Arhivă articole

A fost dorit de UTA, dar a ajuns la Hunedoara: Virtus Entella a cedat în cazul lui Mogoș!FC Hunedoara nu se joacă pe piața transferurilor și astăzi a mai oficializat două mutări importante. După atacanții Arnăutu, L. Buș și Hergheligiu, antrenorul Florin Maxim primește întăriri și în celelalte compartimente ale terenului.

În primul rând, conducerea clubului  a semnat un acord până în vara anului 2023 cu Jairo Rodrigues, un fundaș brazilian de 30 de ani. Cotat la 175 de mii de euro pe transfermarkt, puternicul fotbalist a evoluat de-a lungul carierei sale în campionate precum cel al Braziliei, Bulgariei, Portugaliei, Azerbaidjanului, Iranului, Japoniei, Indoneziei și Indiei. Ultima oară, Jairo a evoluat la Fabril Barreiro, în liga a patra a Portugaliei. În iarna anului 2020 a fost dorit și de UTA, în Liga 2-a, dar a preferat să joace în Japonia pe un salar lunar din 5 cifre în euro și la Arad a sosit Radu Crișan.

Tot în atenția „Bătrânei Doamne” a fost și cealaltă achiziție hunedoreană din acest weekend. Mijlocașul Alexandru Mogoș (19 de ani) a trecut de selecția lui Laszlo Balint în această vară, dar echipa de care aparține, Virtus Entella, le-a cerut bani pe el arădenilor. Între timp, italienii au acceptat să-l cedeze pe tânărul „închizător” severinean în coproprietate la FC Hunedoara. În plus, odată cu schimbarea regulei jucătorilor Under la nivelul Ligii 1, Mogoș avea șanse minime să joace în „alb-roșu” în acest sezon. „Mogoș e un copil cu potențial care mi-a plăcut, dar situația lui juridică nu ne permite să ne gândim să îl luăm. Se cer bani pentru el, sunt pretenții de la Virtus Entella și am considerat că trebuie să ne orientăm în altă parte”, spunea Balint după amicalul cu Șelimbăr, ultimul înainte de plecarea UTA-ei în cantonamentul din Slovenia.

Probabil, în zilele ce urmează, hunedorenii vor bate palma și cu alți doi brazilieni, Matheus Da Motta (24 de ani, mijlocaș ofensiv) și Rafael Gomez Garutti (22 de ani, fundaș central). „Sunt foarte mulțumit de primele achiziții, vorbim despre fotbaliști cu state vechi în ligile superioare ale României, plus jucătorii brazilieni, de certă calitate. Jairo a semnat deja, o să ne înțelegem și cu ceilalți doi și o să încercăm să-i integrăm cât mai repede în colectiv și să închegăm o echipă competitivă, exact cum am promis. Mai mult sunt 100% convins că vom și reuși lucrul acesta, pentru că mai avem încă 5 săptămâni de pregătire și lucrez cu jucători de calitate, care se adaptează cerințelor mele. I-am simțit din primele zile pe băieți, sunt foarte receptivi, iar noi avem datoria să închegăm o echipă și un grup unit”, ne-a declarat Florin Maxim, cel care a preluat-o pe FC Hunedoara cu obiectivul clar al promovării în Liga 2-a.

Până la ora actuală, tot cinci e numărul despărțirilor. Portarul Raț, fundașii Kelemen și Marinca și mijlocașii Herci și Bloj nu mai fac parte din planurile hunedorenilor începând cu noul sezon competițional.

4
0

2 comentarii la articolul: “A fost dorit de UTA, dar a ajuns la Hunedoara: Virtus Entella a cedat în cazul lui Mogoș!

  1. Sa fim seriosi…Adica nu il lasa la UTA,dar merge la Hunedoara…Corvinenii sunt prietenii nostri,dar nici chiar asa glume in program…:-)))

    1

    0
  2. Brazilianul este cel care ai vrut sa-l duci si la Selimbar ? Ala are 25 de meciuri in 4 ani . Ce teapa isi va lua Hunedoara cu marele impresar . Bani mancati degeaba .

    0

    1

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.