UTA Arad

Balint, conștient că mai are de lucru la noua UTA: „Momente bune și momente mai puțin bune, explicabile pentru tot ceea ce se întâmplă acum la noi”





UTA a renunțat la 11 fotbaliști din lotul cu care a ocupat locul 8 în ediția precedentă a Ligii 1 și, pentru moment, a adus alți 8. În plus Laszlo Balint i-a promovat de la juniori pe Mercioiu și Mihai, toți evoluând astăzi în primul amical al verii disputat de arădeni în cantonamentul din Slovenia.

Scorul cu croații de la Gorica a fost egal, 1-1, golul arădenilor fiind opera lui Ioan Hora. Au fost lumini și umbre în jocul „roș-albilor”, ceea ce a subliniat și Laszlo Balint. „Un joc de pregătire tipic, aș putea spune, pentru că a lipsit ritmul de joc, de ambele părți. Au fost și destule momente în care agresivitatea a fost dusă puțin peste limită, dar cred că este normal. Una peste alta, am avut momente bune, dar și momente mai puțin bune, explicabile pentru tot ceea ce se întâmplă acum la noi. Sunt foarte mulți jucători care au sosit acum, în această perioadă, iar în a doua repriză am jucat cucinci jucători sub vârstă. Una peste alta, până la urmă, rezultatul este  unul bun, dar nu asta ne-a interesat în primul rând, ci să aplicăm ceea ce am exersat în această perioadă. Este clar că mai este mult de muncă și sperăm ca la următorul joc amical să vedem progrese pe toate momentele jocului, a fost reacția antrenorului principal al „Bătrânei Doamne”.

Din cei 26 de fotbaliști deplasați duminică la Rogla, Ilie s-a întors deja în țară pentru a se trata de tendinită, iar Vorobjovas, Benga și Isac își revin treptat după accidentările suferite și nu au fost deloc utilizați contra celor de la Gorica.









20 comentarii

  1. Gorica e un adversar bun considerat peste noi….avem conditii bune de pregatire si o atmosfera buna in lot……trebuie sa crestem de la meci la meci si sa incercam sa jucam mai rapid ,mai combinativ si sa tragem mai mult la poarta…o sa revina si jucatorii accidentati …..poate si varful mult asteptat si o sa aratam si mai bine la inceputul campionatului…..oricum fata de anul trecut cu pregatirea centralizata de acum din Slovenia trebuie sa demonstram ca pentru acest campionat avem alta personalitate in joc si nu o sa mai repetam greselile din trecut…..

    0
    0
    1. Apostule fă rost de doi atacanți ,dacă se rupe Hora ne-am ars. Ar fi bine sa sosească în cantonament cu voi.

      0
      0
      1. Uite like-ul meu,pe care nu as fi crezut vreodata ca sa ti-l dau…Corect….!Ca sa fiu sincer,am impresia ca nici nu prea se mai vrea aducerea unui atacant versat…Exista variantele Negoescu,Mercioiu,cu mare dor de afirmare si ca sa fiu sincer,am mai mare incredere in ei,decat in Hora si Antal,cu toate ca Hora o duce bine fizic,chiar beton,doar ca nu reuseste sa finalizeze,pe caracteristica unui atacant de careu,criteriu de baza,clar ca vrea,dar insuficient,poate ca nu doar el este de vina…Ufffff…grea viata de suporter….:-))))

        0
        0
  2. Usor, usor cu rabdare, jocul UTA-ei va deveni din ce in ce mai bun si UTA. va fi o nuca tare in campionatul ligii 1a ,baietii noi veniti , se vor acomoda din mers ,se si vede de la acest prim meci amical cu o echipa de top a Croatiei si nu este putin lucru sa faci 1-1 cu ei , echipa care valoreaza 24 milioane euro !!! Deci, UTA. este pe un drum bun !!! FORTA UTA ARAD, HAI BAIETII, BRAVO BAIETII !!!

    0
    0
  3. Dintre toate persoanele,competente, implicate in dorinta ca UTA sa performeze,sub bagheta lui Mister Balint,am impresia ca Bogdan Apostu este cel mai greu incercat…Oare cati antrenori au aceasta sansa?Nu o data,a declarat, prieteneste vorbind,ca cel mai bun prieten al sau,Gyuszi,il terorizeaza zi si noapte..Dar cine este supervizorul care ne-a adus pana aici….Este domnul Meszar…Mereu cumpatat,tacut,linistit…Pe multi ii cam roade invidia…De cand s-a bagat in acest proiect,nu l-am vazut absolut niciodata,chiar dupa infrangeri dure, suparat,niciodata nu a iesit public,ca si alti conducatori de club,pusi pe scandal…Stima si respect,pentru asta…Tace si face…Bine face…Este exact cumpatarea si luarea deciziilor,uneori dureroase,altfel nu se poate in lumea fotbalistica,prea rea,necivilizata,intre hiene…Relatie buna,cu toata lumea,cheia succesului…CUMPATARE si decizii luate dupa multa gandire,la rece….

