UTA Arad

Balint a avut atenție distributivă la primul amical al verii: „Avem tineri cu potențial foarte bun, pe de altă parte obiectivele de la acest prim joc școală au fost atinse”





În săptămâna reunirii primei echipe a UTA-ei, Laszlo Balint și stafful său tehnic au dat o atenție sporită sectorului juvenil. De aici, după „trialul” de miercuri, s-a ales selecționata tinerilor ce a disputat, astăzi, pe arena „Francisc Neuman”, primul amical al verii pentru a 8-a forță a Ligii 1, conform clasamentului din sezonul 2020-2021.

Fără brazilienii Erico da Silva (ușoare probleme medicale) și Roger jr. (ajuns doar aseară la Arad), dar și accidentaților Benga (care a alergat în jurul terenului), Isac și Vorobjovas (care nu s-au alăturat încă grupului), plus învoiții Miculescu și Iacob, „Bătrâna Doamnă” a trecut cu 3-0 (Hora, Negoescu 2) de puștii Academiei, între care și-au făcut locul și mijlocașii centrali, Antonio Vlad (20 de ani) și Alexandru Mogoș (18 ani). Primul e crescut de Viitorul, dar vine de la CSA Steaua unde a jucat fundaș dreapta, dar și mijlocaș central și e liber de contract, e când severineanul Mogoș mai are un an de contract cu Virtus Entella, formație proaspăt retrogradată din Serie B.

Deocamdată, doar Mercioiu a trecut de „filtrul” lui Balint

Probabil, Balint va decide în următoarele zile soarta puștilor pe care i-a văzut astăzi, în sensul că ar putea reține doi-trei în lotul lărgit, pe lângă cei pe care contează deja. „O acțiune bună pentru noi, un antrenament reușit. Vreau să le mulțumesc tuturor tinerilor fotbaliști care au participat la această acțiune comună a clubului, chiar dacă pentru ei e final de sezon și a fost un grad de oboseală. Dar, implicarea a fost foarte bună, iar pentru noi a fost extrem de important să ne facem o imagine cât mai amplă asupra potențialului lor. E clar că vorbim despre copii tineri cu potențial foarte bun, jucători chiar foarte tineri, de 16-17-18 ani. În ceea ce ne privește pe noi, obiectivele pe care le-am urmărit în acest antrenament, prim joc școală, au fost atinse, mă bucur că am terminat atât noi, cât și această selecționată a juniorilor sănătoși cu toții. De acum înainte ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut în procesul nostru de antrenament, în așa fel încât să progresăm de la o zi la alta.Vom vedea dacă vor fi reținuți juniori pentru prima echipă, ceea ce e important în acest moment e că Mercioiu (foto 2) lasă o impresie foarte bună. Va continua antrenamentele cu noi, chiar mă bucur pentru el. A venit cu o atitudine foarte bună, cu implicare, se vede că are calitate și sunt convins că va progresa”, a punctat antrenorul principal al „roș-albilor” la finele testului școală de astăzi.

Se transformă UTA, 4231, în loc de 442? „Vom schimba puțin din punct de vedere tactic”

La primul amical al verii, s-a observat o primă schimbare tactică la UTA, care s-a poziționat într-un 4231 și nu în clasicul 442 din sezonul trecut. De menționat că Tomozeoi și Baravykas s-au alternat lângă Ilie în centrul defensivei, iar Bustea a jucat în spatele vârfului Hora. „Și anul trecut am jucat în destule meciuri 4-2-3-1, doar că e adevărat că structura lotului a fost creionată pentru un 4-4-2. Acum este clar că vom schimba puțin din punct de vedere tactic. Pe lângă faptul că am jucat cu patru jucători nou-veniți, doi dintre fotbaliștii noștri nu au evoluat pe posturile lor obișnuite, Tomozei și apoi Baravykas – fundași central, iar Bustea în spatele atacantului. Tocmai de aceea mă bucur că ne-am atins obiectivele și toți jucătorii au fost foarte implicați în ceea ce ne-am propus pentru acest antrenament. Au fost improvizații de moment, căci va mai veni 100% încă un fundaș central, poate chiar în aceste zile. Sperăm să avem un răspuns astăzi, dacă nu cel târziu mâine. Erico a simțit o ușoară durere pe partea posterioară a coapsei și am preferat să-l menajăm, nu era cazul astăzi să riscăm nimic. Dar, mă bucur că ne-am făcut treaba și fără Erico, în condițiile în care am avut un singur fundaș central apt pentru acest joc. Sperăm să nu fie nimic grav și să intre în programul normal de pregătire de duminică încolo”, a mai punctat Balint, care a urmărit testul de azi de la înălțimea tribunei I, în timp ce pe bancă au luat loc cele patru ajutoare ale sale.

