UTA Arad

UTA – mai motivată decât Craiova, Balint – mai inspirat decât Reghecampf: „Am gestionat momentele grele și cu ajutorul publicului, ne-am învățat lecția cu FCSB!”





De la revenirea în Liga 1, UTA bate prima formație din Top 3 pe noua arenă „Francisc Neuman”. Golul lui Antal, din minutul 70, a trimis-o cu mâna goală acasă pe Universitatea Craiova la capătul unei partide presărate cu destule episoade controversate, interpretate de arbitrul Viorel Cojocaru cam în favoarea oaspeților. Apoi, ultimul fluier al gălățeanului s-a auzit în cel de-al 9-lea (!?) minut de prelungire din cele…7 dictate pentru motive ce a scăpat numeroasei asistențe din tribunele arenei „Francisc Neuman”.

„Diferența s-a făcut la motivația jucătorilor noștri”

După eșecurile bifate contra Universității Craiova în stagiunea precedentă, UTA ia trei puncte esențiale la momentul potrivit. „Cred că diferența a fost făcută de motivația jucătorilor mei pentru a demonstra că ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută la Botoșani a fost un accident. Vreau să-i felicit pe băieți, au dat dovadă de mare caracter, era foarte important să ne revenim după un moment dificil. E mare lucru să reacționezi în felul în care am făcut-o noi la nivel de atitudine, determinare și motivație împotriva unei echipe extrem de puternice, precum Craiova. Una peste alta sunt mulțumit că am obținut cele trei puncte în urma unui joc foarte bun și că am reușit să gestionăm această săptămână grea. Chiar dacă azi am bătut o echipă din Top 3, o să ne aștepte un meci extraordinar de greu cu FC Voluntari peste o săptămână. Trebuie să-l pregătim cu responsabilitate maximă și să legăm două victorii la rând”, a spus Laszlo Balint la finele disputei cu oltenii lui Reghecampf.

„Arbitrii au dus la bun sfârșit un joc greu, dar nu știu de ce s-au dat 7 minute de prelungire”

„Principalul” arădenilor a scăpat fără cartonaș galben pe margine, dar colegul său, Alin Pânzaru și portarul de rezervă, Dragoș Balauru, nu au fost grațiați de arbitri în urma protestelor. „Personal, nu cred că am făcut nimic care să-l deranjeze pe domnul arbitru, dar toată lumea a trăit la intensitate maximă acest meci, în teren, pe margine și în tribune. Legat de arbitraj, nu a fost un meci ușor. Jucătorii au depus un efort considerabil, duelurile au fost destul de aprige și, una peste alta, arbitrii au dus la bun sfârșit jocul. Nu știu de ce s-au dat 7 minute de prelungire, nu am văzut nicio Salvare care să intre pe gazon în timpul meciului. Asta e, bine că ne-am învățat lecția după meciul cu FCSB, când am fost egalați în minutul 89. Azi am reușit să ținem de rezultat, nu am avut probleme foarte mari, adică nu au fost ocazii în dreptul oaspeților. Victoria e meritată”, a mai afirmat Balint.

„E fantastic pentru mine să am jucători care aduc prospețime fizică, dar și realizări”

Inspirația la schimbări a antrenorului arădenilor a fost maximă, din moment ce doi dintre jucătorii care au venit de pe bancă au făcut golul de trei puncte. Vukcevic a centrat, iar Antal l-a bătut pe Pigliacelli cu o lovitură precisă cu capul. „Avem aceste plusuri care vin de pe bancă, este fantastic pentru mine. Să ai jucători cu motivație, care aduc prospețime fizică, dar și realizări. După cum s-a văzut, Vukcevic centrează, Antal marchează, dar trebuie să ne gândim că am avut și schimbări forțate de împrejurări. Miculescu a ieșit accidentat, sperăm să nu fie ceva grav, are ceva probleme la genunchi. Medjimorec la fel, mi-a fost teamă să nu se dezechilibreze linia defensivă, dar Benga a intrat bine în joc. La fel și Isac, băiatul jucase bine și pe finalul meciului de la Botoșani, dar și azi.  Cert este că avem încredere în toată lumea din vestiar, va veni momentul în care fiecare își va aduce contribuția. Indiferent de numele său și de ce adversar vom avea în față”, a mai punctat fostul fundaș.

