UTA Arad

Căpitanul Iacob a sărbătorit în mijlocul galeriei succesul cu Craiova: „Un singur cuvânt pe care l-am spus la începutul meciului – sacrificiu!”





Sâmbătă seară, contra Craiovei, Florin Iacob a încheiat cel de-al treilea meci fără gol primit în primele cinci etape din noul sezon al Ligii 1. Portarul UTA-ei a contribuit și el la succesul obținut, mai ales prin intervențiile avute în fața lui Markovic în prima repriză.

Succesul contra oltenilor a fost cu atât mai special pentru apărătorul buturilor arădene cu cât luni, pe 16 august, împlinește 28 de ani. „Cred că agresivitatea și spiritul echipei ne-au adus această victorie. Am și vorbit înainte de meci, Craiova este o echipă care pasează, o echipă tehnică, cu calitate mare, iar în momentul în care le dai spații își pun în valoare calitatea. Băieții au fost extraordinari astăzi, îi felicit. A fost un singur cuvânt pe care l-am spus la începutul meciului – sacrificiu, iar asta s-a și văzut pe teren” a declarat căpitanul UTA-ei la finalul disputei cu deținătoarea bronzului național.

UTA arată mult mai bine pe teren propriu în acest sezon, odată cu revenirea suporterilor în tribune. „Sunt niște fani minunați, în momentul în care ai crampe, dureri musculare, alte dureri, te împing de la spate, iar asta te ajută. Nu îmi explic de ce apar crampele și la noi, la portari. Și anul trecut după meciul cu Dinamo am spus asta, iar eu nu aavem probleme de acest gen. Cred că de la căldură sau de la intenstitatea meciului. Cu mâna pe inimă spun că am avut crampe, nu a fost vorba de o tragere de timp”, a mai afirmat Iacob, care la finalul meciului a urcat în mijlocul galeriei pentru a simți și mai bine gustul celor trei puncte cu oltenii lui Reghecampf.

Victoria din această seară îi duce pe utiști pe locul 6 în clasament, poziție de play-off la finalul sezonului regulat. „Este prea devreme să vorbim de play-off, ne dorim să ne clasăm cât mai sus. Am spus-o și la începutul campionatului că vreau să ne batem sus și să câștigăm cel puțin un trofeu. Simt că echipa e mai puternică decât anul trecut și am devenit și mai uniți după acest meci”, a mai transmis cel mai important om din vestiarul „roș-albilor” după plecarea lui Ciprian Rus.

Este pentru a doua oară în șase dispute contra Craiovei când Iacob nu primește gol. Prima astfel de partidă a avut loc în aprilie 2015, când actualul utist evolua pentru FC Brașov (tot sub comanda lui Laszlo Balint, antrenor secund în acel moment la formația din orașul natal), iar echipa sa se impunea cu 1-0 împotriva Universității, chiar la Craiova, pe stadionul „Extensiv”.

FOTO: Claudia Carp









9 comentarii

  1. Superba victorie ! Public fantastic ! O rugaminte pentru sportarad: puneti niste video-uri de calitate cu galeria, nu gasesc mare lucru pe youtube. Multumiri !

    0
    0
  2. Dumnezeu ne-a incaltat cu acest Florin Iacob…Cand gafeaza ca si prin curtea scolii,cand „le rezolva”perfect…Inger si Demon…Se spune ca un portar,trebuie sa aiba o mica doza,de nebunie,de sarit de pe fix,in sensul bun al cuvantului…Mi-au placut enorm fazele in care Mister Balint incerca sa-l tempereze si Iacob ii raspundea….”Lasa-ma,ca stiu eu ce fac….”..Apoi,la 1-0,spectacol total din partea sa….La fiecare minge,se culca lejer pe ea,inca niste secunde trecute,de am murit de ras…Mai trecea timpul de prelungire al potlogarului Cojocaru……Crampe la portar….Cele mai tari faze….Cum sa aiba un portar crampe,carcei?Tare de tot….Iacobe..vezi ca le faci probleme,medicilor si maseorilor….Ha,ha,ha…Face parte din joc,scopul scuza mijloacele….Stai linistit…Nu te pune nimeni la detector de minciuni….Asta este..:-)))

    0
    0
  3. Mi-as cere scuze si nu doresc sa supar pe absolut nimeni din galerie, pe aceasta cale,dar mi se par foarte putini…In rest,la Peluza Nord,e doar un mic nucleu,caruia li se alatura grupele de copii si juniori ale UTA,Atletico si CSS,tot ai UTA-ei…Oare din ce cauza???
    In rest galeria,atmosfera creata este publicul,tot stadionul sonor….Eu am trait momente in care galeria ocupa un sector mare…Am trait momente in care se oprea meciul ca sa se degajeze rolele de hartie…si nu este amendabil…Pe mine ma opreste o doamna,la intrare,ca am o laveta umeda,ca sa-mi sterg scaunele si o alta,de hartie servetele,rola…Mai putin si trebuia sa dau declaratie pe proprie raspundere,ca nu arunc in teren…Idiot as fi…Nu exista nici macar acum,macar un singur cos de gunoi,in incinta…
    Stadion proiectat prost,executie la fel de slaba,dar acustica,probabil din nimereala,suna perfect…Cat de dor imi este de crainicul Doru Nica….

