UTA Arad

Rapidistul Albu nu-și va menaja deloc foștii coechipieri și suporteri de la UTA: „Dacă voi marca eu sau vreun coleg de-al meu voi sări pe acolo, pe sus!”





Derby de tradiție în fotbalul românesc, acest UTA – Rapid, programat peste două zile, de la Arad, are și altfel de conotații. Cele două grupări nu s-au mai întâlnit de 13 ani pe scena primului eșalon, iar la acest moment ambele o duc chiar bine. Ocupă locuri pe podium, iar miza pentru jocul de vineri este poziția de vicelider în spatele campioanei CFR Cluj. Pe de altă parte, cel puțin pentru trupa de sub podul Grant evoluează câțiva foști fotbaliști ai „roș-albilor”, unii dintre ei chiar foarte iubiți odiniară de suporterii ˜„Bătrânei Doamne”.

Albu: „Ce am avut de demonstrat am demonstrat cât am fost acolo, pe teren, nu e un meci special pentru mine”

Cel mai bun exemplu este cel al lui Cătălin Hlistei, dar nici Albert Stahl, celălalt arădean din lotul lui Mihai Iosif și Adrian Matei, a fost destul de apreciat la gruparea care l-a lansat în fotbalul mare. Apoi, ar mai fi portarul Horațiu Moldovan și mijlocașii Romario Moise și Alexandru Albu. Acesta din urmă chiar a fost chemat în premieră la echipa națională după prestațiile destul de bune avute în debutul stagiunii și chiar a recunoscut la acea vreme că-i datorează mult UTA-ei. În vară, împrumutul lui Albu de la Chiajna nu a mai fost prelungit de arădeni, oarecum spre surprinderea fotbalistului, iar acesta a ajuns în culorile Rapidului. Vineri se întoarce din postura de adversar pe arena „Francisc Neuman”, unde nu a apucat să joace cu spectatori în tribune și unde plănuiește să nu-i menajeze deloc pe foștii colegi și susținători. „Am prieteni la UTA, dar nu va fi un meci special. Nu are de ce să fie, îl tratez ca pe oricare alt meci. În plus de asta, este un derby, ceea ce mă motivează mai mult. Nu am nimic de demonstrat nimănui, ce am avut de demonstrat am demonstrat cât am fost acolo, pe teren și cred că asta contează cel mai mult. Mă voi bucura dacă dau gol, dar și dacă înscrie un coleg de-al meu. Voi sări pe acolo, pe sus. Cred că va fi o atmosferă frumoasă, vom vedea ce se va întâmpla cu fanii”, susține Albu, care la despărțirea de UTA declara următoarele: „Eu aș fi dorit să rămân la Arad, nu-mi place să mă plimb în fiecare an, cu atât mai mult cu cât urma un sezon cu suporteri în tribune și aș fi vrut să simt și eu căldura lor în timpul meciurilor. În plus, de la UTA am ajuns să fiu convocat și la echipa națională, dar și eu cred că am dat tot ce am avut mai bun pentru echipă. Asta e, UTA a fost, poate, cea mai importantă bornă din cariera mea de până cum, îi urez mult noroc în noul sezon și cine știe ce ne rezervă viitorul. Poate într-o zi voi reveni la Arad”. În tricoul „roș-alb”, fotbalistul a bifat 36 meciuri (din 39 în Liga 1) și a marcat două goluri.

„UTA – o echipă agresivă datorită suporterilor”

