UTA Academie

Puștii UTA-ei, taxați dur de Viitorul în finala Ligii Elitelor! Donca: „I-am respectat – poate – prea mult, dar indiferent de rezultat drumul nostru rămânea același”





UTA nu a reușit să producă surpriza în finala Ligii Elitelor rezervate echipelor U17. Viitorul Constanța și-a respectat cu vârf și îndesat statutul de favorită și s-a impus cu 5-1, scor ce nu lasă loc de prea multe comentarii. Totuși, Dinu Donca, „principalul” arădenilor susține că echipa sa poate și putea mai mult în acest meci dacă nu și-ar fi respectat prea mult adversarii și ar fi fost aceeași echipă muncitoare din sezonul regulat și semifinala cu FCSB.

În plus, nici episoadele nu le-au prea fost favorabile „roș-albilor”, care la 0-0 au avut o ocazie mare de a marca prin Mihai, iar primele goluri ale Viitorului au căzut pe final de primă repriză și începutul celei de-a doua. „Din păcate, diferența dintre echipe a fost prea mare astăzi în favoarea adversarilor noștri și victoria lor nu poate fi pusă la îndoială. Ceea ce mă necăjește puțin este că noi nu am fost aceiași raportat la partidele din seria noastră și din semifinala cu FCSB. Am fost prea timorați, i-am respectat prea mult și nu am reușit să-i blocăm în nicio zonă a terenului. În general, suntem o echipă muncitoare, care prea destul de greu goluri, dar astăzi am greșit prea mult în defensivă pentru a nu fi taxați de o formație foarte bună. La acest nivel când greșești plătești. Poate, dacă am fi marcat primii prin Cristi Mihai am fi primit o doză de încredere, moral și poate altfel s-ar fi jucat meciul. Deși, repet, diferența existentă astăzi pe teren a fost destul mare dintre ei și noi. Când pierzi o finală e dureros, până la urmă am fost atât de aproape, dar, totuși, atât de departe. Asta e, eu i-am felicitat pe băieți, până la urmă a fost un an pozitiv, multă lume și-ar fi dorit să fie în locul nostru în această finală, trebuie să învățăm și din acest eșec dur. Până la urmă, indiferent de rezultatul de azi, dacă veneam sau nu cu trofeul la Arad, noi ar fi trebuit să continuăm să muncim la fel de mult ca să ajugem acolo unde ne propunem. Mulțumim încă odată și clubului, părinților și colegilor mei, inclusiv mental coach-ului nostru”, a spus Donca, care e ajutat pe banca tehnică a primei echipe utiste calificată într-o finală de Liga Elitelor de Adrian Ungur și Ștefan Boroș.

Aseară, programul delegației arădene a fost serios perturbat de cursa aeriană Timișoara – București ce a întârziat doar…trei ore. În loc să ajungă în jurul ore 23 la hotel, utiștii s-au cazat în jurul orei 2. „Nu vreau să găsim alibi, dar e clar că nu ne-a fost totuna. I-am și lăsat pe băieți să se trezească fiecare când s-a simțit odihnit, nu am avut program comun dis de dimineață, până la urmă trebuie să învățăm din toate și să ne reapucăm de treabă pentru a ajunge la destinația finală, intrarea în vederile echipei de seniori a UTA-ei”, a mai punctat Dinu Donca.

Medaliații cu argint ai „Bătrânei Doamne” vor reveni tot pe calea aerului acasă, iar miercuri și vineri vor participa la un trial în compania juniorilor mai mari la care va asista și Laszlo Balint, antrenorul echipei mari.

18 comentarii

  1. E bine si locul 2, dar rezultatul nu ne onoreaza.La under 18, trebuie mers pe talente si pe jucatori cu viitor, mai putin pe echipa .La juniori daca nu explodeaza talentele, dupa juniorat se pierd.Vedeti campionatul european , campionatele puternice din Europa si din lume.Cei care au talent explodeaza la 17-18-19 ani si fac cariera in fotbalul mare ! Vezi Halland, baiatul care a promovat in C.E.la 18 ani neimpliniti si multi altii in lume.La noi la 23 de ani e crud si e rezerva elefantilor adusi de pretutindeni, iar afara sunt jucatori de UCL,CE,sau CM la 17-18-19-20 de ani si aduc alt suflu in fotbal, indiferent din ce natiune vin !

    0
    0
  2. Rezultatul este unul foarte dur !!! Juniorii UTA-ei nu au miscat in front in fata Viitorului !!! Oare de ce ? Nu au fost motivati indeajuns s-au asta este valoarea ? Ce aici este vorba de respectat adversarul ? Este vorba de valoare d-le antrenor !!! Ce este aia frica cand intri pe teren, nu exista asa ceva la fotbal !!! A fost diferenta foarte mare de valoare !!!

