Fotbal feminin

Someșencele fac eventul la Arad: Heniu Prundu Bârgăului – Universitatea Olimpia Cluj 0-1





Prima finală de Cupa României la fotbal organizată vreodată de orașul Arad le-a adus față în față pe fetele de la Heniu Prundu Bârgăului și Universitatea Olimpia Cluj. Vorbim despre primele două clasate în ediția recent încheiată a Ligii I, care au adus în tribunele arenei „Francisc Neuman” aproximativ 500 de spectatori. De altfel, noul stadion de 14 milioane de euro al Aradului și-a deschis pentru prima oară porțile publicului, care – însă – nu s-a înghesuit meci și pentru că favoritele de la Piroș Security au părăsit competiția în semifinala contra campioanei de pe Someș. În schimb, la meci a asistat fostul premier, Ludovic Orban, actualul președinte al Camerei Deputaților, însoțit de autoritățile locale arădene, care – însă – s-au plictisit repede și nu au mai asistat la decernarea trofeului. Acesta a mers către clujence, care s-au impus în prelungiri, cu 1-0.

Joc tacticizat în prima parte

Foarte bine așezate în teren într-un sistem identic, 433, combatantele nu și-au creat multe ocazii de gol în prima parte. Totuși, au fost câte două de fiecare parte, ceva mai periculoase în dreptul bistrițencelor, încurajate și de o galerie de 20 de persoane. Mai întâi, Corduneanu a reluat prea slab cu capul din mijlocul careului, (min. 9), pentru ca la mijlocul reprizei să reia tot cu capul , dar de această dată americanca Seppi s-a întrebuințat serios pentru a scoate balonul de lângă bara din stîânga sa. Între aceste ocazii, Bâtea s-a aflat și ea în poziție ideală în careu, dar a finalizat defectuos, iar Ciolacu a șutat din 6 metri, din întoarcere, în blocajul advers.  În rest, primul act s-a rezumat la un joc de uzură, cu destule greșeli de ambele părți, astfel că scorul pauzei a fost alb.

Ocazii mari de ambele părți, Salamon a fost eroina bistrițencelor

Nou-intrata Marcu a fost la originea primei faze periculoase a reprizei secunde, dar așezarea în careu pentru Bălăceanu a fost prea puternică, după care șutul de la distanță al lui Cerescu s-a dus în brațele lui Salamon. Imediat după, Heniu a cerut henț și penalty la Cerescu, dar Terteleac a lăsat jocul să continue. Ocazia meciului i-a aparținut lui Țabur, care a scăpat singură spre poartă, dar a țintit figura lui Salamon, ieșită la intercepție. În replică, în minutul 68, Mateș a trimis milimetric pe lângă poartă de la marginea careului. Tot Heniu a mai avut o șansă mare să închidă socotelile, cu 10 minute înainte de final. Boroș a trecut scurt de Ficzay, dar a tras de puțin pe lângă de la marginea careului. Apoi, bistrițencele și-au complicat după ce Laiu a văzut al doilea avertisment al partidei și a plecat mai repede la vestiare. Iar clujencele puteau evita prelungirile dacă Salamon nu ar fi intervenit din nou miraculos în fața lui Ciolacu, aflată la 12 metri de poartă.

Ciolacu a stabilit câștigătoarea de la punctul cu var

În superioritate numerică, Olimpia a atacat mai mult în prelungiri și chiar a avut ocazii mari, la una dintre ele Grecu respingând de pe linia porții reluarea lui Cerescu. Soarta meciului s-a scris în minutul 114, când Marcu a pătruns pe stânga în careu și a fost tamponată de Grecu. Arbitrul a arătat punctul cu var și Mihaela Ciolacu a trimis precis, în stânga bravei Salamon. Chiar la ultima fază a meciului, clujencele au tremurat după un corner ce a căzut periculos în careul lor de 6 metri, după care ultimul fluier al Anei Terteleac să declanseșeze fiesta în tabăra „alb-negrelor” care fac eventul după 4 ani de zile. Heniu se mulțumește cu argintul național, dar și o cu o prestație foarte bună în finala Cupei României.

Formații:

Heniu: Salamon – Ștef, Corduneanu, Grecu, Palaghia – Merlan, Ciontoș, Ambruș – Boroș, Laiu, Hornea (62 mateș). Antrenor: Călin Svoboda

Olimpia: Seppi – Beal (91 Stamate), Ficzay, Botojel (112 Bumbar), Negrea (112 Borodi) – Cerescu, Bortan, Ciolacu – Țabur, Bâtea (46 Marcu), Bălăceanu (74 Mirea). Antrenor: Daniel Sima

Arbitri: Ana Terteleac  (Berceni – Ilfov)- Petruța Iugulescu (Buftea Ilfov), Mihaela Țepușă (București). Rezervă: Adina Popa (Satu Mare)

Observator FRF: Fevronia Ion (Craiova)

FOTO: Ciprian Petcuț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button