Rugby

Convingători în derby-ul suferinței: CS Universitatea Arad – CSU Alba Iulia 33-10În derby-ul suferinței Diviziei Naționale la rugby, CS Universitatea a găzduit-o pe CS U Alba Iulia, iar calculele hârtiei au fost respectate. Ceva mai valoroasă, echipa arădeană a câștigat cel de-al doilea meci stagional:33-10 (21-5).

Marian Grindei a titularizat toate cele achiziții făcute în această săptămână de la Timișoara, pe pilierul Samuel Cira, „uvertura” Jody Rose și „centrul” Raul Zaiba. Chiar Rose, rugbist sud-african care a îmbrăcat și tricoul naționalei României, a fost la originea primului eseu, reușit de fundașul Szucs, care a reușit și transformarea pentru 7-0 (min. 6). Și celălalt fundaș de pe teren, alba-iulianul Opriș avea să culce balonul în terenul de țintă advers 10 minute mai târziu.

Gazdele au atacat mai mult, însă și-au valorificat superioritatea din joc și pe tabelă de abia pe finalul reprizei. Mai precis, în minutul 34, Argintaru a înscris cu grămada, iar nou intratul Morcan a punctat și el pe aripă la capătul unei faze rapide. Szucs a trimis de fiecare dată printre bețe și scorul pauzei a fost 21-5.

Formația din Cetatea Unirii a început în „22”-ul arădenilor repriza secundă și după 10 minute de atacuri succesive a redus din diferență prin Curta: 21-10. Doar că „stdenții” de pe Mureș au reacționat rapid, prin al doilea eseu al partidei în dreptul lui Argintaru, iar Szucs a mai transformat odată: 28-10 (min. 68). Chiar dacă au rămas în 13, după eliminările temporare ale lui Zaiba și Roșian, elevii lui Grindei au rămas în jumătatea de teren adversă și pe final, când s-a jucat din nou 15 contra 15 și-au majorat avantajul. Cel care a marcat o nouă încercare a fost Rose, aflat la debutul pentru formația arădeană, chiar în ultimul minut de joc. S-a terminat 33-10. iar CS Universitatea obține cel de-al doilea succes stagional, primul cu punct bonus.

Există, însă, marele risc ca Bradu și colegii săi să nu mai miște clasamentul în această primăvară, căci mai dau piept cu Petroșani, în deplasare și cu Năvodariul, acasă, peste două săptămâni, tot în Sânnicolau Mic.

Formații: 

CS U Arad: Roșian, Marinca, Cira – Bradu, Ciocan – Postolachi, A. Farcaș, Argintaru – Vajdovics, Rose – Burai, Iștoc, Zaiba, C. Farcaș – Szucs. Au mai jucat: Pastor, Popescu, Nastiuc, Morcan, Dat, Erdei, Zaharescu, Girda. Antrenor: Marian Grindei.

Alba Iulia: Csongor, Muntean, Băgăcean – Gog, Șoptirean – Borz, Paul, Socaciu – Andrei, Curta – Ivanuș, Coge, Marcu, Procopii – Opriș. Au mai jucat: Gavra, Marin, Moldovan, Lechițan, Cotae, Kontrat, Panfil, S. Pop. Antrenor-jucător: Sergiu Pop.

Arbitri: Călin Cojocnean (Cluj), Andrei Chiș (București), Lucian Răvar (Brașov)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button