    0
    0
  3. Este din nou vina copiilor, ca de obicei, tu DINU DONCA nu ai nici o vina? Cine au fost cei mai buni de pe teren ? cei adusi de la echipa lui nea FERI slefuiti de un antrenor adevarat, ar trebui sa iei o pauza si un carnetel si sa mergi sa iei notite vre-un an de zile. Apropo cei cu care se cheltuie bani ,din bani publici oare nu la recomandarea ta au fost adusi ? si acum joci cu cei de la 2005. Exista un DUMNEZEU de care nu te poti ascunde ( o sa iti dai seama mai devreme sau mai tarziu )

    0
    0
  4. De ani de zile nu am văzut la joc o echipă de juniori a UTA-ei. Înainte vreme, prin anii 60-70,
    în deschiderea meciurilor de acasă a echipei mari, juca echipa de juniori. Întrebare către conducerea clubului, astăzi nu pot juca juniorii în deschidere ?? se stică cumva gazonul???

    0
    0
  5. Asta este adevarul LIGRIV !!! Sa nu legi o pasa , un dribling ,o schema de joc ? Se vedea de la o posta ca, au intrat cu frica pe teren , frica de a nu gresi ? Deaia a si luat bataie la acest scor mare. Oare asta le este valoarea acestor jucatori tineri de 17 ani ? Nu am nimic cu marele si fostul jucator al UTA-ei si al Stelei ,ROLAND NAGY care a facut mari performante ,dar sa nu se supere pe mine !!! Baiatul lui a jucat foarte slab in atac, nu tu dribling, pase gresite elementar, nu ajungea mingea bine la el ca, o si pierdea, este foarte greoi in exprimare , nu prea le are cu fotbalul. Sper sa ma insel dar asta am vazut !!! Si nu numai el , au mai fost si altii care au dezamagit total, chiar nu ma asteptam sa joace asa de slab ? La 17 ani cand intri pe teren la o finala, mananci mingea !!! Oare aceasta selectie ,a fost una reusita ? Aia de la Viitorul, au mancat mingea cand au intrat pe teren, am vazut driblinguri, pase, deposedari cu mingea la picior, suturi pe poarta !!! La ei cum s-a putut ?

    0
    0
  6. Am jucat si eu fotbal de la pitici pana la juniori 2 cum era atunci la CS. Targoviste pana am trecut in clasa 9 a . Am avut un antrenor exceptional , o grupa foarte buna si trebuia sa avansam la tineret sperante exact cand a intrat CS. Targoviste in Divizia A in camp. 1977 – 78 si ghinionul nostru a fost ca, antrenorul nostru nea Tini cum ii spuneam noi, a murit de cancer Dumnezeu sa il ierte . Apoi a venit un alt antrenor care a stricat tot ce a fost bun si a adus el pe pile pe altii si multi am fost nevoiti sa renuntam !!! La nea Tini , cand veneau copii sa se inscrie la el, ii vedea la joc si apoi le dadea verdictul daca merita sa ramana s-au nu, si le spunea ca, la el parintii lor putea sa fie si doctori, ingineri etc. ca, la el daca nu le ai cu fotbalul ,nu merge la el !!! Deci ,depinde de valoarea antrenorului !!!

    0
    0
    1. Buna seara dl.Nelu , as dori sa nu mai dati in copii cu x nu merita , y nu poate , selectia a fost gresita etc. Nu va lasati influentat de „doamna”Mirel , care are un dinte impotriva mea de mai mult timp. Aceasta selectie gresita a dus UTA U 17 in finala pe tara dupa ce a eliminat FCSB in semifinala, echipa ,care are 8 jucatori la lotul national.
      Referitor la joc suntem suparati cu toti , vina este clar a antrenorului in cazul unei infringeri , doar ca acum 2 saptamini jucam impecabili si combinativ si acuma suntem terfeliti ca nu legam o pasa , dati in mine va rog nu in jucatori.
      Referitor la „doamna ” Mirel acum 3 ani dl.antrenor Radu Marginean pierdea finala pe tara cu FCSB , folosind cativa jucatori mai tineri (Vulturar, Petrut , Ahmet , Mihai) fara sa i-a notite pe carnetel , anul trecut dl.Gaica pierdea la penalty semifinala pe tara cu Dinamo folosind jucatori mai tineri (Vulturar , Mihai , Patlagica ) fara sa i-a notite pe carnetel , noi am folosit jucatori de 2005 deoarece nu aveau competitie si din moment ce au confirmat era normal sa ii folosim in continuare.Asa se procedeaza intr-o academie .”Doamna”Mirel fiti barbat si sunati-ma daca aveti frustrari sa le putem lamuri .

      0
      0
      1. ,,Daca a-ti citi cu atentie a-ti vedea ca nu sunt criticati baietii”…Sau mai bine zis: ,, râde hârb de oală spartă”

        0
        0
  7. Domnilor chiar nu va e rusine sa criticati baietii astia ? Chiar nu va e rusine ? Sa va fie si lui Virgil si lui Nelu si lui Mirel . In loc sa-i felicitati voi ii ocariti ? Bravo baieti eu va felicit pentru locul 2 obtinut . Este cu atat mai merituos cu cat investitiile in voi sunt minore . Bravo Dinu .

