UTA Arad

UTA l-a transferat pe fundașul dreapta al naționalei Muntenegrului! Marko Vukčević: „Sunt aici să lupt pentru acest club incredibil!”





Dacă cel puțin în prima parte a sezonului trecut UTA a avut probleme destul de mari la nivelul fundașilor laterali, în noul campionat echipa arădeană s-a „betonat” serios cu doi fotbaliști de echipe naționale. Primul a sosit la Arad lituanianul  Rolandas Baravykas (25 de ani), pentru ca astăzi clubul arădean să oficializeze transferul lui Marko Vukčević (28 de ani), de la FK Podgorica. Vorbim despre un internațional muntenegrean, care a prins în două rânduri formația ideală a etapelor de calificare pentru „mondialele” din 2022 și pentru care arădenii au achitat aproximativ 30 de mii de euro.

Jucătorul UTA-ei până în 2023

La ora actuală, Vukčević e cotat la 225 de mii de euro pe transfermarkt și poate evolua la nevoie atât ca fundaș stânga, cât mijlocaș de bandă dreaptă, atâta timp cât spune chiar el principala sa calitate e precizia centrărilor. „ Marko vine la UTA din postura de titular pe postul de fundaș dreapta la naționala Muntenegrului. A semnat pe doi ani cu UTA, după ce clubul le-a oferit celor de la Podgorica o sumă de transfer care am dori să nu fie dezvăluită, respectând dorința părților implicate. Gyuszi Balint și l-a dorit foarte mult încă din iarnă, atunci nu s-a putut realiza transferul, este o realizare importantă faptul că el a devenit jucătorul UTA-ei”, a punctat impresarul Bogdan Apostu.

Se va bate cu lituanianul Vukčević pentru un loc de titular, dar și pentru ca: „UTA să fie mai bună decât anul trecut”

Fotbalistul muntenegrean recunoaște că a urmărit meciuri din Liga 1, fiind prieten cu Risto Radunović, de la FCSB, fundaș lateral și el. În plus, s-a pus puțin la punct și cu ceea ce înseamnă gruparea arădeană. „Sunt foarte fericit să fiu aici la acest club incredibil, am citit puțin despre UTA. Este un club mare, cu istorie importantă și fani foarte frumoși. Știu că UTA a mai transferat încă un fundaș dreapta, un internațional lituanian, sunt fericit că am semnat și mă voi bate cu el pentru un loc de titular. E important că trebuie să mă lupt pentru poziția mea și cred că el gândește la fel. Pot juca oriunde în banda dreaptă, dar la baza sunt fundaș dreapta. În ultima perioadă și la club și la mațională am jucat fundaș. Sunt aici să lupt pentru acest club, vreau să fiu sănătos și să joc bine. Mulțumesc tuturor pentru că am ajuns aici, lui Bogdan Apostu și domnului antrenor. Bineînțeles că vreau să continui să joc bine și să continui la echipa națională. Am urmărit fotbalul românesc, sunt prieten cu Risto Radunovic de la FCSB. Suntem colegi la națională, am văzut echipa lui, dar și UTA în câteva meciuri. E un campionat bun și sper ca UTA va fi mai bună în acest an decât în cel trecut”, a spus Marko Vukčević în seara prezentării sale la UTA.

Balint, foarte mulțumit de fundașii săi laterali

Laszlo Balint a renunțat la doi fundași laterali, Peteleu și Roumpoulakou și a primit alți do, Baravykas și Vukčević. „Din punctul meu de vedere, stăm foarte bine la fundașii laterali, pentru că atât Tomozei cât și Evgeniy pot juca la orice echipa din Liga 1, apoi am creat concurență prin cele două transferuri, arătăm chiar foarte bine la acest capitol. În turul campionatului am avut probleme pe acele poziții, unul dintre obiectivele principale a fost să betonăm posturile de fundași laterali, bineînțeles și alte poziții, dar în principal fundașii laterali. Transferul lui Marko Vukčević s-a făcut în schimbul unei sume de bani, l-am dorit inclusiv în iarnă, nu s-a putut, au intervenit alte probleme. Suma a fost destul de mare, nu a fost deloc ușor nici acum să finalizăm negocierilor. Mă bucur că este aici și sper să fie acel jucător de care avem nevoie pe postul respectiv. Sută la sută va mai veni și un fundaș central, așteptăm să revină și Benga, dar e evident că nu putem rămâne cum suntem acum, așteptăm răspuns de la un fundaș central cu CV important. Am pierdut două variante bune, nu ne-am putut atinge din punct de vedere financiar de ei, dar continuăm să căutăm jucători care să aducă un plus cert de calitate. Cred că s-a văzut inclusiv la jocul școală de azi că jucătorii noi au sosit și cu un plus de suflu, de motivație și atitudine, toată lumea vrea să ajute echipa. Suntem pe drumul cel bun”, a punctat și Laszlo Balint.

