Fotbal feminin

Eșec previzibil în derby-ul Vestului, dar arbitrajul…ASU Poli – Piroș Security Arad 4-1





Dacă în stagiunea trecută, AC Piroș Security a fost nașul timișorencelor de la Becicherecu Mic, transformate între timp în Poli Timișoara, lucrurile s-au inversat în noul campionat. Echipa Aradului a pierdut mai mult de jumătate din titulare, iar gruparea „alb-violetă” a făcut o selecție la sânge, mergând pe mâna…fostului selecționer, Mirel Albon. Debutul grupării de pe Bega nu a fost tocmai bun, 1-3 la Alexandria, dar contra „leoaicelor” nu au fost (mari) probleme.

Dan Cuedan a sunat cu chiu cu vai adunarea de aproximativ trei săptămâni într-un efectiv redus, numeric și valoric. Cu toate astea a aliniat un „11” ce nu s-a făcut de râs pe arena „Știința” din Timișoara, acolo unde polistele au fost susținute chiar de galeria primei echipe. A fost nevoie de o fază dubioasă de penalty pentru ca teamul gazdă să deschidă tabela, prin Kurja (min. 18). De partea cealaltă, 4 minute mai târziu, arbitrul a lăsat jocul să continue, la faultul în careu asupra Adelinei Ion. Atacantul sosit de la Reșița a mai avut o ocazie importantă, din postură de singur cu portarul, dar a ratat. În loc de 1-1, până la pauză s-a făcut 2-0, după golul semnat de Șodincă.

Lucrurile au fost și mai clare la 5 minute de la reluare când Roșie a marcat direct dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, pentru ca în minutul 69 scorul să devină 4-0, când Pera a marcat și ea. Golul de onoare al arădencelor a căzut în minutul 75, din fază fixă. Tomescu a centrat din corner, Ion a sărit la cap, dar cea care a marcat a fost Olariu. 4-1, rezultat final

Cuedan: „Sperăm să ne mai punem puțin la punct până la meciul cu Baia Mare”

Așadar, AC Piroș Security pierde primul meci stagional, după ce și-a amânat prima etapă în compania campioanei Olimpia Cluj. „Mă așteptam să fie un meci greu în fața unei echipe bune, excelent organizată, cu jucătoare bine alese. Două dintre ele au fost chiar elevele mele anul trecut (n.a. Ancăș și Sucilă) și au evoluat bine și astăzi. Chiar și așa, cu toate problemele noastre legate de efectiv și pregătire, am făcut o primă repriză destul de bună. Penalty-ul pentru Poli a fost destul de generos, pe când nouă nu ni s-a dat unul clar, fază la care s-ar fi impus cel puțin un cartonaș galben. Apoi, am ratat o ocazie imensă la 1-0 și după pauză, mai precis după golul de 3-0 am căzut cu totul. Era ceva normal, nu stăm prea bine nici fizic, sperăm să ne mai punem puțin la punct până la meciul cu Baia Mare. Mai așteptăm și două jucătoare străine, sperăm să ajungă și Balaș și să începem să fim și noi o echipă ceva mai echilibrată și competitivă”, a spus Dan Cuedan, care a debutat-o azi pe Emanuela Jula, un mijlocaș de 28 de ani care ultima oară a jucat la Reșița.

Albon: „A fost o victorie muncită, jocul a fost consistent”

Cel puțin pe foaie, Poli este una dintre echipele care va încerca să conteste supremația Olimpiei în fotbalul feminin românesc. „A fost o victorie muncită, ne doream să începem cu dreptul, sigur că ne doream şi săptămâna trecută la Alexandria. Au revenit câteva jucătoare şi acest lucru s-a văzut. Jocul a fost altfel, mai consistent, ne dorim un joc şi mai bun, fără greşelile pe care le-am făcut. Este un proces de durată, sunt convins că într-un timp, noi ne dorim cât mai scurt, dar nu putem să anticipăm acest lucru, să avem un joc cu care să ne luptăm pentru locurile fruntaşe. Atmosfera a fost superbă, galeria lui Poli e unul dintre motivele pentru care am venit aici, a fost din nou extraordinară. Să sperăm că în meciul de sâmbătă, cu Olimpia Cluj, fetele vor fi la nivelul galeriei! Campionatul este lung şi se pot întâmpla multe, urmează play-off şi play out, sigur că fiecare punct contează, noi nu avem obiectiv titlul în acest an, dar nu ne vom da la o parte. Încă avem jucătoare accidentate, nu am reuşit să transferăm tot ce ne-am dorit. Sunt convins că şi în iarnă, jocul se va îmbunătăţi, şi vor veni cel puţin două jucătoare şi atunci echipa va arăta altfel…”, a declarat Mirel Albon, antrenorul principal al alb-violetelor.

Formații:

ASU Poli: Pavel – Jivan, Meluță, Hațegan, Kurja – Roșie, Sucilă, Ancăș, Șodincă – Ienovan, Pera. Antrenor: Mirel Albon

Piroș Security: Shehata – Cauni, Șuveț, Olariu (82 Jarnea), Tomescu – Csavar, Bozian, Jula (50 Prunar), Kugler – A. Ion – Voinea. Antrenor: Dan Cuedan Prunar, Jarnea

Arbitri: Adrian Pal – Alexandru Bogdănel (ambii din Oradea), Ludovic Zifceac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button