UTA Arad

A început cea mai intensă săptămână utistă după mult timp încoace: Meci de prezentare cu Ripensia și bătălie pe puncte cu Farul, în fața propriilor suporteri!





După două săptămâni petrecute departe de Arad, în cantonamentul de la Rogla (Slovenia), UTA s-a întors acasă și pregătește poate cea mai intensă săptămână după mult timp încoace. La distanță de 4 zile, „roș-albii” se vor reîntâlni cu fanii lor în tribunele arenei „Francisc Neuman” în cadrul a două evenimente speciale.

O ultimă repetiție cu Ripensia, sau riscurile nu vor fi prea mari?

Primul va începe miercuri, la ora 19 și e dedicat exclusiv abonaților la meciurile utiștilor din noul sezon competițional. De această dată, nu sunt luate în calcul măsurile anti-COVID impuse de autorități, așa că vorbim despre aproximativ 2400 de suporteri. Iar tribuna „Coco Dumitrescu” , singura care-și va deschide porțile peste două zile, poate găzdui maxim 2700 de oameni, înregistrează-te și joacă. Cu această ocazie, Laszlo Balint și stafful său tehnic va veni în fața susținătorilor cu lotul de fotbaliști menit să depășească perfomanța din sezonul precedent, poziția a 8-a în Liga 1. De admirat va fi și și noul echipament și de descoperit și progresele făcute de Erico și colegii săi după stagiul de pregătire din Slovenia, cu ocazia testului cu Ripensia. Din informațiile noastre, testul cu divizionara secundă va începe efectiv la ora 20, după ce organizatorii își vor epuiza toate surprizele pentru publicul arădean. Inclusiv ultima achiziție, acel atacant străin cu cifre importante în ultimul sezon.

Miza cu Farul: Un debut pozitiv cu fanii arături

Mai rămâne de văzut dacă Balint va încerca măcar o repriză, sau 60 de minute formula pe care o are în cap și în disputa de duminică, cu Farul Constanța, sau nu va risca nimic. Într-adevăr, main-eventul săptămânii va fi disputa pe puncte, primele puse în joc în noul campionat, cu trupa lui Gheorghe Hagi. Chiar la Arad, pe „Francisc Neuman”. Miza va fi extrem de ridicată, e clar că „roș-albii” își doresc un debut pozitiv cu fanii lor alături, mai ales că de această dată pe arena din Calea Aurel Vlaicu ar putea intra în jur de 5500 de oameni. Vaccinați sau testați negativ anti COVID. Poate Benga și Vorobjovas vor primi ceva minute cu Ripensia, dar contra celor de la Farul ar trebui să rămână în tribună. Ca și Isac și Ilie, care mai au de tras până să reintre în efort normal.

Reconsul și CBA măresc numărul partenerilor UTA-ei

Dar, e o săptămână importantă și în definirea relației dintre clubul UTA și firma Recons, noul administrator al arenei „Francisc Neuman”. Și cu ajutorul suporterilor, Alexandru Meszar și Nicolae Mehelean, vor ajunge la aceeași masă chiar în cadrul unei conferințe de presă, programată miercuri dimineață. În ultimele zile, directorul Recons a înțeles că una e să faci ceea ce vrei în domeniul parcărilor sau la Ștrandul Neptun și alta să îi pui bețe în roate simbolului numărul unu al orașului. Așa că, Mehelean va coopera și o va lăsa mai moale cu discursul de eficientizare a unui stadion care și așa e cum e, cu multe defecțiuni, ce dau pe afară în special cu ocazia precipitațiilor mai serioase.

În fine, tot miercuri, gruparea arădeană își va anunța noul partener, care-și va expune numele și pe echipamentul de joc, undeva pe mâneci. Este vorba despre societatea CBA, un lanț maghiar de supermarketuri care activează în Bulgaria, Lituania, Cehia, Croatia, Polonia, Serbia și România.

12 comentarii

  1. Marea majoritate rămânem cu,, vaccinul”’ UTA făcut încă din copilărie, și care tine și astăzi. Reîntâlnire cu echipa pe propriul teren, care iată nici asta nu mai e ușoară!! Ambiții mărunte, încununate de deficiente tehnice la stadion Avem în minte meciuri pe la occidentali, desfășurate pe ploi aprige, cu spectatori protejați. Ce ar fi sa meargă la cabine transformate în piscine ad-hoc ?? Trecem peste lucruri care pot fi rezolvate doar de gospodari cu ceva iubire de fotbal, și așteptăm să vedem la lucru mai ales noutățile. Ceva probleme la recuperări, dar speram nu de lunga durata. Cu toții așteptăm pe cel botezat,, Centru-înaintaș ”. BAFTA!!

    0
    0
    1. Vaccinul UTA,la care nu este nevoie de rapel,toata viata,d-le Gavrila..:-)
      Va trebui remediata de urgenta problema infiltratiilor de apa,pentru ca in caz ca se intampla intr-un meci oficial,ISU va fi nevoita sa intrerupa curentul,neriscand electrocutarea cuiva si vom pierde automat la „masa verde”..Este prioritatea nr.1..Si asta pana nu este suspendata autorizatia din partea lor….