Vorbim mai în detaliu despre meci, despre actuala echipă a UTA-ei și despre conjunctura legată de prezența până la refuz a suporterilor arădeni în tribune, Albu a adăugat: „Întâlnim o echipă solidă, arțăgoasă, care acasă sunt e mai agresivă datorită suporterilor. Dar, asta nu ne sperie pentru că și noi o să le ținem piept 100%. Totodată, sunt sigur că vor fi mulți suporteri alături de noi. Chiar dacă s-au vândut toate biletele, nu ne interesează, ne-am obișnuit să fie multă lume la meciurile noastre. Dacă vor striga și împotriva noastră, o să ne ambiționeze și mai rău. Noi mergem la victorie, ne-am pregătit toată săptămâna pentru acest meci, toată lumea știe ce are de făcut. Sunt sigur că vom pune în practică ceea ce am lucrat la antrenament și o să iasă totul așa cum trebuie. Nu mi-e teamă de nimeni, suntem toți jucători, intrăm pe teren și jucăm cu o minge, 11 contra 11, cine e mai bun să câștige. Au câțiva jucători experimentați, cu un CV foarte bun, dar pericolul poate veni de oriunde. Și un junior poate să dea gol, cred că cel mai bun jucător al lor în ultima perioadă a fost Miculescu. Pericolul poate veni și de la un jucător intrat de pe bancă, dar noi trebuie să fim atenți, să ne facem treaba noastră în teren și atunci nu ne poate surprinde nimeni și nimic”. Întrebat dacă Rapidului i-ar conveni remiza, mijlocașul de 28 de ani a adăugat: „ Jucăm în deplasare cu o echipă foarte bună, care este pe locul 3. Noi mergem la victorie, dar și dacă luăm un punct ne vom bucura. Nu foarte tare pentru că vrem toate punctele, dar decât deloc…”

Matei: „E bine pentru noi dacă e stadionul plin, suntem obișnuiți cu foarte mulți spectatori în tribune”

Fiindă antrenorul de facto, Mihai Iosif, nu deține Licența PRO și are interzis din partea LPF să vorbească la conferințele de presă, despre meciul cu UTA s-a exprimat Adrian Matei.  „Va fi un meci la fel de greu ca si celelalte, cu o echipă care deja confirmă în Liga 1 și care, probabil, în acest an își propune să facă mai multe. Am văzut și pe site-ul lor că s-au vândut toate biletele, deci va fi un meci cu un stadion plin, ceea ce nu prea am întâlnit până acum în deplasare. Dar va fi bine pentru noi, pentru că suntem obișnuiți cu foarte mulți spectatori în tribune și le mulțumim încă o dată suporterilor că sunt alături de noi. În teren, vom încerca să facem la fel ca și până acum, să obținem cât mai multe puncte, dacă este posibil și să avem un joc cât mai bun”, a spus fostul fundaș central, care în cariera sa a evoluat doar pentru echipe din București, Rapid, Dinamo, Sportul Studențesc, Steaua și FC Național.

UTA – Rapid, din cadrul rundei cu numărul 8 a Ligii 1 se joacă vineri, de la ora 21, pe arena „Francisc Neuman”.









16 comentarii

    1. Acum se vede clasa ta de om Albule. Faptul ca nu mai esti in Arad ci te scalzi in mahalaua din Ferentari te cam riciie la rinza…Esti bine unde esti si nu o sa apuci nici sa concani pe acest stadion unde ar trebui sa intri pe burta! Esti un nesimtit. Aveam impresia ca esti tantalau dar ai deschis gura si ai inlaturat orice dubiu.

      Forta UTA!

      0
      0
    1. @Fodas…stii ce ma frapeaza la Albu?..Tocmai faptul ca este ardelean,se pare ca doar cu apucaturi de mitic…

      0
      0
  1. Albu e un jucator bun, când vrea el. La Arad a vrut neaparat sa ne arate asta.
    Dar UTA poate să-i transmită că a invățat să numere din 3 în 3. Adică din 3 puncte in 3 puncte.
    Luati bătaie, Albule! O sa dați si pe lângă minge cu vuietul de FN.

    0
    0
  2. Nu știu ce-l deranjează pe Albu dar la capitolul goluri nu stă sau a stat prea bine nici acum,nici sezonul trecut,,el nu prea prinde cadrul porții, dar asta e alt subiect.
    Nu vreau sa fiu prea subiectiv dar rapid doar dacă va fii subestimat sau va fii ajutat de arbitrii va câștiga,in toate meciurile jucate au fost dominați iar acest aspect in care nu joci dar faci puncte nu poate merge la nesfârșit!
    P.S. Cine crede că stadionul e prea mic dar este suporter adevărat (nu de ocazie), să își facă abonament, probabil conducerea putea gestiona altfel vânzarea biletelor dar sa spui că stadionul e mic când noi nu ajungem la 4000 mi de abonați e aberant.

