UTA Arad

Președintele Ripensiei susține că-l poate chema înapoi pe Tudor Călin oricând, Apostu precizează: „Doar în anumite condiții, nu se va ajunge la cazul Rusu”





UTA și-a asigurat serviciile lui Tudor Călin, fostul căpitan al Ripensiei la numai 20 de ani. În ziua prezentării, impresarul Bogdan Apostu a susținut că talentalul mijlocaș central va fi deținut în coproprietate încă din start de cele două grupări din vestul țării și mai ales că nu va mai exista un nou „caz Denis Rusu”. În sensul în care Călin nu va pleca gratis de la Arad, așa cum a făcut-o fostul mijlocaș stânga cu direcția CFR Cluj.

Doar că ieri, președintele Ripensiei a venit cu lămuriri suplimentare legate de mutarea tânărului fotbalist pe Mureș. „Tudor Călin mai are contract cu Ripensia pe patru ani de zile. El a plecat împrumut pentru următorii doi ani. În oricare dintre perioada de transfer, clubul și-a rezolvat dreptul de a-l chema înapoi sau dacă există altă variantă pentru el. Pe măsură ce trece timpul, clubul UTA va beneficia de procente dintr-un viitor transfer al lui, până la 50 la sută peste 2 ani. Momentan este 0, în iarnă va fi 12,5 la sută, după primul an va fi 25 la sută, după încă un semi-sezon va fi 37,5 la sută și apoi 50 la sută. Procentele sunt valabile pe perioada împrumutului. El merge acolo să confirme, are șanse relativ mari. Este un jucător foarte valoros, iar faptul că este Under îi oferă o posiblitate în plus de a juca”, a spus Dumitru Mihu pentru liga2.prosport.ro

Într-adevăr, „cazul Rusu” nu se mai poate repeta ad literam, doar că, dacă ceea ce afirmă Mihu e prevăzut și în contractul de împrumut al lui Călin, Ripensia are posibilitatea să-și cheme jucătorul la „bază” chiar în iarnă. Iar dacă-l vinde în altă parte, gruparea arădeană se va alege cu 12,5% din suma de transfer. „Nu se va mai repeta treaba cu Rusu, există clauze confidențiale. Dacă președintele (n.a. UTA-ei) o divulgă e ok, dar eu si Gyuszi (n.a. Laszlo Balint) nu suntem în măsură să spunem. Ceea ce vă por spune este că Ripensia nu poate să îl ia pe Tudor doar în anumite condiții, în următorii doi ani UTA va păstra 50% din drepturile federative. Am văzut contractul, nu se va ajunge la <<cazul Rusu>>”, a punctat astăzi, Bogdan Apostu.

Ceva mai sigur pe posibilitățile și dorința lui Tudor Călin de a continua pe o perioadă lungă cu UTA este Laszlo Balint. „În tot ceea ce privește transferul, contează foarte mult dorința jucătorului. Nu vreau să compar situațiile, dar Tudor Călin a venit cu un entuziasm care mă mulțumește. Este punctul de plecare pentru transferul la Liga I pentru un jucător care a demonstrat la Liga 2-a. Trebuie să-și câștige locul de titular, în echipa pe care eu o antrenez nimeni nu vine cu statut de titular. Nu putem vorbi de lucruri care se pot întâmpla peste 6 luni, un an sau doi ani, trebuie să ne concentrăm pe prezent”, a punctat antrenorul „roș-albilor”.

17 comentarii

  1. Pfff.. Asta pentru noi!! Realitatea poate fi.. Alta… Vedem!! Dar decât complicații pt 50% peste doi ani..Mai bine fără..!! O fi bun dar.. Nici asa sa fim fraieri, fraieror.. Tot promovam, promovăm , dar pentru cine? ?

    0
    0
    1. Nu prea se pare ca ai inteles bine..Fiecare 6 luni din cei doi ani de coprorietete,costa 12,5%,ori de-o parte,ori de alta.

      0
      0
      1. pe cine costa? mai citeste o data ca e clar textul, se refera la procente dintr-o posibila suma de transfer

        0
        0
  2. Deci in cazul in care Ripensia îl vinde la iarna cu 100000 UTA primeste 12500….. „faină” afacere. Aproape la fel de buna ca si cea cu Denis Rusu.

    0
    0
  3. La juniori face gafe mari Apostu legat de contracte! Macar are o suma negociata pt un transfer definitiv in contract? Se intoarce la Ripensia in iarna doar daca nu bifeaza numarul de meciuri negociate de cele 2 cluburi!

    0
    0
  4. Dacă UTA vinde în Italia cu 40000€ juniori clubului oare ar costa mult ?Tudor de la Ripensia . Cred că trebuie să-ți asumi riscul de al cumpăra definitiv pe jucător de la început dacă joacă bine pretențiile cresc și cred că acest jucător va da randament și va fi pe placul fanilor Utiști.