    0
    0
  4. Praf de pușcă și baionete. Ne uitam noi la câmpul de joc ca la petecul de pământ de tara care trebuie aparat. Asa au devenit lucrurile. Spiritul de revanșa istorica, sportiva, a trecut de la public, la jucători. Sigur ca ei pregătiți psihic, încărcați emoțional la maxim, au devenit adevărate grenade care așteptau numai sa le tragi inelul exploziv. De aia militam pentru jocuri echilibrate fizic, ca să nu fie vorba de adevărate sacrificii. Asa am văzut forma de vârf, a dorinței de victorie. DIGI. O adunătură de inși care mai de care pe lângă meserie. Modelul distrugătorul de presa e la fiecare. Care cum pune mana pe microfon, vezi cu cine simpatizează. Nepermis la o instanta sportiva, apriori echidistanta. Se strâng , discuta doua faze, dau cuvântul jucătorilor, două-trei idei primate și gata. Ziariști adevărați numai găsești. Un Eftimie Ionescu, Ioan Chirila, chiar oameni de radio. Eu mai ma uit la Geambașu. CRAIOVA. Adevărată e cea a lui Mititelu. Deși nici cu asta nu poți defila. Oltenii au invadat toate județele. Jucătorii lor , peste tot, antrenori, peste tot cu microfonul la dispoziție. Acest Cirtu, se vrea un BALACI, RIP. În realitate un cameleon. Nu degeaba proprii lui concetățeni i-au tăiat cauciucurile. Eu simpatizez doar cu Craioveanu, pentru ce a jucat plus inteligenta și realizările civile în Spania. DIGI se pregătea cu Becali. Acesta numai performeaza. Nu simpatizează nici CFR Cluj. Toți au luat în brate Craiova – Olguta. Pe țeavă Rapid. Singure doar rezultatele pot estompa răutatea poleita cu prostie.

    0
    0
  5. Iacob daca citesti crampele apar din cauza ;

    Acidul lactic este o substanta incolora produsa de aproape toate tesuturile organismului uman pentru a-i asigura buna functionare. Acidul lactic circula in sistemul sangvin in orice moment in cantitati reduse.

    Este produs de tesuturile organismului, in principal de muschi, pentru obtinerea de energie prin metabolizarea glucozei in absenta oxigenului. Glucoza poate fi folosita fie din fluxul sangvin, fie din forma stocata de organism, glicogenul din muschi. Acest proces este denumit respiratie anaeroba ( fara oxigen ). Acidul lactic ( in cantitati mari ) este produs in timpul exercitiilor istovitoare cu greutati, iar daca cantitatea din muschi este foarte mare se produce oboseala si crampele musculare.

    0
    0
    1. Corecta explicatie, sunt impresionat.
      As mai completa cu cativa factori mai mult secundari, insa uneori prevaleaza:
      – starea vremii, mai exact caldura mare si/sau umiditate mare;
      – stresul.

      0
      0
  6. Nu a avut nici un cârcel…să fim serioși..cârcel la portar:)) a tras de timp cum au tras și rapidistii aseară , asa fac echipele mici și fricoase când simt că vine adversarul mai valoros peste ei. Eu de as fi antrenor as interzice jucătorilor să tragă de timp, oricum prelungește arbitrul, a arătat 7 minute și au fost 9 tocmai din cauza tragerilor de timp!

    0
    0
  7. Hai sa lamurim o problema de medicina…Ciclul acidului citric – cunoscut și sub numele de ciclul acizilor tricarboxilici (ciclul TCA), ciclul Krebbs, sau ciclul Szent-Györgyi-Krebs – este un ciclu de reacții chimice, care este folosit de către toate procesele aerobe si anaerobe, pentru a genera energie prin oxidarea acetatului provenit din carbohidrați, grăsimi și proteine în dioxid de carbon și electroni.In timpul efortului fizic, cu anaerobie ( lipsa de oxiden) se produce o acidoza metabolica. In acet moment apar …celebrii..carcei. Ei arata o adaptare mai slaba la efort,, o deshidratare, mai ales pe baza de potasiu si magneziu, dar si calciu. In medicina sportiva exista medicamente, care previn si trateaza deficienta asta. Din ce stiu, UTA isi procura solutii medicamentoase de rehidratare de undeva de la Cluj.( sper sa nu gresesc). Aparitia carceilor nu este o treaba prea buna, carceii sint spasme musculare, contractii, care pot trece la masaj si gheata, dar care reapare sau pot lasa leziuni fibrilare. musculare.sechelare. Se intampla la fotbalisti…mai ales la membrele inferioare. Deci pregatirea fizica, transpiratia, caldura , deshidratarea si efortul fizic dus la extrem, dar si traumatismele locale. pot genera aceasta acidoza metabolica exprimata prin carcei,…care, intradevar sint foarte durerosi. Cum chestia medicala ma pasioneaza, am practicat-o ( pe vremuri preparam solutiile astea la farmacia spitalului, manual, si greu gaseam medicatia necesara ), si o cunosc, parerea mea este ca prevenirea carceilor se poate face inainte, si in timpul partidei, dar si dupa, la recuperare. La UTA, din cite stiu…exista preocupare si medicatie pentru asaceva, dar problema pregatirii fizice este o chestie stiintifica, care se obtine gradual, si se mentine prin antrenamente fizice continue, plus sustinatoarele de efort si medicatiia anti deshidratare

    0
    0
    1. Doctore,aici nu pot sa te comentez..Fiecare cu meseria sa…Ca profani,foarte multi am observat ca in ecuatia descrisa de catre tine,ca profesionist,nu se leaga foarte multe…Nu doar de acum,am avut senzatia,poate greseam si gresesc in continuare,ca ori pregatirea fizica,ca etape de amplitudine programata la,ora jocului,nu e buna 100%,ori medicatia,recuperarea si sustinatoarele de efort???Pe atunci era doar o parere,dar mi se pare acelasi lucru si acum…Nu includ in aceasta chestie tragerile de timp voite..Clar,necesare,cel putin pentru „o gura de aer,sau rupere de ritm”pe un forcing al adversarului…Din pacate..face parte..Nu ne place cand o face adversarul,dar radem cand o fac ai nostri….Hmmm..

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button