Stranieri aradeni

Cipri Rus a ajuns lângă Bodea și Copaci la Viitorul Pandurii: „Conducerea clubului și antrenorul Lupuț m-au convins că putem realiza lucruri frumoase împreună!”





Fostul căpitan al UTA-ei se întoarce la Târgu Jiu. De această dată, Ciprian Rus nu a optat pentru Pandurii, echipă pentru care a evoluat în turul sezonului 2017-2018, ci pentru Viitorul Pandurii, echipă patronată de excentricul om  de afaceri, Nicu Sarcină, care urmărește linkul.

Atacantul de 30 de ani, care a marcat de două ori în Liga 1 pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a aflat la revenirea din vacanță că nu mai intră în planurile lui Laszlo Balint și de atunci a avut pe masă destule propuneri din primele două ligi. Din elită, Mioveni, Chindia și Dinamo s-au interesat interesate de serviciile lui Rus, care a ales, totuși, să coboare un eșalon. „Am avut oferte și din Liga 1 și din Liga a 2-a, le mulțumesc tuturor că s-au gândit la mine, însă înțelegerea am parafat-o cu Viitorul Târgu Jiu. Ei au fost cei mai prompți și deschiși și la solicitările mele, iar eu cred că am ales ceea ce e mai bine pentru mine mine și familia mea. Am întâlnit niște oameni profesioniști în conducere, a contat mulț și acest lucru. Totodată, m-a ajutat în luarea deciziei și discuția avută cu antrenorul Cristian Luput, dânsul m-a convins că putem realiza lucruri frumoase împreună. Nu în ultimul rând, mă bucur să fiu din niu coleg cu Bodea și Copaci, arădeni de-ai mei cu care am jucat și la UTA, dar – în general – am intrat într-un vestiar unit, cu fotbaliști cu calitate morală și sportivă. Cu câteva întăriri, vom reuși să ne îndeplinim obiectivele propuse. În primul rând calificarea în play-off, iar odată ajunși acolo să scoatem maxim. E important că la Târgu Jiu voi continua să joc pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din România, așa cum este și cel de la Arad”, ne-a declarat Rus, care a și evoluat, ieri, în testul noii sale echipe, pierdut (1-5) cu FCSB.

Așadar, după doar un eșalon petrecut la nivelul primei ligi, cu echipa sa de suflet, „vârful” arădean coboară în Liga 2-a pentru a lupta pentru promovare. A semnat cu Viitorul Pandurii până în vara lui 2023.

În primele două eșaloane, Rus a evoluat în 126 meciuri pentru UTA, reușind 45 de goluri, însă fotbalistul a fost piesă importantă în angrenajul „roș-albilor” și la promovările din ligile patru și trei. Crescut de Atletico Arad, fostul căpitan al „Bătrânei Doamne” a mai evoluat pentru Voința Mailat, CS Vladimirescu, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu și Dunărea Călărași.

Foto: FCSB (Răzvan Păsărică)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button