    0
    0
    1. Nici tu,@Ramon,nu ai inteles….Este in parteneriat de cooprietate doar 2 ani,dar jucatorul are contract 4 ani cu Ripensia…Daca in acest timp,2 ani,esalonat pe cate 6 luni,este vandut,fiecare dintre parti incaseaza „jumi-juma”,progresiv,cate 12,5% din suma de transfer,care creste pana la 50%…In rest,declaratiile sunt ambigue..Daca se vinde in primele 6 luni,cam putin,pret scazut,dar daca are anumite clauze si joaca 2 ani la UTA,alt pret,in functie de prestatii si meciuri jucate…Teorema nu este acum,inainte sa-l vedem la treaba,ci daca presteaza bine,ii urcam cota ca si altora si iar ti-l fura cate un CFR,pe MOCA…Adica,tradus…Ripensia are doar de castigat,indiferent de situatie,UTA fiind doar promovatorul…Pai daca dupa tur,orice club care l-ar dori, ar avea dreptul de antamare,ca sa nu spun avans,rezervat transfer, cu prima optiune,atunci cam ce se intampla?Interesant,nu-i asa?

      0
      0
      1. Dupa 6 luni, UTA ia 12,5% iar Ripi diferenta de 87,5% … dupa 1 an, UTA ia 25% iar Ripi 75% … dupa 1 an si jumatate, UTA ia 37,5% iar UTA ia 62,5% … dupa 2 ani fix, UTA ia 50% si Ripi 50% … dintr-un potential transfer. Daca dupa 2 ani revine la Ripi si continua acolo, UTA nu mai are nici un procent din vamzarea ulterioara, daca va exista. Deci jucatorul este al Ripensiei, nu al UTA-ei. UTA il foloseste, il plateste, si daca, cumva in aceasta perioada de doi ani este vandut, castiga procentele scrise mai sus, in functie de moment. Chiar daca jucatorul se intoarce la Ripi dupa o perioada multiplu de 6 luni, UTA pastreaza acele procente in functie de ce perioada a jucat la Arad, si daca jucatorul va fi vandut in maxim 2 ani, va primi procentele respective. Deci UTA nu are fix 50% si nu este proprietara jucatorului, doar primeste procente dintr-un posibil transfer efectuat in maxim 2 ani … sper sa fie clar acum pentru toata lumea cum e cu procentele.

        0
        0
        1. Penibila afacere! Pai hai sa spunem direct ca UTA creste juniorii legati de Apostu iar clubul nu face bani din aceasta afacere!

          0
          0
        2. Asta o crezi doar tu @Lucian…UTA ii va creste cota,ca si mereu,altora si va ramane cu buzele umflate,pentru ca drepturile federative sunt ale Ripensiei,pe 4 ani…Punct…
          Ce zici daca Ripi primeste o oferta,dupa 1an,UTA il promulgheaza ca jucator in acest timp si nu este curioasa daca vrea UTA sa-l pastreze,sau poate…E jucatorul lor si Ripensia decide la un viitor transfer,nicidecum UTA..Multumitor oare???Nu prea cred…Aici,despre juniori,Apostu este repetent….Sa o punctam sincer,obiectiv…UTA nu are faptic,decat folosirea jucatorului si in orice secunda,il poate vinde Ripensia,UTA ramanand cu buza umflata,cei 12,5%,aditivi sunt exact zero barat…Cheltuind inzecit cu el…Trezirea…Desteptarea!

          0
          0
  5. Le cam tromboneste domnul Apostu . Eu sunt convins ca afacearea este cum spune Mihu degeaba o tot da in lambada ca o fi ca o pati . La Rusu nici nu s-a pus problema de asa ceva pt ca pe Rusu il voiau pt 3 saptamani . Minte Apostu de le rupe. Tromboneste suflarea aradeana. Si unii il cred.

    0
    0
  6. Chiar asa, dl Mihu? Il dati, il luati când vreti voi, faceti ce vreti că e al vostru? Nici nu stiu de ce intra UTA in astfel de combinatii ciudate. Daca-i al lor sa fie al lor. Bine-ar fi sa fie bine dar tare ma tem ca va fi Lipova 2.

    0
    0
    1. Sam ce nu inteleg unii e ca Rusu nu era pastrat de UTA ci ar fi fost vandut inca din vara asta la Pitesti iar tovarasul Apostu si Uta ar fi facut niste banuti moca. Nimic mai mult . Uita-te cati juniori din propria ograda a oprit dupa trialul vietii. Zero. Aia nu aduc comision nimic . Doamne oare cand se vor trezi suporterii sa vada realitatea nu doar vrajelile lor. Ca asa va fura ochii de ai impresia ca este un sfant.

      0
      0
  7. Apostol la conferința de presa zice una acum aflam alta bună treaba păcat ca e tarata UTA injocul murdar al acestui asa zis impresar

    0
    0
    1. Si cati bani a mancat de pe UTA. Cate comisioane luate pt jucatori care nu au jucat nici un minut .Si din pacate toate astea cu acceptul lui Meszar. Oare de ce ?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button