    0
    0
  3. ALBU un arogant si fara bun simt fata de echipa de echipa UTA la care ai jucat !!! Cum sa declari cu atata aroganta ca, daca vei da gol s-au vre-un coechipier de al tau, o sa sari pe acolo pe sus ? Unde naiba vei sari ? In luna ? Sper din toata inima ca vei sari pe topogan la sfarsitul meciului invins de UTA. FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  4. De câștigat va câștiga Rapidul ,să recunoaștem este peste UTA. Probabil îl va învăța pe antrenorul PRO cum se joaca în atac! Oricum sint două echipe mari a fotbalului Romanesc care fac cinste României! Bravo lor.

    0
    0
  5. eu iti doresc sa marchezi dar uta sa castige …sau sa marchezi in propria poarta sa te bucuri si mai mult…forza uta din italia

    0
    0
  6. Cu ce este peste UTA., Rapidul ? Cumva este Real Madrid ? Faci ce faci si te iei de GYUSZI care a dus-o pe UTA pe un loc 3 si tot nu iti convine ? FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  7. O dovada clara asupra a ce inseamna „mercenar”,un turbat care musca mana celui care l-a hranit si mereu platit la zi.Printre altele,s-a renuntat probabil la el si pentru faptul caracterului,care i s-a citit in timpul cat a fost musafir(il consider acum) la UTA…Sunt absolut ferm convins ca UTA ar fi facut un mic efort financiar la pretentiile Chiajnei,pretentii care fata de Rapid au fost de aproape 3 ori mai mici…
    Ipocrizia,dupa cum se stie,nu are leac,caracterul primeaza!
    Ma tot intreb,nu pentru faptul ca nu as sti,oare din ce cauza,GSP,Jiji Tv,nu l-a intervievat pe Hlistei,de exemplu?
    Ca si un raspuns,catre Albu..ii vom raspunde din tribune,asa cum stim noi sa o facem…Ramane de vazut!
    Cand a evoluat la UTA,a fost convocat la nationala si fara a-i contesta calitatile,sunt curios,in ciuda penuriei de selectionabili,cand va mai vedea alta convocare???
    Si ce mai spune Albu?Ca si-ar fi dorit spectatori in tribune..Ei bine,se zice ca sa „ai grija ce iti doresti,pentru ca s-ar putea sa se si implineasca”…In consecinta,va avea parte de spectatori…cu varf si indesat..:-)))

    0
    0
    1. Esti comic rau cu afirmatia ,, Uta ar fi facut un mic efort financiar”. Si cum lua a doua oara comision marele vostru apoatu ? Cum ? Doamne ce orbi sunteti doamne doamne . Uta nu da bani pe nimeni niciodata de aata si aduce doar ce e liber sau ramane . Si eu sunt impatimit si mare fan Uta dar in comparatie cu voi sunt cu ochii deschisi si sunt realist.

      0
      0
      1. Tu lucrezi pe gratis desteptu pamantului?Pai orice impresar ia comisioane ca din aia traieste,aia e meseria lui,de ce nu aduci tu jucatori la UTA?Daca ai fi asa mare fan pe cat te pretinzi nu ai debita numai tampenii pe aici,UTA a dat bani pt imprumutul lui Albu,a platit suma de transfer pt Vukcevic samd.Pai UTA si-a incheiat campania de transferuri de cateva saptamani,cum aduce ce ramane?Ce ramane aduce dinamo sau altii ca ei.

        0
        0
      2. Apostu dacă nu venea la UTA (cu comisioane sau fără) nu eram nici acum in prima ligă, si deci nici denis rusu nu era văzut, rezultă că Apostu v-a ajutat si pe voi să luați ceva bani pe un jucator care nu putea fi remarcat pe tapsanurile de la cermei sau becicherec. așa că spune-i mersi lui Apostu că nu îți cere comision si tie! tot te legi de el , dar nu îi ajungi nici la degetul mic!

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button