Fotbal feminin

„Leoaicele” strâng, în sfârșit, rândurile cu un prim amical și două noutăți de lot! Piroș promite achiziții importante pentru o (nouă) prezență în play-off





De voie, de nevoie, AC Piroș Security trece printr-o vară a schimbărilor masive la nivel de lot. Autoritățile locale și județene arădene sunt foarte zgârcite cu formația arădeană de fotbal feminin a Aradului, deținătoare a bronzului național și semifinalistă a Cupei României, astfel că patronul Pavel Piroș a lăsat, oarecum, totul pe ultima sută de metri. Nu s-a grăbit să reînnoiască unele contracte, iar reunirea lotului va avea loc cu doar două săptămâni înaintea primului oficial al noului sezon competițional.

Au plecat marea parte a titularelor

Din vechiul lot, care s-a bătut pentru titlul de vicecampioană națională până în ultima rundă, au dispărut jucătoare importante, precum: Florentina Ancăș și Cristina Sucilă (ambele ajunse la Poli Timișoara, fosta Becicherecu Mic), Elena Răduc, Magda Drăgan (Navobi Iași, în Liga a 2-a), Denisa Marcea (Szeged, Ungaria), Larisa Sîrbovan (Heniu Prundu Bârgăului) și Dumitrița Prisăcari (prima ligă din Ucraina). Singura fotbalistă care mai avea înțelegere valabilă cu gruparea arădeană era Melisa Olariu, dar: „Am reînnoit deja câteva contracte cu jucătoarele din zonă, pe care ni le-am dorit încă de la început la echipă. Este vorba despre Eliza Bozian, Lidia Șuveț, Mariana Voinea și Andreea Tomescu. Totodată, am demarat procedurile legale pentru a o readuce la echipă și pe portărița din Egipt, Maha Shehata, poate o convingem și pe Parlak să revină și mai suntem în negocieri cu câteva foste jucătoare de la Becicherecu Mic, actuala Poli și două fotbaliste de la Cluj. Totodată, sperăm să rezolvăm și situațiile junioarelor noastre Carla Kugler și Alexandra Prodan, iar pe Bălaș o așteptăm la echipă în septembrie”, a precizat președintele „leoaicelor”.

Reșițencele Cauni și Ion, primele achiziții confirmate

Fiindcă ACS Banat Girls Reșița este în pragul colapsului, AC Piroș Security a reușit să pună mâna pe două bănățence, fundalul Lidia Cauni și atacantul Adelina Ion. „Sunt jucătoarele noastre, de duminică vor fi la dispoziția antrenorului Dan Cuedan. Începem cu un meci amical la Seleuș, fetele vor avea ocazia să se cunoască între ele și avem două săptămâni să ne pregătim cât putem de bine pentru prima etapă din noul sezon. Cu siguranță ne vom mai întări lotul, chiar dacă la nivel de buget nu suntem ajutați mai deloc de autoritățile locale și județene, la final fondul de salarii s-ar putea să-l depășească pe cel de anul trecut sau, oricum, nu va scădea. Știm că vom avea probleme de omogenitate, de acomodare a noilor jucătoare, de aceea cred că pentru sezonul următor nu ne putem propune la prima strigare decât calificarea în play-off. Am mare încredere în antrenorul Dan Cuedan, punctul nostru forte și sezonul trecut, care va fi asistat de noul director sportiv al echipei, Nicușor Tanasoglu”, a mai explicat Piroș.

Debut de foc, cu campioana și „alb-violetele” de pe Bega

Așadar, noua ediție a Ligii I feminin la fotbal demarează pe 29 august și se va desfășura după același sistem competițional ca în ediția precedentă. În sezonul regular se va juca un singur tur, urmând ca primele șase clasate să evolueze în play-off, iar următoarele șase în play-out. Fiecare echipă va intra în această fază a competiției cu punctajul acumulat în prima parte a campionatului. Ieri, AC Piros Security a aflat în ce ordine își vor înfrunta adversarele în noua stagiune, iar debutul este infernal, adică exact împotriva principalelor candidate la titlul de campioană. „Start de mai greu de campionat nici că se putea. Jucăm cu campioana Olimpia Cluj în prima etapă, apoi ne deplasăm la noua echipă a Timișului, ASU Poli, formație ce-și propune lucruri mari în noul sezon. Așadar, țintarul nu ne avantajează deloc, dar mergem la război cu armele noastre”, a încheiat Piroș.

Programul turului al AC Piroș Security: Universitatea Olimpia Cluj (acasă), Politehnica Timișoara (deplasare), Fotbal Feminin Baia Mare (a), Heniu Prundu Bârgăului (d), Fair play Joc Cinstit (a), Vasas Femina Odorhei (d), Ladies Târgu Mureș (a), Universitatea Galați (d), CSS Târgoviște (a), Banat Girls (d), CSM Alexandria (a).

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button