UTA Arad

Campionii FC Argeș și UTA caută primul succes stagional în Liga 1, Balint se raportează la meciul promovării de acum un an: „Să simțim același sentiment!”





UTA a obținut câteva rezultate prestigioase în stagiunea precedentă, prima în Liga 1 după 12 ani, cum ar fi succesele din deplasare cu CFR Cluj, Dinamo (de două ori) sau Botoșani, dar nu a reușit să o bată pe formația cu care a promovat braț la braț în vara anului trecut. Ca și joc, a fost peste Campionii FC Argeș în ambele confruntări din sezonul regular, dar în Trivale a terminat doar la egalitate (1-1), pe când la Arad au fost înfrânți în ultimele trei minute de joc. Și povestea disputei din play-out este aparte, în sensul în care UTA a avut 1-0 pe „Nicolae Dobrin”, a mai ratat două-trei bune ocazii în prima parte, pentru ca în final să fie îngenunchiată (1-4) de execuții demne de genericele TV, dar și de propriile erori în defensivă.

Prepeliță, încurajat de prestația bună de la Craiova în pregătirea meciului cu UTA

Așadar, piteștenii par să aibă un ascendent moral în fața „roș-albilor” pentru disputa ce deschide runda cu numărul 2 a Ligii 1.  Chiar și desfășuararea evenimentelor din etapa inaugurală par să îi dea o doză în plus de încredere trupei argeșene, care, deși a pierdut la Craiova, cu CSU, a făcut-o după o prestație pozitivă și două-trei ocazii limpezi de a înscrie. În schimb, „Bătrâna Doamnă” nu a putut trece de o echipă Farul venită fără 7 jucători importanți la Arad și a evoluat aproape un sfert de oră cu doi oameni în plus. „Ne dă speranțe meciul de la Craiova, în care am făcut o singură greșeală. Per total, echipa a arătat bine, nu le-am dat spații celor de la Craiova, am avut o echipă scurtă, o echipă avansată. Am analizat acel meci, l-am arătat băieților și trebuie să construim pe acest meci. Adică să nu-i dăm nici o șansă adversarului și să fim mai atenți la finalizare. UTA vine după o remiză albă obținută pe propriul teren, cu Farul Constanța. Am analizat jocul adversarilor, îl arătăm jucătorilor astăzi și mâine. Față de sezonul trecut, au câteva nume noi în primul unsprezece, formează o echipă bună, solidă, care a făcut și anul trecut o figură frumoasă la revenirea în Liga I. Vom avea un meci greu, dar sperăm să facem lucrurile așa cum trebuie și să câștigăm. Este primul meci din noul sezon pe care-l desfășurăm pe propriul teren, coincide și cu revenirea spectatorilor pe stadion. Ne dorim o victorie, facem totul pentru a o obține, am pregătit meciul în cele mai mici detalii”, a declarat Andrei Prepeliță, antrenorul principal al „alb-violeților” din luna decembrie a anului trecut, după ce sezonul a fost început de Ionuț Badea, cel care a și promovat Piteștiul în elită.

Balint: „Cu atât mai important acest meci cu cât nu am reușit să câștigăm cu Farul”

Ambele formații sunt în căutarea primului gol stagional, iar UTA se prezintă cu un singur atacant de profil în Trivale, croatul Dangubic, sosit la echipă în urmă cu 9 zile. Hora e accidentat (ca și mijlocașii Călin și Isac) Mercioiu e la un trial al naționalei Under 19, iar brazilianul Roger – incert, așa că Laszlo Balint ar putea amesteca puțin „cărțile” în ofensivă. „Este  o deplasare dificilă, complicată pentru noi, înfruntăm o echipă care este foarte bine organizată, cel puțin din punct de vedere defensiv. Se bazează pe un nucleu de jucători destul de omogen, cel puțin în compartimentul defensiv și cel median, pe axul central nu au fost schimbări majore. Au apărut schimbări în atac, jucători noi, mă refer la un Cristi Tănase, Isfan, și la acel atacant masiv, Lupeta, care încearcă să suplinească plecarea lui Malele. Dar, important este noi cum o să abordăm această întâlnire. Mergem cu curaj, mergem cu încredere, chiar dacă știm că nici ei nu au început campionatul așa cam și-ar fi dorit. Au pierdut, e adevărat că pe terenul unei candidate la câștigarea campionatului și au evoluat destul de bine. Și noi doream să începem cu dreptul prima etapă din acest sezon, dar am obținut doar un punct și de aceea meciul de vineri e cu atât mai important pentru noi. Trebuie să încercăm să ne întoarcem cu toate cele trei puncte”, a spus Laszlo Balint.

