UTA Arad

UTA caută constanța în rezultate la Mediaș, unde Gazul are mare foame de puncte! Balint: „Să fim eficienți împotriva unei echipe mai bune decât locul din clasament”





CS U Craiova a întrerupt invincibiltatea Rapidului chiar la București și s-a cățărat pe locul 5, ocupat de UTA înaintea debutului rundei cu numărul 7 a Ligii 1. FCSB și Mioveni pot urca și ele pe loc play-off dacă le bat pe CFR, respectiv Clinceni, dar arădenii sunt conștienți că trebuie să lege mai multe victorii pentru a rămâne printre echipele cu pretenții. Le-au bătut acasă pe Craiova lui Reghecampf  și Voluntariul lui Ciobotariu, iar luni seară sunt chemați să facă față unei deplasări complicate, pe terenul unei echipe în mare foame de puncte.

Teja: „Ne vom bate de la egal la egal cu cei de la UTA”

Gaz Metan Mediaș are un început nefast de sezon, din punct de vedere al rezultatelor. După șase etape, medieșenii ocupă penultimul loc în clasamentul Ligii 1, cu doar 4 puncte. Așadar, sibienii se agață de fiecare meci să iasă din subsol, iar vizita „Bătrânei Doamne” le dă curaj.  Mihai Teja vorbește despre un duel echilibrat cu „roș-albii”, după ce în majoritatea disputelor din acest debut de sezon „găzarii” au plecat cu șansa a doua. „Toate meciurile sunt grele, întâlnim un adversar care a făcut mult mai multe puncte decât, este într-o formă sportivă foarte bună. Jucăm acasă, este un meci dificil și încercăm să câștigăm punctele puse în joc. Dacă până acum am spus că am întâlnit echipe cu o calitate superioară față de noi, acum cred că ne vom bate de la egal la egal cu cei de la UTA. Într-adevăr, arădenii formează un grup bun, o echipă bună, au schimbat și ei mulți jucători în această vară, au adus mai mulți jucători. Îmi doresc să câștigăm acest meci pentru liniștea noastră, pentru încredere, pentru moral și pentru clasament, până la urmă, cu trei puncte poți urca foarte mult. După aceea avem din nou un meci acasă cu FC Voluntari, deci sunt partide în care ne putem bate de la egal la egal. Și cu celelalte echipe ne-am bătut de la egal la egal, dar a existat o diferență de calitate. Sper să ne atingem obiectivul în meciul cu UTA și să îl câștigăm. Îmi doresc să avem o evoluție foarte bună, să intrăm foarte determinați, cu o motivație și o ambiție foarte mare pentru a câștiga cele trei puncte”, a spus antrenorul „alb-negrilor” la conferința de presă ce precede deplasarea UTA-ei la Mediaș.

În sezonul precedent, Teja a întâlnit-o pe UTA în trei rânduri, fără a obține vreun succes. Tehnicianul născut la București se afla pe banca Voluntariului la prima partidă de Liga 1 de pe noul „Francisc Neuman”, încheiată cu scorul de 0-0, iar după ce a preluat-o pe Gaz Metan a pierdut de două ori împotriva „roș-albilor”: 1-2 pe teren propriu în sezonul regulat și 0-1 la Arad în play-out.

 

Balint: „Locul din clasament al Gazului nu reflectă tocmai realitatea”

