UTA Arad

Optimism debordant pentru Roger după primul gol stagional: „Luptăm pentru play-off și, de ce nu, să ne gândim și la titlu!”





Laszlo Balint a premiat reușita lui Antal cu Craiova cu un tricou de titular în disputa cu FC Voluntari și, automat, Roger Junior Rodrigues Figueira a luat loc pe banca de rezerve. Dar, fiindcă nu a reușit să deblocheze meciul cu ilfovenii, antrenorul arădenilor a apelat și tehnicul brazilian, care i-a răsplătit încrederea cu centrarea ce a provocat golul lui Miculescu și reușita de 2-0, ce a limpezit lucrurile.

A fost al doilea gol înscris de Roger pe noua arenă „Francisc Neuman”, precedentul venind în eșecul cu FC Argeș, din iarnă (1-2), când publicul arădean se afla în fața televizorului. „Suporterii au fost senzaționali, au cântat 90 de minute, am simțit pasiunea lor pentru echipă. Sunt fericit că am marcat, am simțit că toată lumea este fericită. Suntem în top, dar avem nevoie să mai îmbunătățim jocul, să nu mai facem greșeli. În acest sezon am mai multă încredere în mine și în colegii mei, cei noi care au venit cu putere și ambiție ca și mine”, a spus fotbalistul din Țara Cafelei.

Acesta a dat dovadă de un optimist debordant când a fost chestionat despre obiectiv. „Sper să putem să ținem steagul sus, să luptăm pentru play-off. Acesta este obiectivul nostru, al tuturor jucătorilor și, de ce nu, să ne gândim și la titlu. Muncim toată săptămâna pentru acest obiectiv și dacă o ținem tot așa, vom reuși să-l îndeplinim”, a mai afirmat Roger Jr.

De când s-a transferat la UTA, de la FC Riga, campioana Letoniei, brazilianul a adunat 100 de mii de euro la valoarea sa de piață, de la 300 la 400 de mii de euro.

Balint: „Sunt strategii și pentru jucătorii de pe bancă”

La final, Laszlo Balint a recunoscut că, oarecum, unele alegeri legate de primul „11” au fost făcute și pe criterii strategice. „Noi ne bazăm pe toți jucătorii, avem încredere în toți. Concurența e benefică pentru toată lumea, poate oricine juca titular. A fost și Roger azi rezervă, a intrat bine și a dat gol. Săptămâna trecută a fost Antal, asta arată că toți jucătorii au atitudine bună, s-au angajat în această competiție. Nu contează în cine joacă de la început și intră pe parcurs, ci, la sfârșit, când facem analiza, noi ca grup să fim cu obiectivul îndeplinit. Sunt strategii și pentru jucătorii de pe bancă, care vin în repriza a doua și care trebuie să aducă acel plus de care e nevoie”, a punctat antrenorul „Bătrânei Doamne”.









17 comentarii

  1. Așa trebuie să gândească orice profesionist, ca Roger! Pentru că, odată ce ai ajuns la bal, in timpul dansului se poate întâmpla orice… Și nu e nici un rău în a aspira cât mai sus, nu? Haide UTA cu punct(e) și de la Mediaș!

    0
    0
  2. Am obtinut a doua victorie acasa si cele 3 puncte care conteaza in lupta de mentinere deasupra liniei care desparte playoff-ul de play-out in actualul sezon al Ligii. Felicitari tuturor celor implicati in aceasta victorie, jucatori, antrenori, conducatori si nu in ultima instanta, publicului larg care a venit si la acest meci, ajutind din putinul lor la rotunjirea in sus a bugetul echipei dar si galeriei aradene care dupa parerea mea, ocupa deja locul 1 si conduce detasat in clasamentul galeriilor din Liga 1. Geniala ideea de a aduce la stadion, prin rotatie, jucatori, antrenori , conducatori, poate pe viitor chiar si fosti mari fotbalisti ai UTA-ei care sa ajute la cresterea vinzarilor de bilete si a interactiona / socializa in persoana cu fanii echipei. Cu siguranta aceasta initiativa v-a aduce foarte aproape fanii de echipa in interiorul acestei Marii Familii UTA.

