fel de polemica asupra acestui subiect cu tine,pentru ca de fapt vorbim aceasi limba,exprimata putin diferit…Cluburile pe care le amintesti,la presiunea suporterilor,s-au retras din proiectul SL….fara discutie…Punct…
        Nu acesta ar fi fost subiectul temei…dar ma rog…Cauta…Abonament acordat pe viata….Si UTA ar putea unui Silvestru Juravle,pe care il stiu venind la Siria,Motorul…si la varsta dansului,sute de kilometri cu trenul,dus-intors..despre asta discutam…Gata!Ne-am linistit putin,trebuie pregatit deja din timp urmatorul capitol….Cele rele sa se spele,cele bune sa se-adune!

        0
        0
        1. Ti-am spus doar ca nu prea am auzit, este o realitate, nu o dorinta de a contrazice. Si cand o spun, nu o spun din aer, ci dintr-o experienta de 10 ani traiti in Anglia.
          Si ca sa incerc sa dau un raspuns cat mai informat, am mai facut niste cautari, am gasit doar niste abonamente pe viata scoase la vanzare (deci nu acordate, ci vandute) si achizitionate la cluburi mici ca Port Vale sau Portsmouth (culmea e, ca au fost anulate de conducerea cluburile dupa vreo 10-15 ani, noii patroni ai cluburile nu au mai dorit sa le recunoasca), doar la Manchester City am gasit sa fi fost acordate abonamente pe viata pentru 3 fosti jucatori: Zabaleta, Yaya Toure si Joe Hart…oarecum ca sa sa compenseze tristetea plecarii de la echipa, cadn nu le-a mai fost prelungit contractul.
          Cam astea le-am gasit, nimic mai mult, eu zic ca poate ca exista in mod exceptional, poate au existat mai mult in trecut, dar nu cred ca sunt prea des si ca o regula in zilele noastre.
          Referitor la suporteri, asa am spus si eu: cluburile s-au retras din Super Liga la reactia fanilor, si asta s-a intamplat rapid in nici 48 de ore de la anuntarea Super Ligii. Ba mai mult, patronul lui Liverpool si-a cerut public scuze de la fani. Observatia mea a fost ca suporterii se implica numai in astfel de probleme, sa zicem, statutare, nimic mai mult, in rest nu fac analize, carcoteli, contestari, ci sustin echipa fara rezerve orice ar fi. Deci, sa nu interpretam gresit „puterea lor de decizie”.

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button