De-a lungul carierei, fundașul născut la Podgorica a mai jucat pentru Buducnost Podgorica, Olimpija Ljubljana (Slovenia), Vojvodina Novi Sad (Serbia), Inter Zapresic (Croația), Paykan (Iran), OFK Grbalj și FK Podgorica (Muntenegru). Vukcevic a câștigat titlul în Slovenia, în 2015, cu Olimpija Ljubljana.

26 comentarii

  1. Ca sa fiu sincer,am avut 2-3 regrete,la despartiri,nu mai multe….Pe acolo…
    Se pare ca daca tot nu mai suntem Campioana Provinciei(inca),oricum ma deranja la ureche, enorm aceasta denumire,Provincie,suntem campioana internationalilor..Foarte bine…Am incredere mare in jucatorii acestia balcanici…Luptatori,rai de tot,in sensul bun al cuvantului,atitudine,determinare,impact,barbatie si caracter….In schimb,grija mare la variante,pentru cand vor fi convocati la nationalele lor,pentru ca vor incepe alte calificari si grupe si nu poti sa nu-i lasi….
    Inca 2 atacanti,cel putin unul de careu,letal daca se poate si se pare ca ajunge momentan…
    Ma bucur ca UTA,conducerea,din cate se cam pare,tace si face…
    Succes!

    0
    0
  2. Poate mă insel dar parca transerurile sânt gândite pentru a atinge un alt nivel,sper sa se confirme si in atac….

    0
    0
  3. Domnilor conducatori ai UT-ei vad ca umpleti lotul cu fundasi si mijlocasi defensivi. V-ati gandit sa legitimati vreo doi mijlocasi ofensivi si doi atacanti foarte buni ?

    0
    0
    1. Eeee.. Sigur s-au gândit dar :
      Să fie bani dacă e nevoie de cumpărat.
      Să vrea sa vina la UTA.
      Să fie mulțumiți de banii pe care ii încasează!!
      Concluzia : totul se învârte în jurul banilor… Ăsta e fotbalul profesionist!!
      Însă dacă tot a devenit fotbalul o industrie… Trebuie sa mai și produci! Locul pe care l-a câștigat UTA in campionatul trecut a produs niște bani din drepturile TV și din vânzarea lui Man!! Sa vedem în continuare ce se va produce!! Oricum.. Succes noilor veniți de pana acum și celor care vor mai veni de acum în colo(sigur vor mai veni) . Șiiii succes UT-ei în noul campionat!!

      0
      0
    2. Vad ca Juvhel Tsoumou (30 de ani) și-a încheiat socotelile cu Viitorul. Cu golurile sale a scapat Viitorul de la o mare rusine. Cum il stiu cred ca s-ar preta pentru jocul de la UTA.E nevoie,inca,… cred eu, de un atacant, de o extrema ( mijlocas) stanga si de un fundas central ( ca Benga nu se stie cind revine)

      0
      0
  4. E filozofia de a primi greu gol. Nu joci la meci egal cu gândul la victorii, dar cât de greu cântăresc și aceste puncte. Nu e înfrângere, punct de legătură, și chiar punct de acces la locul 6. Toate se fac pe apărare.

    0
    0
    1. Asa este domnule @Ionescu Gavrila,indiferent ca ne place sau nu…In afara de doar 2-3 echipe,din lume, care isi tracaseaza adversarul din prima secunda pana la clipa cand se inchid usile autocarului,la plecare,fotbalul modern mizeaza pe o aparare compacta,cazemata,impemetrabila…Se pare ca asta nu intelege al nostru Mirel Radoi…Ma rog,alt subiect,alta discutie fara rost….Daca pana acum cativa ani,cotele atacantilor erau foarte mari,iata ca fundasii,mijlocasii laterali sunt exponentiali,mai ales cei cu viteza mare de plecare dar si repliere,cei exacti,cu centrari pe careu…Nici macar acel vestit Tiki-Taka,nu mai face fata la o Barcelona…S-a gasit antidotul cu un sistem distructiv,de a aglomera centrul…
      Va rog sa ma credeti,ca urmaresc cu mare placere meciurile Euro si vad niste miscari de rotatii pe posturi,de ma crucesc….Ronaldo ajunge fundas central,apoi glont…Jordi Alba e cand retras,cand ofensiv,pasator…Priviti si pe Patrick,al slovacilor…Pleaca mereu foarte de jos,recupereaza,apoi e glont….Vecinii nostri,Ungaria,au dat-o in bara cu Portugalia,din greseala…probabil ca au vrut neparat victorie si vulpoiul Ronaldo a simtit asta..Sa pierzi 0-3,din minutul 86…nasol..Cu Franta,nu au mai repetat greselile…si iata-i pe Mmbappe,Griesmann,Benzema,umiliti….La un moment dat,Ronaldo incerca scheme de misto,fata de adversar si iata ca cine rade la urma,rade mai bine….
      Apoi,l-am vazut si pe Lebandovski,neverosibil,tras de par,dar e acolo,cand trebuie,stelar,ucigator…Apare din neant si marcheaza simplu….Cat de departe suntem,inotand in mocirla fotbalului romanesc..Ne meritam soarta,din pacate!