    Despre meciul contra Voluntarilor ce se poate spune ? In prima repriza UTA a incercat acel joc de posesie si constructie progresiva pe faza ofensiva dar … n-au reusit sa-si creeze prea multe ocazii de gol, una pentru Antal, una pentru Hora, un sut cu pamintul pe spatiul portii al lui Ubbink, un sut slab pe centrul portii cred a lui Passaglia. Batha pe care l-am asteptat din nou cu sutul sau puternic din afara careului …nimic. Mult prea putin a iesit insa, din aceasta incercare de a domina si construii pozitional in jocul pe teren propriu. Din ce am vazut viteza de executie si intensitatea paselor de posesie este foarte lenta, se pierde clar momentul unu al utilitatii pasei, in timp ce dupa pasa toti jucatorii intepenesc pe pozitiile lor. S-a pierdut o gramada de timp in prima repriza fara a ameninta in vreun fel poarta adversa doar de dragul de a incerca o partitura pe care jucatorii nu o stiu inca pe dinafara. Pina cind aceasta noua tactica nu este bine exersata si pusa la punct in antrenamente de rutina, nu prea face sens sa o aducem inca in meciurile oficiale cu miza. Jocul de posesie constructiv pe faza ofensiva presupune acel arhicunoscut dai si pleci, sau mai bine zis dai si te demarci, te faci vazut de coechipier, ceri mingea, esti in miscare continua, un-doiuri prin devieri intre doi sau trei jucatori apropiati si eventual schimbare prin pasa lunga la deschidere in partea laterala opusa. N-am vazut nimic inca din toata teoria asta in jocul UTA-ei din prima repriza. Slava Domnului, Balint a schimbat inspirat in repriza doua, iar melanjul Miculescu, Passaglia, Roger, Ubbink, Dangubic si din nou Roger au decis in citeva minute soarta jocului.

    Vorbind despre oferta pentru Miculescu, este mult prea mica, iar Becali si verii lui ar trebui sa stie ca ulciorul nu merge de multe ori la apa ! Va amintiti de cuvintele lui Denis Rusu ? ( „campioana nu se poate refuza”) Cite meciuri a jucat Denis la CFR Cluj pina acum ?

    0
    0
    1. Coco, ai dreptate in tot ce spui. De departe, galeria si publicul nostru este unul din cele mai frumoase din tara. Uitati cum vorbesc antrenorii adversarilor si unii oameni de fotbal. Felicitari, tuturor! In cazul lui Miculescu, este foarte important sa nu facem aceleasi greseli ca si in cazul lui Rusu, cand apoi Soimii au tras in alta parte. Nu e de condamnat, au primit mai mult si e normal. Ca Denis nu joaca, e alta poveste, si e treaba lui si a celor care l-au consiliat in a alege CFR-ul. Pe copil nu poti sa il invinovatesti, e normal sa isi doreasca sa joace la campioana Romaniei. Va juca, cu siguranta, dar nu stim cand. Si, oricum, e tanar are toata cariera in fata…

      0
      0
  3. Adversari de diferite calibre și filozofii de joc nu pot fi abordați la fel. Valul de entuziasm ne face sa credem ca ar ajunge un forcing de început cu un gol, doua. Asta dacă realitatea din teren ți se potrivește ca o mănușă. Vedem ca, de cele mai multe ori, nu e asa. Apoi, se mai întâmplă și mai rău, și dai de norocul Rapidului. Jucătorul minune pe care îl așteptăm este venit. BANCA !! Alt aspect este perfecționarea sistemului. Când o fi gata, se va datora cel puțin unei,, vedete ” dacă nu doua. Ei vor pleca și atunci începe alta epoca. Prin ce trec și alții. Pana atunci, un play-off, de ce nu o Cupa Euro.

