Fotbal feminin

Lupta pentru locul 2 rămâne deschisă: Piroș Security Lioness – Heniu Prundu Bârgăului 1-1





Etapa a 8-a play-offului Ligii I la fotbal a programat derby-ul pentru locul 2, între arădencele de la Piroș Security și bistrițencele de la Heniu Prundu Bârgăului. Apropiate valoric, combatantele au oferit un joc destul de închis, tacticizat, în special în prima repriză. Echilibrul avea să fie înregistrat și la ultimul fluier al arbitrului: 1-1.

Primele 5 minute au fost pline de evenimente. La câteva secunde după primul fluier, Sucilă a pătruns în careu, contactul cu o adversară s-a auzit până pe margine, dar mijlocașul arădencelor a rămas pe picioare și „centralul” a lăsat jocul să continue. Replica oaspetelor a venit rapid și pe fondul unor inexactități în defensiva „leoaicelor”. Boroș, Ambruș, dar mai ales Laiu au avut situații bune, la șutul acesteia din urmă din careu intervenind portarul Bărbosu, care a debutat în Liga 1 pentru Piroș Security. Timișoreanca făcuse parte din formația ce obținuse promovarea în vara anului 2019.

„Roș-albele” au echilibrat repede ostilitățile, ba chiar au avut câteva incursiuni periculoase în careul advers. În minutul 23, la una dintre ele, Olartiu a câștigat duelul fizic cu Cordunean, dar tentativa de lob a fost respinsă de Salamon. Bozian a avut și ea un șut peste poartă după așezarea lui Parlak, iar Balaș, chiar înainte ca arbitrul să trimită echipele la vestiare, Balaș a finalizat și ea greșit, peste, din poziție bună.

Bistrițencele au fost ceva mai conectate în debutul actului secund și au trecut în avantaj la 6 minute de la reluarea ostilităților. Boroș a centrat din corner, iar Grecu a trimis cu capul în plasă, Bărbosu fiind prea ușor depășită. În schimb, Salamon a fost atentă la lovitura liberă executată de Marcea din 30 de metri lateral dreapta. În minutul 64, gazdele au avut noroc la șutul în transversalei a nou-intratei Jean, după care „leoiacele” au preluat cârma jocului. O serie de centrări și șuturi în careu au fost cu greu respinse de Salamon, fără ca nimeni să fie pe fază pentru a relua în plasă. În minutul 73, Bozian a executat de puțin pe lângă vinclu o lovitură liberă de la 28 de metri.

Deși arădencele au jucat cu fundașii la mijlocul terenului în ultimul sfert de oră și au pus o oarecare presiune, însă fără a-și crea faze importante de a egala. Excepția a venit în ultimul minut de prelungire (90+4), când Parlak a preluat un balon în dreapta, a tras în cros, Salamon a respins, iar Voinea a înscris din 3 metri pentru 1-1.

Heniu își menține, totuși, avantajul meciurilor directe în lupta pentru locul 2, dar de acum arădencele nu mai trebuie să facă pași greșiți cu Universitatea Galați (miercuri, în deplasare) și campioana Olimpia Cluj (duminică, acasă).

Formații: 

Piroș: Bărbosu – Șuveț, Ancăș, Marcea, Drăgan – Balaș (78 Voinea), Bozian, Răduc (87 Tomescu), Sucilă – Parlak, Olariu. Rezervă neutilizată: Sîrbovan. Antrenor: Dan Cuedan.

Heniu: Salamon – Ștef, Grecu, Cordunean, Palaghia (90 Baciu) – Ciontoș (59 Jean), Ambruș, Merlan, Hornea (70 Mateș) – Boroș, Laiu (90 Purcil). Rezervă neutilizată: Mureșan. Antrenor: Călin Svoboda

Arbitri: Adrian Pal (Oradea) – Ludovic Zifceac (Aleşd), Marius Ionuț Matica (Oradea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button