      0
      0
    2. 3 victorii aduc 9 puncte, 3 egaluri aduc..3 puncte, cat tot atata cit 1 victorie si doua infrangeri.UTA s-a descurcat mai bine afara, ( ne-au salvat victoriile de ..afara), dar in sezonul ce va urma nu mai poate juca, la Arad, ca in retur si in play out. E nevoie si de joc mai bun de constructie si de ceva victorii. Spectatorii aradeni, prezenti in tribuna vor digera greu infrangeri multe, ca sezonul trecut si cu echipe slabe. Deci e nevoie si de vreo…inca 3 jucatori de atac ( pe margini si in centru). Cu ce avem nu stam , in atac, prea bine. E parerea mea.

      0
      0
  5. Foarte bune transferurile de pana acum. Eu cred ca mai avem nevoie doar de un atacant bun si un fundas central.

    0
    0
  6. Lucian-poate ne lămurești….Nu spun că nu arata bine pe hârtie transferurile,dar,care este regula cu extracomunitarii și cine ce naționalitate are?Nu suntem peste limita și nu ne putem folosi de ei?Cred că ar fi interesant sa ne lămurești…..

    0
    0
    1. Revin pt ca am vazut 2 voturi negative…pt o intrebare….
      In trecut,era voie doar cu 3 jucatori extracomunitari(tari non EU) simultan in teren.Pe banca puteau sa fie 5.
      Este doar o intrebare pentru ca nu stiu actualul regulament.Daca pt Mode si noul fundas lituanian e clar(ei sunt membri UE+Passaglia-pasaport Italian),mai avem 1 Macedonian,1 rus,1 Albanez,2 Brazilieni(au alt pasaport)?.
      Multumesc

      0
      0
      1. Noul art. 19.9 din ROAF prevede că:

        19.9 „Pentru competiţiile organizate de LPF, cluburile participante vor prezenta lista cuprinzând lotul celor 25 de jucători (denumit în continuare „lotul de 25” al echipei sau „lista A”) ce va fi compus din următoarele categorii de fotbalişti profesionişti:

        ……………

        c) un număr maximum de 3 jucători extracomunitari cu respectarea următoarelor condiţii:

        -un jucător extracomunitar poate fi inclus în lotul de 25 al echipei numai dacă în ultimele 12 luni anterioare legitimării la clubul din România a fost convocat la echipa naţională a ţării sale de cel puţin 3 ori. Pentru evitarea oricărui dubiu privind nivelul de vârstă, fiecare dintre cei 3 jucători extracomunitari trebuie să îndeplinească condiţia prevăzută anterior:

        Lista ţărilor ai căror cetăţeni nu sunt consideraţi extracomunitari din punct de vedere al regulamentelor sportive:

        a) Ţările membre ale Uniunii Europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Anglia;

        b) Ţările din Spaţiul Economic European: Islanda, Liechtenstein, Norvegia

        c) Elveţia, în baza acordului UE-Elveţia privind libera circulaţie a persoanelor

        d) Ţări care au încheiat acorduri cu Uniunea Europeană: Algeria, Maroc, Tunisia, Rusia, Albania, Croaţia, Fosta republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Andorra, San Marino şi 79 de ţări din grupul de State Africane, Caraibiene şi ale Pacificului.”

        Din „Organizaţia Statelor Africane, Caraibiene şi ale Pacificului” fac parte 48 de ţări africane, 16 sunt din Caraibe, şi 15 din Pacific.

