Fotbal judetean

„Roș-albii” au salvat un punct pe final, dar Mutică le dorea pe toate: CS Socodor – Victoria Zăbrani 2-2





Ediția 2021-2022 a Ligii a IV-a Arad a demarat cu un joc spectaculos, la Socodor. Vicecampioana județeană en-titre a găzduit campioana din vara anului trecut, printre marcatori fiind fotbaliști care au evoluat inclusiv în Liga 2-a. În cele din urmă, meciul s-a terminat nedecis, Zăbraniul având forța să revină de la 0-2, cu gol decisiv chiar în ultimul minut de joc.

Dumitru Copil și-a pus imediat amprenta pe evoluția celor din Socodor, cu un penalty obținut din duelul cu Gurban, transformat tot de el pentru 1-0. Era doar minutul 6, iar câteva minute mai târziu același fost „decar” al UTA-ei l-a întins serios pe Mitrea cu un șut din lovitură liberă. Dar, nici Victoria nu a stat să privescă, iar Zele (în două rânduri) și Poenaru au ratat ocazii bune, din postură de singuri cu portarul. Finalul de repriză a aparținut oaspeților, care au avut patru cornere consecutive, dar fără urmări pe tabelă.

Repriza secundă a început cu o veste proastă și una bună pentru Socodor. Mai întâi (min. 57), Turcuș a fost eliminat pentru cumul de „galbene”, iar apoi scorul s-a făcut 2-0. După exact o oră de joc, Țoca (fost fotbalist la FC Bihor, în Liga 2-a) a marcat cu capul dintr-un corner. Chiar și în zece, amfitrionii păreau că vor scăpa în câștigători, dar minutul 73 a adus un penalty în contul elevilor lui Mutică, la hențul comis în careu de Buzgău. A transformat Zele și meciul era redeschis și mai ales cei din Zăbrani credeau din nou în șansa lor. Doar că Sîrb a făcut minuni în fața lui Poenaru, Păulin și Mandache, în timp ce Copil putea închide meciul dacă nu ar fi tras peste poartă din poziție excelentă. Și, a venit minutul 90, când Strango s-a încumetat să tragă de la aproape 35 de metri, din alergare și mingea s-a dus în vinclul porții adverse. 2-2, rezultat final.

Cu siguranță, cei de la Socodor se așteptau la un altfel de rezultat la prima apariție oficială în noul sezon. „Adversarii au fost mai buni, noi, din pcăate nu suntem pregătiți, mai avem mult de muncă. A lipsit Pirtea și s-a văzut. Arbitrajul a fost ok, noi am greșit, la nervi am reacționat greșit. Eliminarea lui Turcuș a fost corectă. Jocul a fost foarte bun per ansamblu, de un nivel destul de ridicat, în prima repriză ne-am ținut destul de bine, dar cam atât. Obiectivul nostru nu știu care poate fi, așa cum am arătat astăzi, suntem de locurile 6-10”, a spus Tiberiu Darazs, antrenorul formației de lângă Graniță.

Evident, transferurile verii, Gurban, Lazea, Aslău sau Strango i-au adus un plus formației din Zăbrani. „Astăzi sunt mulțumit de atitudine și implicare, dar plătim tribut greșelilor individuale. A fost greșeală de marcaj la Pașcu și luăm gol, apoi scor devine 2-0 dintr-o fază care nu anunța nimic. Ofensiv am stat bine până în fața porții, am avut ocazii clare. La pauză am intrat în dezavantaj, contrar cursului jocului. În a doua repriză, adversarul rămâne în zece oameni, dar nouă parcă ne ia Dumnezeu mințile când suntem în superioritate, avem o problemă și luăm iar gol. La ocaziile pe care le-am avut trebuia să câștigăm, așa am reușit să luăm doar un punct. Adversarii au avut eficacitate maximă, ce au avut au dat. Abia pe final, când noi atacam cu toate liniile au mai avut o ocazie importantă. Mă bucur de punct, ar mi-aș fi dorit toate cele trei puncte, astăzi. Personal, eu aspir mereu mai sus. Toți ne dorim play-off-ul, eu, jucătorii dar și conducerea. Ce va fi acolo, vom vedea, să ajungem prima dată”, a punctat și Dorel Mutică, antrenorul celor de la Victoria Zăbrani.

Formații:

Socodor: Sîrb – Todincă, Gherheș, Țoca, Denuț – Dema, Turcuș – Buzgău (74 Flueraș), Berar, Stanciu (63 Olariu) – D. Copil (87 Oros). Antrenor: Tiberiu Darasz.

Zăbrani: Mitrea – Strango, Pașcu, Gurban, Topai – Lazea, Vasilca (80 Hodan) – Aslău (65 Păulin), Zele, Mandache (74 Apostol), Poenaru –Antrenor: Dorel Mutică.

Arbitri: Ionuț Nicoraş – Zoltan Nagy, Cristian Takacs.

Observator AJF: Romulus Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button