Nostalgia meciului de promovare: „Să fim mulțumiți cu munca pe care am depus-o”

Chiar dacă într-un final UTA a terminat campionatul peste Campionii FC Argeș, antrenorul arădenilor recunoaște că progresul trupei piteștene a fost evident față de anul 2020. „FC Argeș a avut un parcurs remarcabil în primăvară, care i-a permis la un moment dat să spere inclusiv la câștigarea play-out-ului sau cel puțin la participarea în acel al doilea baraj pentru locul de Conference League. Este evident că cel puțin după schimbarea antrenorului au cunoscut un progres evident, au avut continuitate în ceea ce privește obținerea de puncte, de rezultate. Dar ce a fost a fost, eu vreau să mă raportez la sentimentul pe care l-am simțit la acel meci de promovare din vara trecută. Am trăit o bucurie imensă și sper ca și după cele 90 de minute pe care le vom juca pe stadionul din Pitești, vineri, să simțim același sentiment. Adică, să fim mulțumiți cu munca pe care am depus-o și să ne bucurăm pentru obținerea celor trei puncte”, a mai afirmat Balint. Vă reamintim că piteștenii și arădenii au sărbătorit împreună promovarea în Liga 1 în urmă cu un an după remiza, 1-1, din Trivale.

UTA a călătorit cu avionul la București și de aici a fost preluată de autocar cu destinația Pitești. Arădenii s-au antrenat la ora meciului de mâine, veștile fiind tot mai bune în ceea ce-l privește pe Roger, care ar putea intra pe tren mâine.

Formații probabile:

Campionii FC Argeș: Greab – Tofan, G. Turda, Boldor, N. Mușat – I. Șerban, Meza Colli – Isfan, Cr. Tănase, Palic – Lupeta.

UTA: Fl. Iacob – Vuckevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia – Bustea (Roger), Ubbink, Miculescu – Antal.

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Daniel Mitruți (Craiova), Cosmin Vatamanu (București). Rezervă: George Găman (Craiova).

Observatori:  Costin Toma (Piatra Neamț), Marin Petrache (Săbăreni – Giurgiu).

25 comentarii

  1. De felul în care se vor înțelege în teren, Negoescu,Batha și Miculescu va depinde dacă câștigăm sau nu!
    Forza UTA!!!

    0
    0
  2. Mister Balint….nu ne-ai prea bagat in circumstante atenuante,la limita am promovat,la limita am ramas in Liga I-i,cu mari emotii…
    Mister Balint..trebuie sa intelegi,ca esti singurul factor emotiv,perceput,care nu oferi siguranta clara…Vorbe de cant-autor exista…Le ai cu recitarile…
    Noi nu mai vrem citate si tot felul de scuze…Ca ICRTI-ul nu e bun,ca e tare sau moale,etc…Ati cerut jucatorii si i-ati primit,deci joaca-i si da-le sanse fiecaruia,pe rand….In toata cariera dumneavoastra,nu ati visat asemenea conditii…E absolut normal ca respectivele critici,merg spre capetenia de trib…Unde altundeva?

    0
    0
    1. Giro , mister Balint este un bun antrenor pentru liga a II a . Nu are experienta necesara unui antrenor de liga I , mai are mult de lucrat in liga a II a. Fiind fost fundas stie sa antreneze jocul de aparare dar cel de constructie deloc. In plus de acest fapt a luat o decizie foarte proasta , nepermisa la acest nivel cand a renuntat la 4 atacanti fara sa fie sigur ca va reusi sa aduca cel putin 2 pentru a acoperi posturile respective. Personal consider ca Adrian Petre este valoric peste atacantul croat adus. Zile prea bune nu intrezaresc , o spun cu parere de rau.