      0
      0
  2. Abia aștept să văd noul echipament, sper să nu fi făcut ceva aiurea, din punctul meu de vedere l-aș fi păstrat pe cel actual cel puțin incă un sezon.

    0
    0
  3. Ma bucur sa vad,ceea ce este normal,ca UTA atrage noi sponsori,in ideea ca vor ramane si ceilalti de pana acum…Ceea ce nu credeam in urma cu putine zile,este faptul ca Recons se alatura..doar ca am o mica retinere…In ce calitate????E clar ca bani nu ofera,asta presupune niste facilitati,doar ca Recons este al primariei si nu prea cred ca ia decizii prea importante…Se pare ca fara sa vrea(sarcina trasata sau inconstienta),directorul Mehelean,a deschis Cutia Pandorei…:-)))
    Cat despre lantul de magazine CBA???Ei bine,doar pentru cei care nu stiu locatia lor din Arad,este exact pe fostele teritorii ale uzinei de textile UTA si chiar daca nu este hala lor,platind chirie,macar moral este demn de apreciat…Tot pentru necunoscatori,cam pe locatia lor,pana la demolarea fabricii,functiona sectia filatura…Si tot pentru aducere aminte,jucatorii Baronului Neuman,efectiv lucrau la program,fara abatere…Dupa nationalizare,jucatorii UTA-ei erau tot angajatii uzinei,devenita de stat,de acolo isi incasau salariile,doar ca incepu-se scoaterea din productie,ca sportivi de performanta si nu mai erau nevoiti sa se prezinte decat la programul echipei de fotbal,dar nu numai in cadrul sectiei de fotbal..Asa era…
    Am vrut pe aceasta cale sa scriu,ca peste multe si multe generatii,apare totusi o legatura asociata,deloc relativa, intre UTA si CBA..Unde munceau si calcau marii jucatori ai UTA-ei,astazi eu imi plimb caruciorul de cumparaturi…
    Nu-i asa ca de istorie nu scapi absolut niciodata si revine prin alaturari interesante?
    Asteptam si Kaufland-ul spre a sustine UTA,care are locatii pe fostele Vagonul si Telecom….
    Succes!Ne vedem Miercuri seara,ca sa ne facem incalzirea pentru o victorie impotriva lui Hagi…(scriu Hagi,pentru ca toata combinatia lor,pentru mine este in ceata)..:-)))
    Ma rog…nostalgii,idei dar poate ca cineva le citeste…

    0
    0
    1. Unchiul meu (Barbu Ghe.) fost maistru sau șef de secție la UTA îmi povestea cu plăcere cum erau primiți Gornea, Petescu, Domide et comp. prin secții ori de câte ori se „aventurau” sau „rataceau” prin uzină… Copil fiind pe vremea generatiei de aur îmi plăceau mult relatările lui despre idolii prunciei mele. Pe când încă o astfel de generație de aur? UTA, UTA!!!

      0
      0
  4. Iooooaiiii…mi-e frica rau…Am avut anii trecuti,tot pentru cunoscatori,o gala superb organizata…Una,alta…daca va aduceti aminte…”In aplauzele dumneavoastra,suna telefonul,ttttrrrr,trrrr” si venea din bucataria restaurantului ultima bomba de achizitie….Cin’ sa fie,cin’ sa fie???Aplauze!!!Este Alin Buleeeeeiiiiiica….In acea clipa,ne-am privit multi suporteri inmarmuriti unii spre altii…socati….Timpul a trecut,s-au invatat multe…
    UTA de astazi,a noastra,cerne alte site caudine,alte pretentii,o alta abordare..
    Lotul „suna” deosebit de bine…Albine sunt,depinde doar de prisacarii care stiu sa colecteze mierea…
    Vine sau nu MATCA?

    0
    0
  5. De ce suntem retarzi? Cum vine aia, la un meci demonstrativ cu 2400 de spectatori, nu sunt masuri anti-Covrig, dar dacă e meci oficial de unde se scoate profit prin vânzarea de bilete și teste, acolo trebuie. Sincer, doar dacă suntem retarzi înțelegem contextul. Dar…. Bine bineeeee, IQ 70 revineee

    0
    0
  6. Sânt mulți copii care ar fi vrut să ajungă măcar la meciul demonstrativ pt că iubesc acesta echipa și mulți nu au posibilitatea să-și cumpere un abonament pt că mulți dintre ei vor fi viitorii suporteri ai echipei. Păcat că nu se nici un fel de inițiativă pt copii di partea clubului mai ales că este prezentarea lotului.

    0
    0
    1. Stai linistit…Dupa cum cunosc,copiii vor avea acces,mai ales cei din pepiniere…Ceea ce nu inteleg este,insa,din ce cauza trebuie inghesuita toata lumea la Tribuna I-i????E ilogic!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button