„Trăim momente unice, fantastice, avem mare nevoie de suporterii noștri și cu Voluntari!”

De această dată, prestația impecabilă a publicului arădean a fost răsplătită cu o victorie de „roș-albi” și ca o mică revanșă după remiza cu FCSB, conturată în ultimele minute de joc. „Anul trecut ne-au lipsit enorm  suporterii, iar astăzi au fost din nou fantastici. Le mulțumesc din suflet pentru felul cum sprijină echipa, pentru modul în care reușesc să ne împingă de la spate. S-a văzut și azi, Craiova ne-a pus în câteva situații în care am suferit. Dar, e normal, este o echipă bună, care pune presiune, iar eu zic că am gestionat destul de bine perioadele grele și cu ajutorul publicului reușim să bifăm o victorie foarte importantă. Repet, trăim momente unice, fantastice, pe acest stadion și le mulțumim și îi așteptăm să fie la fel de frumoși și înflăcărați și săptămâna viitoare, pentru că avem mare nevoie de ei  și cu Voluntari”, a mai punctat Gyuszi Balint.

Mai mult echilibru în benzi, dar: „Evidențiez doar echipa”

Față de deplasarea de la Botoșani, stafful tehnic utist a schimbat ambii fundași laterali, pe teren apărând Marius Tomozei și Rolandas Baravykas. „Au fost ceva erori la Botoșani la nivelul fundașilor laterali. În plus, îmi doream să ne apărăm cât se poate de bine în fața jucătorilor lor din benzi, care obișnuiesc să intre în centru și să creeze superioritate în zona fundașilor centrali. Sigur, nu ne așteptam neapărat să joace Vînă în acea poziția avansată pe dreapta, dar e important că toată lumea s-a achitat bine de sarcini. Și nu vreau să evidențiez un jucător anume, ci doar echipa, această victorie e numai și numai meritul echipei”, a concluzionat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Între timp, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat și programul etapei a 7-a, așa că după ce o va întâlni pe Voluntari duminică, de la ora 18,30, la Arad, UTA joacă la Mediaș luni, 30 august, începând cu ora 21.









5 comentarii

  1. Nota 10 echipei si de asemenea nota 10 cu steluta pentru noi,cei prezenti la meci….Efort,dorinta,abnegatie dar si mult sacrificiu..O excelenta mobilitate si viteza mare de reactie..Sa vada toata tara ce inseamna sa joci in deplasare,la Arad….
    O victorie enorma,din pacate cu multe „costuri”..accidentari(sa speram ca nu foarte grave),cartonase..Totusi….miticienii de la jiji sport ,comentatorii si invitatii,se pare ca au vazut alt meci….Despre comentariile lui Cartita,sau cartu,sau cum il cheama….e un ipocrit,uitand despre cate fracturi a produs in cariera sa(fara a nu uita si-i accepta si merite)..apoi ce circ facea ca antrenor,de ne-a ras o lume intreaga,pe gand spargea bancile,prin stadioane europene…
    Un arbitraj clar pro-Craiovita,nu numai pe teren,ci si pe margine…Staff-ul oltean,iar si din nou calare,ca si Hagi,pe asistentul de la tribuna I-i,arbitrul de rezerva era pur si simplu sufocat…Nici un avertisment,IOC si cu mult praz!Si primesc cartonase Panzariu si Balauru,pana la urma…
    Ei se plang de duritati,dar noi am avut 2 jucatori scosi definitiv cu masinuta,la ambele,nici macar fault….In prima repriza,vorba vine,1 minut de prelungiri,la 0-0…in a doua,la 1-0 se dicteaza 7 minute de prelungiri,care s-au transformat in aproape 9…
    FELICITARI,INCA O DATA TUTUROR!
    Mai stiti,cand tot scriam,ca daca echipa joaca fotbal adevarat,hotarat,nu te poate fura nici un arbitru din lume,eventual te irita,te enerveaza si te poate umple de cartonase….Sa nu credeti ca atmosfera creata,din nou,nu ar fi contat,altfel Cojocaru,ne-ar fi mancat de vii…Bietii tusieri,un fapt observat si la alte meciuri,ale oricaror echipe,nu ridica fanionul decat dupa decizia centralului…Sunt doar de umplutura…Foarte rar este,ca un tusier sa aiba „cohones”….
    Sanatate multa si recuperare rapida celor iesiti accidentati!

