Liga a 2-aȘoimii Lipova

Lipova a plătit diferența de eșalon în fața lui Poli! Sabău: „Mă bucur că ne-am ridicat la nivelul lor” v.s. Toma: „O calificare în Cupă după un joc slab”





Fără a forța prea mult, ASU Poli și-a luat biletele de la Arad, în compania Lipovei, pentru 16-imile de finală ale Cupei României. Benzar (45) și Moțiu (75) au anulat reușita din penalty a lui Trabalka (67) și i-au trimis fericiți acasă pe cei 70 de fani, care și-au însoțit favoriții într-o deplasare deloc simplă, tocmai în fieful dușmanului istoric, UTA. Din fericire, nu au existat incidente și asta pentru suporterii „Bătrânei Doamne” își adună forțele pentru vizita rapidiștilor, nimeni alții decât frații celor de la Poli.

Sabău: „Un bun antrenament, din care am fi putut să obținem mai mult”

Cât despre meci, trebuie spus că Lipova are meritul de a fi rămas în joc până la ultimul fluier al arbitrului, dar și că nu i-a făcut tocmai o după-amiază ușoară divizionarei secunde. În plus, „șoimii” au găsit drumul spre gol după 180 de minute pe sec în campionatul Ligii a 3-a. „A fost un bun antrenament și cred că am fi putut să obținem mai mult din el. Dar, rămân cu partea bună, am jucat bine sistemul 4-3-3 și pe partea defensivă, dar și pe cea ofensivă. Ne-am creat multe situații de atac cu o echipă foarte competitivă, ceea ce e foarte bine pentru noi. La 1-1 am sperat să nu ajungem în prelungiri, dar speram să marcăm și golul doi. Ar fi fost o performanță istorică să ducem o echipă de Liga 1, în Cupă, pe terenul nostru. Dar, până la urmă, se demonstrează că ligile superioare sunt clar mai valoroase din toate punctele de vedere, de la organizare, la calitatea jucătorilor, a antrenorilor și calitatea jocului. Să elimini o echipă de Ligă a 2-a nu este chiar simplu, dar eu mă bucur că ne-am ridicat la nivelul lor. Că am pierdut sau puteam să îi eliminăm, pe mine sincer nu asta m-a interesat. M-am uitat la joc, el îți aduce rezultatul, nu o situație specifică”, a spus Flavius Sabău.

Buta l-a (re)adus pe Bozian în primul „11”

Lăsat mai mereu pe banca de rezerve în campionat, Bogdan Bozian a fost – fără îndoială – omul numărul unu al „șoimilor” contra celor de la Poli. „El a stat pe bancă din cauza numărului de juniori pe care trebuie să-l avem în campionat, nu din alte motive. Până azi, portarul junior, Raul Buta a fost accidentat, a trebui să joc în față cu junior de 2002 și cam de aceea a stat Bozian pe bancă. Astăzi, dar și la Cermei, Bozi a intrat bine, sunt mulțumit de el. Dar, asta e valabil și pentru Buta, chiar dacă a făcut o greșeală majoră. Per total, a apărat bine și mă bucur că nu a căzut psihic. La portari mai mult decât talentul este foarte important mentalul. Sper să fie o experiență bună pentru el, chiar dacă am pierdut și să crească în valoare”, a adăugat antrenorul lipovanilor.

Dorin Toma, mulțumit doar de calificare: „Nu am reușit să gestionăm jocul așa cum ne-am dorit, vrem un parcurs cât mai lung în Cupă”

Așadar, Poli a evitat surpriza neplăcută la debutul ei în ediția 2021-2022 a Cupei României. Altfel, Dorin Toma nu a fost deloc mulțumit de jocul echipei sale. „O calificare în Cupa României după un joc slab făcut de noi în ambele reprize. Din păcate, nu am reușit să gestionăm jocul așa cum ne-am dorit, chiar dacă am schimbat formula de echipă. Au avut șanse să joace unii jucători care nu au evoluat deloc până acum, iar alții au jucat foarte puțin. Ne dorim mult mai mult și de la ei și de aceea am făcut aceste formule de echipe pentru a avea minute toți jucătorii din lot. S-a simțit lipsa unui amical, dar puteam să-l facem dacă nu am avut fi avut marți meciul de Cupă. Dacă era miercuri, găseam și noi pe cineva să jucăm vineri sau sâmbătă un amical, am avut ofertă de la echipe de Liga 1, dar trebuia să facem noi deplasarea. Ținând cont că azi am jucat în deplasare și sâmbătă vom juca tot în deplasare, era prea obositor pentru echipa noastră să facem trei deplasări în șapte zile. Una peste alta, e important că ne-am calificat și, indiferent cu cine vom juca în turul ce vine, vom merge la victorie și la calificare. Ne dorim să avem un parcurs cât mai lung în Cupa României, să ducem echipe de Liga 1 la Timișoara. Concluzionând, nu a fost cel mai greu meci, dar având mulți jucători tineri, fără jocuri prea multe și fără minute, suferă ca ritm de joc, ca și atitudine. Dar, încet încet, își vor reveni și ei și tocmai de aceea îmi doresc un parcurs cât mai lung în Cupă. De mânine acest meci e uitat, ne pregătim pentru meciul de campionat cu Metaloglobus”, a tehnicianul teamului de pe Bega, care se bucură și pentru Tudor Moțiu, fundașul său de 17 ani care a decis meciul și calificarea:  „Este un copil de 2004, a făcut un joc bun astăzi, A dat și gol, ne bucurăm pentru el, cum ne bucurăm pentru toți jucătorii tineri, dar și pentru cei experimentați”.

Șoimii Lipova revine pe teren peste alte trei zile, în derby-ul cu Crișul Chișineu Criș, formație cu care s-a luptat pentru titlul de campioană în C8 până în ultima etapă. În schimb, Poli joacă pe puncte sâmbătă, la ora 13, pe „sinteticul” bucureștenilor de la Metaloglobus.

FOTO: Costel Șerban









2 comentarii

  1. Am urmarit meciurile celor de la Soimii si cel mai bun jucator a fost portarul Adelin Iliescu.. sa nu l bagi in asa meci, mi-se pare lipsa de valoare si chestii facute pe pile… Nu ai cum sa promovezi cu Buta un portar de liga a 4-a pe care il forteaza Sabau.PENIBIL!!!!

    0
    0
    1. Doamne cate stiti voi . Pai dc nici in cupa nu il bagi atunci cand sa joace ? Au lipsit 3 oameni de baza Filimon Nicolescu Gherasim . Vineri este meci greu . Dar ce tot zic ca este plin de antrenori .

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button