A doua cea mai titrată grupare din Provincie se prezintă cu o „zestre” de 11 puncte la Mediaș, adunată în special în fața calzilor ei suporteri. 8 puncte au fost puse la păstrare în clasamentul Ligii 1, cărora li se adaugă cele de la Pitești, din finalul lunii iulie. Fiindcă la Botoșani a arătat rău și a pierdut meritat, e de urmărit cum se va comporta UTA departe de casă, acolo unde s-a simțit excelent în stagiunea precedentă. „Eu sper să punem punct istoriei sezonului trecut pentru că a trecut demult, rămâne în statistică, rămâne în cărțile de istorie ale fotbalului românesc. E adevărat că anul trecut am avut un parcurs mult mai bun în deplasare decât pe stadionul nostru, anul acesta cred și sper că se vede că, alături de publicul nostru minunat, reușim să facem meciuri foarte bune pe propriul teren și să fim eficienți, adunând puncte. Dar, una peste alta, dacă tot facem analiză, noi suntem la următoarea deplasare după Botoșani, unde nu am arătat deloc bine și atunci este foarte important să reușim să ne ținem nivelul pe care l-am arătat în ultimele meciuri de pe propriul stadion și mai ales să fim eficienți în toate compartimentele. E un adevărat examanen pentru noi, ținând cont că ne deplasăm la o echipă a cărei poziție din clasament nu reflectă tocmai realitatea. Spun asta pentru că exprimarea lor în teren a fost, în general bună, le-au pus probleme mari atât Craiovei, cât și FCSB-ului, au pierdut niște puncte importante și pe propriul teren împotriva celor de la FC Argeș la ultima fază a acelui meci”, consideră Laszlo Balint.

Deaconu, principalul pericol pentru buturile lui Iacob

Antrenorul UTA-ei îl consideră pe coordonatorul de joc al Gazului principala „armă” a lui Teja, dar mai susține că pericolele pot apărea și de la alții. „Cred că au niște jucători peste nivelul Ligii 1, unii dintre ei cu cotă foarte bună. Mă gândesc, în primul rând, la Ronaldo Deaconu, un jucător capabil de execuții foarte periculoase la fazele fixe. Până la urmă, Gaz Metan Mediaș și-a arătat, cel puțin la acest capitol, forța și atunci trebuie să fim atenți. Mai este și Grădinaru acolo, dar și jucători străni puternici, interesanți, care pot decide oricând un meci. Ei se află într-o situație grea, vin după o succesiune de rezultate nefaste, însă noi avem un singur scop. La antrenamentele acestei săptămâni am lucrat pe fiecare detaliu, am pregătit acest meci doar cu gândul de e ne întoarce de acolo cu toate punctele puse în joc. Cum spun mereu, trebuie să fim eficienți, disciplinați și să ne asumăm efortul și tot ce ține de partea motivațională. Trei puncte la Mediaș ar însemna, în primul rând, constanță în rezultate, dar și trei puncte ce ne-ar ține în primele 6 echipe ale campionatului. Sezonul este lung, avem foarte mult de muncă dacă vrem să emitem pretenții pentru acea prima parte a clasamentului”, a mai afirmat tehnicianul „roș-albilor”.

Singurele absențe certe din cele două formații vizează același post, cel de mijlocaș central la închidere. Gazul nu poate conta pe Diogo Izata, eliminat de pe teren la Craiova, în timp ce arădenii nu-l au la dispoziție pe Tudor Călin, care se reface după o accidentare suferită cu trei zile înainte de debutul stagiunii. Galeria utistă și-a anunțat, în premieră, prezența la un meci dn deplasare al favoriților.

Formații probabile:

Gaz Metan: Vâlceanu – Moura, Yuri, Matricardi, Velisar – Alceus, I. Filip – Grădinaru, Deaoconu, D. Iancu – Irobiso.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Baravykas – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink, Miculescu – Dangubic.

12 comentarii

  1. Obiective realiste de ambele părți. La UTA, trebuie profitat, în ciuda unei deplasări dificile, de prezenta celui mai bun 11. Din cauza cartonașelor, vor urma , la echipa ,, variațiuni pe aceiași tema ” lucrate în pauza de jocuri la națională. UTA e mai așezată ca echipa și a trecut cu bine examene mai grele. Nu înseamnă că dacă o gazda are nevoie de puncte, trebuie sa și le ia. Avem o experienta seaca la acest capitol. Mediasul, cândva vestit pentru verticalitatea și hărnicia sașilor, e orășelul din județ care își bate capitala, Sibiu, la prezente de A Asta gratie, unei conduceri modeste cu M de la Mediaș. Modestia te învață de toate. Chiar și fotbal. Le dorim să-și revină meciul următor, pentru ca vor întâlni o echipa pe val, care a simțit aerul tare al înălțimilor din clasament. Pronostic 2. Hai UTA !!