    0
    0
    1. Daca a-ti citi cu atentie a-ti vedea ca nu sunt criticati baietii….Nu este vina lor sub nici o forma . Mai cititi o data comentariile

      0
      0
      1. Nu inteleg care este problema ta ca am folosit jucatori de 2005 , sunt jucatori de 2005 care au jucat si la U19 , si antrenorii de acolo ar trebuii sa isi ia notite ?.(SI)Jucatorii adusi la recomandarea mea au dus UTA in finala , ca si la orice alt club (UTA echipa mare , Barcelona etc) unii au confirmat altii nu , cei care nu au confirmat vor pleca acasa si probabil vor venii altii acesta este sportul de performanta .O seara placuta in continuare

        0
        0
      2. De vreo cativa ani tot pleaca dar nu mai ajung. Stau in continuare pe banii nostrii ca si tine

        0
        0
      3. Conditionalul prezent pentru verbul „a citi” este „voi ati citi” la persoana a doua plural, respectiv pentru verbul „a vedea” este „ati vedea”. Deci, e usor sa faci observatie altora, e insa mai greu cand nu stii nici tu prea bine…
        In al doilea rand, e total gresit sa tot se afirme ca se sta „pe banii nostri” – apropo, se scrie „banii nostri”, nu „banii nostrii”…alta greseala, nu prea le ai cu gramatica – asta e doar un populism ieftin…ce ar fi daca nana Maritza si coana Zoritza ar veni sa se implice la UTA, sa critice si sa ceara asta si aia, chiar daca nu pricep o boaba din fotbal si doar pentru ca si ele platesc impozite si taxe ?…ori ce-ar fi sa ai pretentia sa fii consultat cand sunt angajati pompierii, ca doar si aia stau „pe banii tai”…azi-maine vei ajunge sa ridici niste turisti ori vizitatori ai Aradului de pe banca lor din parc ca sa te asezi tu, fiindca banca aia e facuta din „banii tai” ? Asa ca mai terminati cu „banii nostri”, ca-i o prostie.
        Apoi, trebuie sa observ cum nu aveti rusine, pur si simplu, si aici ma refer si altii care dau cu mucii in fasole, nu numai domnia ta. Rusine pentru cei care sar in sus sa dea cu parul in niste copii care au nevoie de incurajare…niste nerusinati care mereu cred ca au dreptul sa faca „critica constructiva”, chipurile. Rusine !! Iar pentru tine Mirel, aceeasi strigare de „Rusine !”…adica stai si astepti sa piarda echipa finala, ca sa ataci antrenorul, ca ai ceva cu el…Pana acum de ce n-ai sarit pe el ? Aaa, ai asteptat infrangerea !..ce fel de caracter poti avea ca sa astepti la cotitura !? (ca multi altii de aici, care doar asteapta infrangerile UTA-ei). Rusine !

        0
        0
    2. pt. d-l Adi
      Cu multă greutate îmi înăbuș „rușinea” și vă spun: UTA U17 în finala cu Viitorul
      a jucat f.foarte prost. Disputele între dumneavoastră nu mă interesează. Justificările
      antrenorului nu mă interesează.
      În final vă spun – UTA U17 ieri a jucat f.foarte prost, în rest sănătate vă doresc.

      0
      0
      1. Hai sa ne bucuram de performanta asta. Nu sa dam cu noroi in toti. Asta e . Presiunea meciului s-a simtit . Sunt copii . Eu ii felicit pt ceea ce au realizat. Cei care au jucat o finala si o pierd sunt huliti. Atunci sa fie mai bine ceea ce au aratat celelalte grupe ? Nu cred

        0
        0
  8. D-le DONCA DINU, cu tot respectul pt. dumneavoastra, sa stiti ca, nu am nicio frustrare, eu am vazut la TV. Digi ,o echipa de juniori a UTA-ei U 17 foarte slaba in fata unor adversari ai Viitorului care i-au dominat categoric fara nicio problema din primul min. pana la sfaesitul meciului. Eu nu dau in baietii ,doar am spus ce s-a vazut !!! Au intrat cu frica de la inceputul meciului , s-au speriat de valoarea adversarului si s-au lasat dominati tot meciul. Eu as fi vrut sa vad niste juniori ai UTA-ei in finala abordand meciul de cu totul alta maniera dar asta este , adversarii au fost cu mult valoric peste ei , asta este adevarul . Baietii nu ar trebui sa se supere si aceste critici ,trebuie sa ii imbarbateze , sa invete din greseli antrenandu-se cu si mai multa vointa pt. ca, prima echipa fanion UTA. sa aiba de unde alege jucatori tineri din propria pepiniera !!! In rest, va doresc multa sanatate si putere de munca in activitatea de antrenor la juniori sperand ca, lucrurile se vor indrepta si mai mult in bine !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button