        Angola – Antigua şi Barbados- Belize – Capul Verde – Comoros – Bahamas – Barbados – Benin – Botswana – Burkina Faso – Burundi – Camerun – Central African Republic – Ciad – Congo (Brazzaville) – Congo (Kinshasa) – Cook Islands – Coasta de Fildeş – Cuba – Djibouti – Dominica – Republica Dominicană – Eritrea – Ethiopia – Fiji – Gabon – Gambia – Ghana – Grenada – Republica Guinea – Guinea-Bissau – Guinea Ecuatorială – Guyana – Haiti – Jamaica – Kenya – Kiribati – Lesotho – Liberia – Madagascar – Malawi – Mali – Insulele Marshall – Mauritania – Mauritius – Micronesia – Mozambique – Namibia – Nauru – Niger – Nigeria – Niue – Palau – Papua Noua Guinea – Rwanda – St. Kitts şi Nevis – St. Lucia – St. Vincent şi Grenadines – Insulele Solomon – Samoa – Sao Tome şi Principe – Senegal – Seychelles – Sierra Leone – Somalia – South Africa – Sudan – Surinam – Swaziland – Tanzania – Timor de Est – Togo – Tonga – Trinidad and Tobago – Tuvalu – Uganda – Vanuatu – Zambia – Zimbabwe.

        0
        0
    2. Regula de Under,se refera doar la jucatori,crescuti si formati in Romania.Nu se incadreaza jucatorii veniti din alte tari,chiar daca ar fi comunitare…Simplu…

      0
      0
  7. Ca să fie acoperite toate posturile, ar mai fi nevoie de un cordonator de joc bun, care sa dea pase inteligente, în profunzime, sa țină de minge, un atacant bun și un fundaș central experimentat.
    Se presupune că Juan Passalia și Idriz Batha au și valențe ofensive, dar un mijlocaș ofensiv, în totalitate ar „creiona” mai bine atacul!
    FORZA UTA!!!

    0
    0
  8. Campionatul trecut tot ca nu avem apărare se spunea!Acum ca sau adus jucatori pentru faza de apărare și pt mijloc iar nu e bine ca de ce nu se aduc și atacanți!Se vor aduce și atacanți sunt sigur!Si cum a spus și Balint încă un fundaș central!Chiar nu se poate avea putina răbdare?Sa sărit in sus ca vezi diamne au plecat jucatori in aceasta pauza da e normal sa plece dar ceea ce sa adus pana acum părerea mea e ca sau adus peste ceea ce au plecat!Sigur pana la plecarea in Slovenia o sa fie fie atacanții noi in lot!

    0
    0
  9. Cred că suntem mult mai solizi față de începutul anului trecut. Balint spune că urmează să mai ajungă un fundaș central, iar pe benzi suntem acoperiți.
    Pe zona centrală la mijloc, din nou avem consistență. Cu încă 1-2 transferuri, cred că încheiem echipa pentru noul sezon. Zona de atac, cu siguranță va funcționa diferit acum, Hora și Antal vor juca probabil pe pozițiile lor, iar Miculescu le va sta acolo în coaste să le fure locul.
    Sper ca Negoescu să fie surpriza campionatului pentru noi toți!
    Hai UTA!

    0
    0
  10. Bravo pt toți chiar dacă Noi suporterii UTE-I vroiam certitudini de transferuri imediate cu gargară multă ….Felicitări pt transferurile făcute până acum și cred că o să mai fie cel puțin unul ….Domnilor sar putea să fie mulți dintre noi pe stadion dar și mulți inafara lui care vom susține echipa noastră mulțumim UTA

    0
    0
  11. 1.bine ar fi sa nu fie dar= si apa curge in jos=si uta cred ca va retrograda fara 2-3 oameni de gol
    2.oare cu ce au gresit;Adrian Petre,
    Alexandru Albu
    Octavian ursu
    Horatiu Moldovan
    Catalin hlistei
    Alexandru ionita
    3.cine sa cada daca nu UTA ?
    si de ce nu au fost buni la rapid cum sunt?

    0
    0
    1. Am să-ți răspund eu la întrebarea ta prostească.
      Adi Petre zici că avea bolovani de 50 de kg legate de picioare, abia fugea, interes ZERO. Avea n faze în care a ratat din poziții în care personal cred ca 8/10 oameni normali marcau.
      Alexandru Albu avea oscilații de formă maxime, o dată bun, o data rău. Șuturile lui erau anemice!
      Octavian Ursu nu se poate impune la Rapid care nu are lot pe jumătate ca valoare, este un jucător care a marcat un euro gol …. și cam atat!
      Horațiu Moldovan este tânar, dorea să fie titular, dar să fim serioși… nimeni nu se poate compara cu Iacob și Balauru, nici măcar cei din Liga 1!
      Cătălin Hlistei, oricât de arădean ar fi el, nu este de nivelul pe care-l căutăm!
      Alexandru Ioniță, atât că a jucat la Koln, în rest este un jucător mediocru care nu a arătat mai nimic!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button