    0
    0
    1. Si eu zic la fel. Victorie si locul 3 e al nostru. Ar fi foarte sa asteptam Rapidul de pe podium. Intre timp au primit si prima infrângere, asteptata de altfel. Va mai primi una etapa urmatoare sa se obisnuiasca. Sperăm sa nu se amâne meciul ca este un moment bun acum. Nu-mi place ideea cu amânarea din cauza a doi jucatori. Mai ales sa nu astepte pronuntări si sa nu stie daca va juca sau nu. Mai bine sa depindem de noi si Gyuszi sa pregăteasca meciul cu Rapid in liniste.
      Acum e liber si cu spectatori, in viitorul apropiat nu se stie ce mai fac guvernantii nostri.

      0
      0
        1. La conferință a zis de amânare. Ar trebui să fie mai clar ce vrea. Nu stiu ce are cu aceste amânări, și la liga a 2 a amânat că a avut 2 juniori la lot. Si când a fost meciul nici nu i-a folosit si a si pierdut. Nu văd niciun ajutor, doar complicatii inutile la program. O să vină si cupa. Când mai joacă restanta?

          0
          0
  2. Va fi un meci foarte, foarte greu cu o echipa a mediasului cu foame mare de puncte. Sper sa fie bine, vom vedea. Orice este posibil in acest meci. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
    1. Toate-s grele…sper să le dea UTA mâine si drum bun spre liga 2. Fara mila la o echpa arogantă ca si antrenorul lor.

      0
      0
  3. ar fi o premieră dacă am lega 3 victorii in prima ligă după foaaarte mult timp. Dar nu cred că vom bate, noi după una caldă mereu facem una rece..daca jucam ca la botosani pierdem sigur

    0
    0
  4. jocul si locul in clasament ne obliga altfel inseamna ca suntem pur intimplator acolo nu ma deranjeaza daca pierdem asta e dar nu vreau sa mai vad gafe si jucatori de 1metru si ceva care marcheaza de langa fundasii nostri cred ca totusi vom castiga cu 1 la zero nu vad gazul sa ne dea gol !

    0
    0
  5. Luptați până în ultima secundă și nu plecați de la Mediaș, fără să luați toate cele 3 puncte!
    Forza UTA!

    0
    0
  6. Sezonul 2021/22, pare’se că încearcă să fie sezonul UTA’ei,în ceea ce înseamnă accederea în play off. Calitatea lotului, câteva individualități certe și nu în ultimul rând calitatea stafului tehnic, converg toate și obligă în același timp, la victoria UTA’ei la Mediaș.Victoriile, aduc la rândul lor victorii, dorința exprimată de cei doi căpitani, Iacob și Ericó, la fel cu declarațiile lui Batha și Roger, ambianță familială a hriștilor, fac posibil diseară,atât victoria la Mediaș cât și accederea în play off.Sănătate, succes, baftă și’o atitudine adecvată, să vă fie călăuzitorii la Mediaș. Victorie, Hai UTA, haide că se poate.

    0
    0
  7. Cred ca UTA, la Medias poate obtine punct(e), dar, pentru asta sint necesare citeva lucruri : determinare si griga mare in interventiile defensive, sa tina mai mult ( ca deobicei) de minge, sa nu ia gol repede. Conteaza si inspiratia lui balint, as folosi echipa , care a terminat meciul cu Voluntari, as lasa fundasii laterali sa urce, si poate folosirea lui Slyakov si a lui vuccevici pe partea dreapta, cu mutarea lui Roger in centru ar fi benefica. Mult succes, pentru UTA, …la Medias. Gazdele sint in mare foame de puncte, de aia …detaliile conteaza ( sper ca fluierasul…Fluieran) sa u participe impotriva noastra.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button