UTA Academie

Eșecuri interne pentru UTA și ACB Ineu în deschiderea noului sezon al Ligii Elitelor U16!





Debut cu stângul pentru formațiile arădene angrenate în campionatul Ligii Elitelor 16. Ambele au pierdut pe teren propriu în fața unor echipe din Transilvania, reușind un singur gol.

UTA, în zece mai mult de oră de joc

Pe „Motorul”, puștii lui Sorin Botiș și Sebastian Huțan au găazduit Viitorul din Cluj , iar deznodământul a fost unul nefericit. Utiștii au început bine partida, reușind să ajungă cu ușurință în poziție de finalizare. În minutul 15, o neatenție în apărare l-a determinat pe „central” să dicteze penalty pentru oaspeți, iar Pop a făcut 0-1. După alte 10 minute Pârvănescu a fost călcăt de un adversar, a ripostat și și-a lăsat colegii în inferioritate numerică.  Chiar și așa, jocul curgea doar spre poarta clujenilor, iar insistența gazdelor s-a reflectat în reușita lui de 1-1, semnată Blaga. Pe finalul reprizei, același a scapat singur cu portarul advers, a fost faultat în afara careului, dar clujeanul a scăpat doar cu „galben”.

La reluare dominarea arădenilor continuă, dorința fiind de a lua toate cele trei puncte. Avântul le-a fost, însă, tăiat în minutul 65 de Blidărean, care a scăpat în spatele apărării utiste și a făcut 1-2. Efortul mare depus de utiști și-a pus amprenta și, cu zece minute înainte de final, oaspeții au majorat diferența prin Nica, partida încheindu-se cu scorul de 1-3.

UTA: Egeto – Bădău, Joldea, Purdescu, Olăroiu, Pârvănescu, Buză, Bercea, Curtuiuș, Nica, Blaga. Au mai jucat: Mocriș (41), Neaga (57), Bușu (65).

Mâine, tot în Liga Elitelor, pe Arena „Banatul“ din Sânnicolau Mic, începând cu ora 12:00, au loc meciurile la juniori U19 și U17 dintre UTA și Viitorul Cluj.

Zărandanii au plătit tribut greșelilor personale

Și ACB Ineu a primit trei goluri la primul meci stagional în Liga Elitelor U16, fără a replica, însă. Echipa ce a plecat cu toat punctele din Țara Zărandului este ACS Transilvania Bistriţa. „Avem câțiva jucători de la Viitorul, dar astăzi doar Szoke a jucat, vor apărea în etapele următoare. Am început slab, am făcut greșeli individuale la toate cele trei goluri din prima repriză. În repriza a doua, am jucat și noi, adversarii nu au fost mai buni decât noi, dar au dat goluri pe greșeli individuale. Păcat că nu am reușit să marcăm, am avut șanse mari prin Ene și Ciugu, după două cornere”, a spus Marcel Ponta, cel care îi antrenează pe „alb-albaștrii” împreună cu Flavius Pavel.

ACB Ineu: Coman – Toader, Ciugu, Tolan, David – Flonta – Ene, Mâneran, Szoke, Miculaiciuc – Feier. Au mai intrat: Nedelea – Costea, Illeș, Iacob, Neamțu.

Peste o săptămâna, utiștii U16 se deplasează chiar pe terenul celor de la ACS Transilvania, iar Ineul joacă la Târgu Mureș.

FOTO: UTA Media Design









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button