      0
      0
  3. Mister Balint si-a primit jucariile,inainte de Craciun,cerute..Normal ca sunt foarte suparat pe dansul,enorm de suparat….Nu as putea altfel…I-ai vrut,deci joaca-i,tataie…Nu mai vreau sa aud ca nu are,nu poate,nu sunt valabili…nu se integreaza,deocamdata…Daca in primele 5-6 etape,ne-o furam,atat Balint cat si stafful sau,trebuie sa zboare urgent,simplu…,cu toate parerile de rau…
    Daca batem la Arges,mai vedem…Nu este de gluma….Deloc…

    0
    0
  4. Această analiză a sunat ca un fel de scuză ,,apriori” (în avans) … Adică Balint le.a arătat, le.a spus, le.a descris jucătorilor ce și cum va trebui abordat meciul cu Argeș… Dacă va fi bine, meritul e al lui Balint, dacă nu va fi bine vina va fi a jucătorilor! Oare am mai auzit asta sau nu????

    0
    0
  5. Vom vedea un meci in care UTA se va inchide si va incerca pe contraatac.Problema la UTA a fost , este si cred ca va ramane…jocul de constructie progresiva, pe care Balint nu il antreneaza, probabil nu stie cum. Probabil vor juca cu Antal pe dreapta si Miculescu centru, Roger, daca este valid ar trebui pus in centru. . Raman la parerea ca dintre cei 4 centri atacanti expulzati, macar unul trebuie retinut, sarbul adus nu are inaltimea necesara, nici abilitate tehnica, este pe profilul sarbilor, luptator si cu sut, acum nu e pregatit fizic Argesul are echipa care joaca, lor greu le cam iei mingea cind o au, dar cind o au ” nu o freaca ” o duc la poarta adversa, nu au mari valori, nici ei, dar echipa este lucrata si pare compacta. Nu stiu ce va fi, dar impartasesc ideea ca mai mult decit am vazut pina acum la Balint ..nu se poate. UTA lupta, scrasneste, da tare,…are aparare buna, dar in atac este inconsistenta cronic Le urez succes

    0
    0
    1. De acord domnule Cosmin. Atacu-i buba. Plus lipsa sistematica de reactie a bancii tehnice fata de ce se intampla pe teren. La meciul cu Farul parca am stapanit mai bine mijlocul terenului, dar in continuare, spre poarta adversa, apare o lentoare si o previzibilitate de o cronicitate dramatica. Aici te-apuca dorul de un Antrenor…

      0
      0
  6. Azi noapte am visat UTA Campioana, Am castigat Titlul cu cateva etape inainte de final, acasa impotriva FCSB.Toata pressa centrala au zis ca UTA are tot ce trebuie sa aibe o campioana , si anume:
    1.Stadion propriu la standarde UEFA,
    2.Suporteri frumosi, multi si civilizati
    3.Galerie la standarde europene, comparata cu marile galerii din Bundesliga.
    4.Conducere discreta si profesionala, fara circuri si scandaluri
    5. Echipa buna, compacta, unita si cu pofta de joc.
    Apoi m-am trezit. Ideea e ca 4 din 5 avem, mai trebuie punctul 5. Punct care se construieste. Si mie mi-ar placea sa vad o echipa care castiga la 2-3 goluri diferenta. Dar deocamdata asta e si asta se poate.
    Fara Meszar si fara BAlind+ Apostu si visul asta era imposibil deoarece eram afundati in subsolul ligii 2.
    Haideti sa avem incredere, sa vedem unde ne clasam la finalul turului si apoi criticam ce e de criticat si aplaudam ce e de aplaudat. Critici premature nu fac bine nimanui.
    Bafta UTA Arad
    Scor Final 1-2

    0
    0
    1. Frumos! In sfarsit un comentariu de suporter! Aplauze!

      An 1 -> Meszar + Balint + Apostu promoveaza UTA in liga 1 desi obiectivul era peste 1 an!
      An 2 -> UTA termina pe locul 8 in Liga 1 dupa zeci de ani, obiectivul fiind salvarea de la retrogradare
      An 3 – etapa 1 -> egal acasa si deja toti dau in echipa si antrenorul e slab, sa plece

      Bag p___ daca inteleg gandirea!!

      0
      0
  7. Am scris aseara un comentariu decent dar nu stiu de ce a fost sters ??? Ati inceput sa aplicati cenzura comunista ? Unde este libertatea de exprimare domnule Calin Mnerie ?

    0
    0
  8. Povestea asta ca un suporter trebuie neaparat echipa este o mare prostie. Cei ce procedeaza asa nu se numesc suporteri ci „aplaudaci”. Nu cred ca UTA are nevoie de asa ceva !