    0
    0
    1. Rapidul a facut o figura frumoasa in acest inceput de campionat.Felicitari ! Dar va trebui sa vina si primul esec pentru ei .Acela va fi la Arad , cum noi am avut o zi nefasta ,aiurea la Botosani, la fel va avea si Rapid la Arad.Batem la Medias, ne odihnim si ne antrenam doua saptamani, iar apoi asteptam Rapidul ca sa il infrangem la Arad.Va fi un meci de sarbatoare, fanii giulesteni vor umple peluza oaspetilor, iar UTA cu fanii din tribune vor fi de neoprit.UTA- Rapid 2-0 !

      0
      0
  4. Cei de la rapid care nu au primit gol in campionat și este prima echipă din istoria campionatului care în primele 6 etape nu primesc gol, vorbesc încă de salvarea de la retrogradare, noi am bătut voluntari și ne batem la titlu 😂 n-ar strica să fie mai ponderați și realiști!

    0
    0
    1. Stiu ei ce stiu…Crezi că rapidul termină campionatul acolo sus…să fim seriosi. Stai să vezi când vin esecurile. Abia astept UTA-Rapid. dacă bate UTA la Medias va fi sold-out in 2 ore. Dacă rapidul nu pierde etapa următoare, la Arad va fi prima înfrângere. Avem echipă, Stefane!!!

      0
      0
    2. Haideti sa nu il blamam pe Roger; pana la urma, a dat gol si e acea euforie de dupa gol – e normal, fiindca si el ca si ceilalti isi doresc sa inscrie si echipa sa castige. Ati vazut si la Miculescu si Balint cum au „imbratisat” golul lui David. S-au bucurat enorm, ori asta denota ca sunt o familie si se incurajeaza unul pe celalalt si sufera atunci cand nu inscriu. Sa nu ii inhibam lui Roger bucuria, dimpotriva sa inscrie oricare din ei, meci de meci, si sa tot declare ca ne gandim la play-off, titlu, cupe europene. Ii ajuta la moral si de altfel si pe noi, suporterii, sa „savuram” bucuria de moment. Rapidul va claca in urmatoarele etape: Craiova lui Regheton ii va bate la Bucale, iar noi le vom administra un 2-0 sec. Cu etapele urmatoare se vor „dezumfla”. Ganditi-va ce frumos sentiment ar fi acela sa ii dam Rapidului un 2, 3-0, 3-1, sau si un 1-0, ca in 2007 cand Rednic si Co. de vedete(Mazilu, Coman, Buga, Sapunaru) veneau pe cai mari la Arad. Cat de fericiti am fi sa „deraiem” iar Rapidu’ la Arad? Stiti si voi ca ar fi fantastic

      0
      0
      1. Iar în retur i-am bătut la ei acasă cu 3-2 (ce goluri au dat Ibeh și mai ales „Dulaul”!). Așa că…

        0
        0
        1. Dupa meciul ala a declarat „marele” nae manea ca au ajuns sa ne bata toti descultii acasa,sper sa o ia pe cocoasa peste 3 saptamani la Arad.

          0
          0
  5. De ce sa nu gândim la ceva mai sus care este supărarea ca a spus că vrem play-of sau mai sus… totdeauna negîndim să stricam un lucru bun……rapid aseară au marcat gol că celelalte au fost autogoluri

    0
    0
  6. Trebuie să ne pregătim doar cu acest gând, că indiferent de adversar, vrem toate punctele”, a încheiat Balint.
    Atât și nimic mai mult!
    Cum spune Gyuszi, obiectivul nostru este să câștigăm meci de meci!
    Forza UTA!💪⚽🔴⚪

    0
    0
  7. poti visa mai sus daca bati rapidul si faci cel putin egal la medias daca nu ii bine sa stam cu picioarele pe pamant forza uta

    0
    0
  8. Oamenilor, daca nu ne dorim titlul, nici nu il vom castiga vreodata. Asta e primul pas , sa il doresti si apoi sa muncesti, pe zi ce trece sa fi mai bun si mai aproape de acest vis la care parca ne este frica sa visam.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button