    0
    0
  2. Echipa, lotul în ansamblu, e ce trebuie. Va conta sudura la fiecare partida. Eu am subliniat, ca și atunci la pocinoage echipa tot era în progres Un fel de azi mai bine ca ieri. Numai ca progresul era aproape insesizabil, dar existent. Ca niște particule de laborator, văzute numai în infraroșu. Acum sigur ca pentru o ascensiune, lucrata, gândită, ai nevoie de o stea, doua. Speram sa apară, sau prin mana destinului, sa vina la un transfer. Pana atunci sa aplaudam munca acestor băieți, cu Napoleon, am zice strategul Balint. Își merita și banii și publicul ardent.

    0
    0
  3. Am plecat acasa fericit. Seara am vazut comentariile si fazele, azi dimineaza am revazut..la rece, partida. 1. UTA nu a jucat mai bine ca si cu FCSB, a fost aceiasi determinare, aceiasi daruire,. aceiasi cadere fizica ..pe final. Diferenta a facut-o…publicul…care a pus o presiune mare pe arbitrii si pe olteni,…suporterii au fost peste ce au fost cu FCSB. Nu am luat gol..si pentru ca publicul a timorat arbitrul, care il putea elimina pe Roger sau putea da penalty…la Benga. dar…nu a avut curaj…cu ” suporterii pe garduri”. 2. Din nou am cazut fizic pe final. s=a bubuit si s-a simulat…din greu, din nou atacul nu a fost ce trebuia, golul…a fost ” de portar”. Atacul ” sta” doar in Miculescu, Hora sub cerinte, Unbink…subtirel, Roger…nu-i mijlocas de banda, iar Antal…e un mare …norocos, cu golul dat .3. Nu putem face comparatii Balint vs Reghencamp, Balint produce acelasi stil de joc, ca anul trecut, diferenta …acasa, o face publicul fantastic, cu presiune pe fluierasi si oaspeti. Cu tot respectul Tomozei si letonul folosit pe stanga sint valoric sub Vuccevici si Slyakov, Passaglia doar defensiv ( spre deosebire de Batha), putine ocazii ca si cu FCSB 4. Cred ca UTA are urgenta nevoie de in mijlocas de banda dreapta si de inca un atacant. Sa recunoastem ca ” mintea limpede” la UTA este Soany Meszar…un pilon de stabilitate. Hai UTA !

    0
    0
  4. Mai olteni, nu va fie frica , UTA se ridica !!! Cartule, Cartule, nu te oftica , UTA. a batut echipa ta !!!

    0
    0
    1. Nelule…SCartu nu a putut fi antrenor mare,doar un coleric idiot…Suge si el o pita inmuiata cu gust de praz,de la Rotaru..Pe cat facem pariu ca in curand,Rotaru isi recupereaza creantele si e bun plecat…Asta este la niste asa spusi „granzi”…Cica se numesc sponsori,dar sunt doar niste creditori,nimic altceva,niste camatari notorii…Astia sunt Rotaru,Iftimie,Varga,Copil,Becali…Se numesc spalatori de bani si dorinta de imagine publica,pasand pisica moarta prin fratii impresari, Becali si prin Prodanca,care au omorat deja cateva cluburi…Atat timp cat nu intram in combinatiile lor,va fi bine,perfect…Mai mult decat perfect!
      Nelule,pe cat tii pariu cu mine,ca si Mutu va zbura,curand,ca nu va accepta deciziile Mititeilor?…Toti pocinogii acestia de antrenori,vor zbura…
      Ai sa vezi,curand…Poenaru este pe faras,Leo Grozavu la fel…Sumudica,e si el pe acolo…Reghe?Inca o infrangere si e pe saniuta….Todoran,oricum nu conteaza…A preluat Slatina,binisor de la Ianovschi si a reusit sa o retrodragdeze cu brio…Iar are oierul de unde alege….Ha,ha,ha….

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button