Mai vin jucători, chiar astăzi: „Să construim un lot în care concurența să fie mare pe fiecare post”

În această seară, UTA va anunța cel mai probabil încă două achiziții. Impresarul Bogdan Apostu este și el la Arad și va sta alături de antrenorul arădenilor pentru ultimele noutăți din cadrul lotului. „Încercăm să facem, să construim un lot în care concurența să fie mare pe fiecare post, indiferent că vorbim despre jucători under sau oricare altă poziție din echipă. Vom mai aduce jucători, este evident, pentru că în acest moment avem poziții descoperite, cel puțin ca dublură. Și atunci lucrăm foarte accentuat pe acest detaliu al completării lotului și sperăm că astăzi sau mâine să rezolvăm niște transferuri”, a mai afirmat Laszlo Balint.

După jocul școală de astăzi, jucătorii primei echipe au primit o zi liberă, în timp ce puștii utiști au primit o binemeritată vacanță.









4 comentarii

  1. Cu lotul complet și mai ales apt, putem vorbi de formule. Balint va avea, se pare tot ce își dorește. A întrat și ceva mai multa valoare pe posturi. Se renunță, cu timpul la maniera de a aștepta randament la prea multa lume. Ești bun joci , dacă nu, te mai pregătești. Avalanșă de juniori. Eu gândeam ca Balint oprește cel mult doi. M-a contrazis. A oprit unul. Asta la vreo trei garnituri. Rămâne alături de juniori, atât cât trebuie, ca deziderat într-un an bun financiar, alcătuirea unui satelit potent de C. Academie e o vorba mare dar demonetizata. Unde e școala de Arte și meserii care au îmbogățit orașele cu talentele lor.???

    0
    0
  2. Stiti ce ma cam doare foarte tare,enorm???Imi merge direct la inima…Ajungi la baza de pregatire FZ,Atletico,ora 17:45,conform programului…Feri Bacsi,Tisza il rupea pe un junior,personalizare…Noi,parintii am ramas inmarmuriti,pur si simplu,nu ca ar fi o noutate…Nu reusea acel copil,sa faca ceea ce-i arata Tisza,la 67 de ani,ai dansului…Extraordinar,zici ca ar avea maxim 40…Atata mobilitate are,de nu poti crede…La dansul se stie clar cand incepe antrenamentul,dar niciodata cand se termina…Asa treci pe langa dansul,nu cumva sa il deranjezi,tiptil,bun simt….Uffff,Doamne…Colos al fotbalului juvenil,formator….Nu stiu cand va mai avea Aradul un Tisza Bacsi….Hmmm…..Dumnezeu le pune mana in cap,celora care au sansa sa-i pregateasca….Doar sa reziste copiii…Dansul nu glumeste….Magne-cum Lauda…

    0
    0
  3. Asta mai ramane de vazut,despre abordarea lui Mister Balint…Raman in extensie,ca sa intelegem ca se schimba si sistemul de joc,Doamne ajuta..Daca ai cu ce si poti faptic,tanchisti…Deocamdata „suna bine”..Am impresia ca gestiunea si presiunea,si-o asuma Bogdan Apostu,maresal,de front… Din pacate,repet,nu cred in stafful sau tehnic,cu toate parerile de rau…Ma rog…..,slabi pregatititi…Ramane de vazut….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button