    0
    0
  4. Au venit jucatori,adusi,calitate,nici nu se compara..doar ca mi-e teama ca prea multi accidentati in revenire,care nu e sigur ca vor putea reveni in parametri clari…Ramane de vazut…Avem fundasi,avem aparare,dar totusi nu-i avem…plina infirmeria…Hopa si brusc,debordam de mijlocasi…Ceva nu este in grafic dar am sperante ca va fi…

    0
    0
  5. MisterBalint experimenteaza o conlucrare,de straini,foarte greu de a amesteca mierea cu apa..Am impresia ca nici habar nu are,la ce se inhama..Jucatori diferiti,religii diferite,temperamente total altfel,mult mai greu,cand limba nu este cea Romana…interesant…Doamne ajuta…

    0
    0
  6. Gorica este echipa mica la nivel mare, dar invers la nivel mic, unde deocamdată suntem mai mulți. Au dat bună-ziua în Europa și cine are răbdare și talent pentru statistica, poate alcătui un anuar cu astfel de echipe. Adică primele 6 din tari mai mici, unde speram sa fim și noi. Nu se compara cu cele mari, dar sunt puternice și, tradiționale, bazine de ridicat talente. Vardar, Hayduk, OFK Beograd, Zelezniciar , prin contacte amicale, adăugăm valoare și pătrundem în salonul lumii bune a fotbalului.

    0
    0
  7. Cum spuneam acum câteva săptămâni „Sunt foarte mulți jucători care au sosit acum, în această perioadă”… va curge cu astfel de declarații în perioada următoare. În schimb un rezultat bun cu o echipă solidă, sperăm să vină și mai multe goluri. Îi va fi greu lui Balint să aleagă cel mai bun 11!

    PS: pe când și la noi o transmisiune live a meciului ? Luați exemplu de la Șelimber… totuși suntem UTA și avem pretenții,suntem un pic slăbuți pe partea de social-media…

    0
    0
  8. Aduceti atacant Uros Djuranovic e liber atacantul muntegrean fost la Poli Iasi fotbalist tehnic agresiv atacant de careu cu finalizari bune.

    0
    0
    1. Si eu cred ca Uros este un atacant foarte bun pentru Liga 1,daca este transferat la noi eu zic ca sigur este in top 3 marcatori din sezonul urmator! Are calitatea numarul 1 pentru un atacant ,finalizarea! Sau nigerianul Chinedu de la Hajduk daca tot avem amical cu ei,atacant 1,87 foarte bun la jocul de cap,are ceva din Njock!
      PS: daca Gyuszi doreste atacant este bine sa prinda cantonamentul si sa fie cat mai omogen cu echipa!

      0
      0
      1. Nu cred că se mai aduce nimic,dacă nu au fost în stare să aducă 1 (un) atacant pina acum ,slaba echipa va avea sezonul asta UTA. Ciudat că nici un om potent financiar nu se baga la echipă,asta e lucrul cel mai dureros ! UTA se va lupta pt evitarea retrogradării și sezonul care sta să înceapă.

        0
        0
        1. tu deja o inmormantezi? asa suporter esti … pot juca varf 4 jucatori din actualul lot … mijlocosi sunt multi, juniori avem, fundsasi nu mai vorebsc, poarta e ok, de ce sa mai transfere?

          0
          0
          1. Nu mormintez, nu nu ! Mai vorbim despre cei 4 care pot juca în atac.

            0
            0
          2. Stai usor @Lucian…Eu de abia mi-am reinnoit abonamentele,ca asta ne da deja la temelie…@Cineva are un dubios criteriu….Oare are cel putin un abonament?Nu prea cred….

            0
            0
    1. Despre ce vorbim,la o adica???Hagi isi face cooperativa proprie,se stie ca jucatorii sai,nu vor juca impotriva lor…Prin contract,indiferent unde evolueaza…Deci,cate 6 puncte asigurate,din start…Hagi e mai manjit decat multi altii..Cel mai mare blatist din istorie…Pe Chindia a rezolvat-o…Cu FCSB,cam tot pe acolo…Comedia lui Dante,ce vom vedea….

      0
      0
  9. As vrea sa lamurim o problema, cea a lui Benga. Fundasul nostru central are cam aceiasi boala ca si Florinel Coman. Si la Coman s-a apelat la metoda…” trage de tine”,..baiatul a tras, acum trebuie operat la abductori. Dupa operatie sint necesare 3 saptamanio de repaos fizic, apoi ..recuperare…cam, 3 luni. Va spun astea, stiind ca Benga nu are o luna …de cind s-a operat. Calculati cam cind UTA se va putea baza pe el. O recidiva…locala ( mai ) adauga …cam inca 3 luni, de lipsa.Ceea ce va spun este pe baza celor invatate, pe baza celor traite si din relativ putina mea experienta de medic la o echipa de fotbal, dar si vazand ce fac altii. Ilie are ” tendinita”…asa spune comunicatul clubului. Tendinita este o afectiune de ” supraefort neadecvat starii de pregatire”. Nu cred ca este tendinita, pentru ca Ilie a fost in pauza si nici nu a inceput serios efortul. Este mai mult decit probabil… o alta afectiune, de aia a si fost trimis acasa, pentru ca….necesita timp. Desi cam stiu ce are…ma abtin de la aprecieri…nefiind 100% sigur, dar este o leziune c5ronica, nu ceva legat de inceperea pregatirii.. Deci la inceperea sezonului …UTA ” sta” in Erico si stoperul nou venit, fara o rezerva la nivelul lor. Ma tem ca niciunul nu va putea intra la joc ,ai devreme de …minim…1 luna ( cel putin), PS. Fac o speculatie, cum farul are 5-6 jucatori…la Olimpiada, cred ca cei de la Constanta vor cere amanarea primului meci, desi echipa de olimpiada va sta acolio pina dupa 1 august si va fi greu sa amane multe meciuri. De vazut !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button