Arhivă articole

5 sisteme de pariuri pe care le poți încerca în noul sezonFotbalul de la Euro 2020 s-a terminat, începe fotbalul intern. Ca de obicei, primele care se reiau sunt campionatele din Europa de Est. Liga I deja a început, într-o ediție mai interesantă decât precedentele, prin prisma promovării Rapidului și a lui FC U Craiova.

Pe măsură ce crește gradul de interes, crește și „pofta” de a paria. Cu siguranță că ți-ai rezervat și tu niște bani ca să te distrezi în perioada următoare. Ca să îmbini plăcutul cu utilul, a se citi cu profitul, poți încerca diverse strategii. Dacă nu ai deja un sistem preferat, mai jos poți găsi cinci sugestii. Trei dintre ele se pretează la bilete pre-meci, iar celelalte două pot fi folosite live.

Strategia Martingale

Este cea mai populară strategie de pariere, pentru că, teoretic, aduce un profit sigur. Ideea este să dublezi miza de fiecare dată după ce pierzi un pariu. Dacă mizezi doar pe cote de la 2.00 în sus, la primul bilet câștigător vei fi pe plus. Problema este că trebuie să ai un buget mare pentru a susține o serie mare de pariuri cu ghinion.

Depinde și cum îți alegi pariurile. De exemplu, „Martingale” merge foarte bine pe „X”-uri în Liga I. Dacă jucai pe meciurile din prima etapă, porneai cu dreptul: partida inaugurală a fost FC Botoșani vs FCSB 0-0. Egalul avea cota 3.50 pe Excelbet. Pentru o miză inițială de 2 lei, profitul era de 5 lei (2 x 3.50 – 2).

Primul bilet din a doua serie era pe al doilea meci din etapă, având tot miza inițială de 2 lei. Sepsi vs Clinceni 2-0, pierzător.

Biletul 2: miză 4 lei, CFR Cluj vs FC U Craiova 3-2, pierzător. Pierdere totală: 6 lei

Biletul 3: miză 8 lei, Gaz Metan vs CS Mioveni 1-0, pierzător. Pierdere totală: 14

Biletul 4: miză 16 lei, Universitatea Craiova vs FC Argeș 1-0, pierzător. Pierdere totală: 30 de lei

Biletul 5: miză 32 de lei, UTA vs Farul 0-1, câștigător. Câștig: 32 x 3.50 (cotă aproximativă) = 112 lei. Profit: 112 – 62 = 50 de lei.

Așadar, după primele 6 meciuri din noul sezon al Ligii I, profitul total adus de strategia Martingale ar fi fost de 55 de lei, plecând de la miza de 2 lei.

 

Strategia Fibonacci

Este tot o strategie cu miză progresivă, dar nu mai este dublată miza biletului necâștigător, ci se însumează mizele precedentelor două pariuri pierzătoare pentru a afla care este miza următorului bilet: 1, 1 (adică 1+0), 2 (1+1), 3 (2+1), 5, 8, 13, 21 ș.a.m.d.

La „Martingale”, am văzut că pentru a susține o serie de 5 pariuri era nevoie de un buget de 62 de lei. „Fibonacci” este mai ok, în sensul că miza nu crește atât de mult de la un bilet la altul. Pe de altă parte, și profitul este mai mic atunci când vine pariul câștigător.

Pariuri contra favoritei

În special la începutul sezonului, favoritele se împiedică mai des. Am văzut că FCSB a făcut 0-0 cu FC Botoșani, iar CFR Cluj a fost și ea aproape de un semieșec cu FC U Craiova. Dinamo era outsider în meciul cu FC Voluntari, având cota 4.50 la victorie (!!!), iar „câinii” au câștigat cu 3-2. Poate fi profitabil să mizezi împotriva formației care este creditată cu prima șansă.

Pariuri pe răsturnarea scorului

Pariurile live sunt adevărate „mine de aur”, dacă știi să speculezi anumite situații din timpul unei partide. Este foarte important să te uiți la meciuri, chiar și la cele dezechilibrate, care aparent nu prezintă niciun interes, pentru că ești de părere că știi deja câștigătoarea. S-a întâmplat de multe ori ca o echipă mare precum Bayern Munchen, FC Barcelona sau PSG să fie condusă pe teren propriu de echipe mici. În acel moment, se pariază pe întoarcerea scorului, la o cotă bună.

Pariuri pe cornere

Tot live se poate specula creșterea cotelor la pariurile pe cornere, în contrast cu ce se întâmplă pe teren. De exemplu, în minutul 35, cota pentru încă două cornere până la pauză este în jur de 3.00. În cazul în care jocul se desfășoară la o singură poartă, sunt șanse mari ca pariul să fie câștigător. Eventual, poți combina această strategie cu Martingale. Dacă pierzi biletul, dublezi miza pentru un pariu similar în ultimele zece minute din următoarea repriză.

Acestea sunt doar 5 strategii. Poți alege orice alt plan de joc. Important este să îl găsești pe cel care se potrivește cel mai bine stilului tău.

0
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.