UTA Academie

UTA Under 17 se bate pentru trofeul Ligii Elitelor cu Viitorul, în direct pe Digi Sport! Donca: „Finalele nu se joacă, se câștigă!”





Academia UTA se află la 90 de minute de primul trofeu în Liga Elitelor. Până acum, „roș-albii” au cucerit Cupa și Supercupa prin generația ’97-’98, dar și bronzul național prin trupa de 2000. Prezența în finală a fost obținută în premieră de puștii antrenați de Dinu Donca, Adi Ungur și Ștefan Boroș, care vor avea în față o formație obișnuită cu aurul la nivel juvenil. UTA U 17 – Viitorul se joacă luni, de la ora 14, la Mogoșoaia, meciul urmând să fie transmis în direct de Digi Sport1.   

S-au adaptat la programul impus de Federație

Arădenii au produs deja o surpriză prin scoaterea din joc a celor de la FCSB. Scorul general al semifinalei a fost de 5-2 în favoarea utiștilor, care au fost nevoiți să rămână în priză timp de două săptămâni pentru a juca pentru trofeu. În plus, ora de începere a partidei e total nepotrivită pentru un joc programat la mijlocul lunii iunie. „Am mai spus-o că nu am înțeles de ce ni s-a aglomerat programul pe finalul sezonului regular și apoi rapid am jucat și semifinalele, pentru ca la finală să ajungem după două săptămâni fără joc oficial. Nici ora 14 nu a fost aleasă prea inspirat, noi chiar am încercat să ne obișnuim jucătorii cu căldura antrenându-ne mult la amiază, dar în ultimele zile am trecut la ședințe de pregătire înainte de masă pentru a nu ne stoarce de vlagă fotbaliștii, care și așa vin după un sezon solicitant. Dar, nu spun acest lucru pentru a căuta vreun alibi, dimpotrivă, trebuie să fim puternici și să trecem peste toate obstacolele. Ar fi păcat să compromitem un an de muncă într-un singur meci, căci le spun mereu băieților, finalele nu se joacă, se câștigă”, ne-a mărtursit Dinu Donca, „principalul” utiștilor.

„Ei favoriți, dar și noi am demonstrat că merităm, cu vârf și îndesat, să jucăm pentru trofeu”

Dacă echipa de pe Mureș a fost mare favorită la calificarea în ultimul act după prima manșă cu FCSB, nu același lucru se poate spune și despre trupa de pe Litoral. Aceasta o bătuse doar cu 2-1 pe CS U Craiova la Ovidiu, pentru ca în Bănie să se descătușeze cu un clar 3-0. „Nu are rost să vorbesc eu prea mult despre adversar, căci vorbesc singure rezultatele Academiei lui Gheorghe Hagi. Echipa pe care o vom înfrunta face parte din acest proiect excelent la nivel de copii și juniori, are automat mentalitate de câștigătoare, dar asta nu înseamnă că ne temem de ea. Am demonstrat și noi că merităm, cu vârf și îndesat, să jucăm pentru trofeu și, pe lângă calitățile noastre fotbalistice, avem și inteligența necesară să o facem. Am studiat adversarul, băieții vor știi ce au de făcut la ora partidei în fața unei formații care, clar, pleacă cu prima șansă prin prisma valorii sale colective, dar și individuale dacă ne raportăm la fotbaliști. E foarte important și că simțim sprijinul necondiționat al conducerii clubului, căreia îi mulțumim că ne oferă condiții top de deplasare și cazare, iar părinții copiilor au promis și ei că vor fi alături de noi. Va fi foarte importantă prezența lor la Mogoșoaia, cred că vor intra cu toții în acel procent de 25% din capaciatea stadionului rezervat publicului”, a adăugat Donca. Delegația arădeană va călători cu avionul la București duminică seara și se va caza la Hotelul Novotel.

„Obișnuiți cu astfel de partide, an de an jucăm finale”

Așadar, FC Viitorul U17, formație antrenată de Ionuț Mihu, și-a câștigat dreptul să joace cu trofeul pe masă după ce s-a clasat pe locul secund în seria Est a Ligii Elitelor și după ce a depășit în semifinale pe Universitatea Craiova.  (2-1 și 3-0). „Este un meci foarte important deoarece este o finală și ne am pregătit tot anul pentru acest meci. Este o presiune suplimentară pentru că este un meci cu titlul pe masă, dar suntem obișnuiți cu astfel de partide pentru că an de an jucăm finale. Știu că UTA este o echipă bună, agresivă și nu întâmplător a făcut meciuri foarte bune în acest sezon”, a declarat căpitanul Eduard Radaslavescu pentru academiahagi.ro.

Formații probabile:

UTA: Blaga – Sarkozi, Pele, Roșu, Codrea –  R. Popa, Șerengău, Bulza, R. Pop –  C. Mihai – N. Nagy.

Viitorul: Dincă – Maftei, Osman, Duțu, Curea – Radaslavescu, Martinovic, Bujor – Malama, Băceanu, Caragea.

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Cosmin Vatamanu (Bucureşti) – Mihăiță Necula (București)

Observator FRF: Iulian Radu (București)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button