    0
    0
    1. Pentru Marius: Poti te rog frumos sa-mi “ traduci “ ce ai vrut sa scrii in prima fraza pentru ca efectiv nu stiu daca cineva poate intelege : “ Povestea asta ca un suporter trebuie neaparat echipa este o mare prostie “ ???!!!!

      0
      0
    2. SUPÓRTER ~ă (~i, ~e) m. și f. Persoană care simpatizează și susține cu pasiune o echipă sportivă sau anumiți sportivi, când au loc competiții cu participarea lor

      Asta e menirea unui suporter conform definiotiei. Sa sustina si sa aplaude, in primul rand pe cei care ii simpatizeaza.
      Cei care doar critica nusunt suporteri. sunt doar critici.
      E simplu

      0
      0
      1. Sergiu : Tu ai citit ceea ce a scris Marius in comentariul de mai sus ??? Eu nu inteleg deloc ce vrea sa spuna in prima fraza.

        0
        0
      2. Dan: Nici Eu, Doar am presupus.

        Greseala mea daca am interpretat gresit

        0
        0
  9. Că suntem suporteri, „aplaudaci”, sau „critici”, TOȚI DORIM CA UTA SĂ JOACE UN FOTBAL EFICIENT și spectaculos!
    Suporterii nu sunt niște roboți care aplaudă, au spirit critic, au sentimente și vor ca echipa lor favorită să îi facă fericiți prin joc și rezultate!
    Ar fi momentul după două înfrângeri și un egal, să vină două victorii cu Argeșul ( azi în Trivale și acasă, în retur ).
    Pentru aceasta este nevoie de curaj, inspirația alegerii jucătorilor cei mai apți pentru joc și folosirea lor ca TITULARI ( indiferent de experiența lor), nu doar câteva minute din repriza a doua!
    Forza UTA!!!

    0
    0
    1. Ai dreaptate. Eu nu am nimic cu cei care critica in mod realist si obiectiv. E evident ca nu suntem cea mai buna echipa, ca ne lipseste un atacant, ca nu jucam spectaculos, de acord cu toate, dar nu pot sa fiu de acord cu cei care spun sa plece Balint ca e slab.
      Pai tie ti-ar conveni ca 2 ani la rand sa-ti faci obiectivele in firma unde lucrezi si apoi sa vina sefu’ sa-ti spuna „te dau afara ca esti slab, nu-ti faci treaba!” ???

      0
      0
  10. „Pai tie ti-ar conveni ca 2 ani la rand sa-ti faci obiectivele in firma unde lucrezi si apoi sa vina sefu’ sa-ti spuna „te dau afara ca esti slab, nu-ti faci treaba!” ???”
    Da Alex, eu îi doresc lui Gyuszi să își realizeze obiectivele și anul acesta, chiar dacă jocul echipei nu place ochiului și să terminăm mai sus decât ediția trecută.
    Mă număr printre cei care au abonament, este mulțumit de locurile din clasament, dar nemulțumit de jocul echipei, exagerat de precaut și inestetic!
    Ați văzut albanezii de la Laci cu Craiova, cum au adus mingea lângă bara a doua și a trebuit o simplă formalitate pentru a marca?!
    Jocul UTA-ei ar trebui să abunde de șuturi la poartă și centrări șutate în fața porții, la care să vină în alunecare 2-3 jucători, triunghiuri de pase, 1-2-uri etc
    Eu asta am văzut cel puțin la UTA din 1980, până acum câțiva ani!
    UTA se arunca în atac și marca unul din cei prezenți în careul advers, nu erau fricoși, se vroia spectacol!
    Forza UTA!!!

    0
    0
  11. Imi pare rau ca dvs. nu ati raspuns unei intrebari decente : cati druckeri din Arad au plecat la Pitesti ca sa sustina echipa ? Nu am primit nici un raspuns, poate nu cunoasteti actiunile ultrasilor UT-ei.Am vazut ca comentariile care nu va convin , nu le publicati.
    PS eu am avut mare incredere in acest site, dar vad ca v-ati smecherit si pe chestia asta va scade reitingul !
    PS 2 Publicati doar ce vreti voi , pe cele mai acide le exonerati.! Nu este corect , noi ne spunem parerea decent, fara cuvinte indecente, si suntem suporteri , unii, de peste 50 de ani si chiar dacavnu mancam ne luam abonament la UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button