UTA Arad

Lumea fotbalului arădean și românesc sare în ajutorul lui Florin Hidișan: Licitația de tricouri a început pe Facebook, meci caritabil sâmbătă, pe „Motorul”!





Lumea fotbalului românesc strânge rândurile pentru Florin Hidișan. Fostul mijlocaș al UTA-ei a fost diagnosticat cu o formă galopantă de cancer la stomac și orice zi fără luptă îi poate fi fatală. Tratamentul este unul foarte scump, iar „Hidi” ar trebui  să ajungă și în străinătate pentru alternative mai bune și mai puternice pentru stadiul bolii sale. Actuali și foști fotbaliști, dar și alți oameni cu posibilități financiare din fenomen sau simplii suporteri s-au mobilizat deja trimițând deja primii bani în conturile „mijlocașului de buzunar” ajuns la vârsta de 39 de ani. La meciul cu Farul, suporterii „Bătrânei Doamne” au afișat un mesaj de încurajare: ”Fii tare, Hidi!” și fiecare dintre ei au contribuit cu o sumă de bani în limita posibilităților. Laszlo Balint și clubul UTA au spus, la rândul, lor că îl vor ajuta pe Hidișan în lupta vieții sale, însă nu au făcut publică forma sub care vor acționa.

Apostu a pornit o licitație caritabilă pe Facebook

Impresarul Bogdan Apostu a fost coleg cu „Hidi” la UTA, Pandurii Târgu Jiu și Universitatea Cluj și a pornit o campanie de sprijinire a mult încercatului fotbalist. ”Luptă, Piticule! Noi suntem lângă tine! N-am să stau să adun anii de când îl cunosc. Adun orele de când am aflat și refuz să cred că Piticul e atât de încercat de viață. N-am să stau s-o lungesc pentru că nu-i timp de pierdut. Cu toții îl cunoaștem pe Florin Hidișan. Toți i-am admirat golurile, pasele și driblingurile. Tremur când scriu aici, cum cred că a tremurat și bara din Ghencea până la demolare la șutul lui de la jumătatea terenului. Atunci era o finală pentru Steaua, azi Hidi își trăiește propria finală.

Recent a fost diagnosticat cu <<Formațiune tumorala exulcerata pe curbura stomacală. Metastaze>>. N-aș cunoaște să vă dau multe detalii. Știu doar că Florin are nevoie de noi. Iar lumea fotbalului, din care el face parte, a fost mereu receptivă când i s-a cerut ajutorul. N-o face Piticul, o fac eu pentru el. Haideți să ajutăm un frate, de doar 39 de ani, ce are viața înainte. Oricine vede acest mesaj, poate ajuta cu un share, cu un tag, cu o sumă de bani, oricât de mică, cu un tricou sau o pereche de mănuși. Toate vor fi scoase la licitație aici, iar banii vor ajunge la Florin, pentru că are atâta nevoie de ei. Haideți toți în echipa piticului pentru finală.

FLORIN HIDIȘAN
CONT LEI: RO56BTRLRONCRT0CE2684801
CONT EURO: RO03BTRLEURCRT0CE2684801

ÎN SCURT TIMP, VOM INCEPE LICITATIA PENTRU TRICOURI, alaturi de nume mari ale FOTBALULUI ROMÂNESC!” – a fost mesajul postat, duminică, pe contul personal de Facebook de Apostu.

Sergiu Buș a dat startul, Chiricheș, Ianis Hagi sau Răzvan Marin se implică și ei

Lucrurile au avansat rapid și primii fotbaliști au răspuns deja apelului. Primul a fost Sergiu Buș, atacantul coreenilor de la Seongnam FC, care-și scoate la licitație tricoul cu care a jucat până în iarnă la FCSB. Buș a și postat un mesaj video pe pagina de Facebook a lui Bogdan Apostu, iar regula e simplă. Cine va scrie la comentarii suma mai mare pentru a avea tricoul „roș-albastru” al lui Buș va fi decretat câștigător miercuri seara, la ora 18. Licitația pornește de la 500 de lei, iar cel ce va câștiga trebuie să facă dovada plății în contul lui Florin Hidișan, după care tricoul va porni spre el.

În fiecare zi se va pune la bătaie tricoul unui fotbalist celebru, iar Vlad Chiricheș (Sassuolo), Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Ionuț Radu (Inter Milano), George Pușcaș (Reading) sau Răzvan Marin (Cagliari) au anunțat că vor pune la bătaie un tricou de la echipa de club la care evoluează.

Meci de old-boys la Arad, UTA – Poli

Și alți foști colegi de-ai lui Florin Hidișan la UTA, precum Norbi Varga, Cristi Todea sau antrenorul său (secund), Roland Nagy, au reacționat rapid și au programat un meci de old-boys sâmbătă seara (ora 19), pe arena „Motorul”.  ”Suntem alături de Florin și ne-am propus să organizăm acest meci caritabil, fondurile colectate de la participanți vor fi donate lui Florin, pentru a acoperi o parte din cheltuielile intervențiilor si tratamentelor medicale atât de necesare! Alături de noi, vor fi și membrii Suporter Club UTA” – au anunțat foștii fotbaliști ai UTA-ei. Echipele care se vor afla față în față:

Old Boys Poli Timișoara: Pepu Țurcaş, Cristi Dancia, Florin Macavei, Cristi Utfineanț, Florin Bătrânu, Ilie Stoican, Călin Bota, Romică Buia, Paul Codrea, Razvan Ionilă, Dani Noje, Alin Crișanov, Marcel Băban, Florin Topală, Sorin Gheju, Vali Velcea

Old Boys UTA: Norbert Varga, Dorel Toderaș, Vasile Georgiu, Dacian Tuef, Marius Ciubăncan, Cristian Todea, Tavi Nadiu, Alin Gligor, Cristian Lăzău, Costel Bogoșel, Marius Grad, Dorel Mutică, Rolland Nagy, Sandu Gaica, Raul Burtea, Sebastian Huțan, Sorin Botiș, Nicolae Mitu.

4 comentarii

  1. Cum considerati faptul ca odata ajuns la CFR Cluj Denis Alex Rusu nu prinde nici banca de rezerve ? O fi benefic financiar pentru el dar din punct de vedere al fotbalistului care nu joaca va fi dificil

    0
    0
    1. Gogule, ai gresit articolul. Ii ok, lasa-l in pace pe baiat, pentru UTA ii istorie. Du-te pe site-ul soimilor. Articolul este despre „Hidi” si despre cum il putem ajuta. Multa sanatate!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button