Fotbal judetean

„Pumnii” s-au împărțit timp de o oră de joc, apoi liderul s-a oprit din încasat: ACB Ineu – CS Socodor 4-2+FOTO





Echipele ce au completat podiumul Ligii a 4-a în spatele Frontierei Curtici, la finalul sezonului trecut, s-au duelat în cadrul rundei cu numărul patru, pe „Centralul” din Ineu. Gazdele aveau maxim de puncte, iar Socodorul se afla la „cota 7”, pe locul 2, în spatele adversarului de azi. Așadar s-a respirat aer de derby în Țara Zărdandului, iar desfășurarea meciului a fost pe măsură.

După un start de meci prudent din ambele tabere, confruntarea a luat pur și simplu foc după o jumătate de oră de joc. Mai precis, în minutul 33, Dan Mâneran a scos din „joben” una dintre execuțiile sale de la distanță și Sîrb s-a recunoscut învins. Un singur minut a durat bucuria „alb-albaștrilor”, căci Socodorul a egalat situația. Copil a executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri și Faur a deviat balonul în plasă. Numai că în minutul 37, scorul era deja 2-1. Sîrb s-a decis să-l dribleze pe Mâneran, dar a ales prost și mijlocașul lateral al lui Sculici i-a furat mingea și a realizat „dubla”.

ACB Ineu a intrat în avantaj la pauză, dar unul fragil, pe care l-a și pierdut la 7 minute de la reluare. Copil a fost faultat în careu într-un meleu, iar Pirtea l-a păcălit pe Merșca de la puncul cu var. Doar că ineuanii nu s-au mulțumit cu situația de pe tabelă și s-au întors destul de repede la conducere. În minutul 61, Hulbăr a centrat din stânga și Mitran a înscris din mijlocul careului.

Doar că de această dată, Socodorul nu a mai găsit resursele fizice să mai modifice tabela în dreptul ei, ba, mai mult, a luat și golul patru. În minutul 79, Mitran a șutat în blocaj, mingea a ajuns la Dan Mâneran și acesta a realizat „tripla” cu un șut din careu fără speranțe pentru portar. Gazdele puteau câștiga și mai clar disputa, însă Florea a ratat în două rânduri din poziții bune, precum și Mâneran nu a mai fost la fel de inspirat la finalizare.

Sculici: „ La final ne uităm în clasament și vedem dacă este ceva de adunat”

Până la urmă, punctele rămân pentru a patra a oară în acest sezon în posesia zărăndanilor. „Meciul a fost frumos pentru spectatori. Am început mai prudent, apoi a trebuit să forțăm, să revenim în avantaj și să ne distanțăm la două goluri, scor care a rămas până la final. Ne-am propus să luăm treptat fiecare joc, la final ne uităm în clasament și vedem dacă este ceva de adunat, încercăm să abordăm fiecare emci la victorie, în funcție de adversar. Mai avem de îmbunătățit jocul echipei, sperăm să le rezolvăm pe rând toate problemele care mai sunt. Avem un lot de jucători tineri talentați, încerc să-i folosesc prin rotație, să-i promovez, să le dau șanse și minute. Eu cred că în viitorul apropiat ei vor fi baza unei echipe a Ineului care va juca în Liga a 3-a treia. Am transferat jucători de la Viitorul, dar colaborăm punctual și cu alte cluburi. Până la meciul de la Zăbrani mai avem timp să mai corectăm ce am greșit astăzi și vom aborda meciul tot la victorie”, a menționat Cristian Sculici, antrenorul Ineului.

Crișan: ƒ„Au fost mai buni, dar și noi ne-am făcut meciul greu prin greșelile comise”

Ca și în sezonul de primăvară, Socodorul pierde la Ineu, unde nu se simte prea bine. „A fost un meci destul de greu, era de așteptat, am venit la locul 1. Tot timpul am avut probleme la Ineu, am făcut jocuri închise și echilibrate. Ne-a lipsit și Bibarț, care nu a putut să se învoiască de la servicu, Berari este suspendat, s-a accidentat rapid și Buzgău și nu am putut să schimbăm prea mult sistemul de joc. Am început într-un 4-3-3, am vrut să trecem la 4-2-3-1 înainte de accidentare, dar nu am mai apucat și a trebuit să improvizăm pe două-trei posturi și s-a văzut. Am revenit destul de bine și am egalat la 2, după care o fază colectivă frumoasă a lor a dus la golul 3 și ne-au băgat plumb în ghete. Goluld e 4-2 a fost după o greșeală colectivă, nu aveam ce să mai facem, am revenit la 4-3-3, le-am creat spații și puteau să mai marcheze 2-3 goluri. Una peste alta, a fost un meci frumos, au fost mai buni, noi ne-am făcut meciul greu, luând goluri pe greșelile noastre. Avem încredere în Beni (n.a. Sîrb), este un portar de perspectivă împrumutat de la Viitorul, care a scos câteva mingi grele. Vaida a absentat,  ieri i-a născut soția o fetiță, îl felicităm din partea echipei, iar o victorie ar fi fost un cadou și pentru căpitanul Gherheș care duminică are nunta și nu suntem lideri, din păcate. Dar, îi urăm Casă de Piatră. Urmează derby-ul local cu Șimandul, încercăm să scoatem maximum, obiectivul nostru este play-off-ul, dar nu avem gânduri concrete de promovare”, a subliniat Petrică Crișan, președintele celor de la CS Socodor.

Formații:

Ineu: Merșca – Varga (52 Mitran), R. Șerban, S. Bogdan, Hulbăr – Zdrențan (46 Karmanoczky),  Voștinar, Spătaru (78 Rucăreanu), Wilmer (49 Bărdan), Dan Mâneran (90 Balaci) -D. Florea. Antrenor: Cristian Sculici.

Socodor: Sîrb – Miclea (77 Cană), Gherheș, Țoca (77 Flueraș), L. Olariu (47 Orădan) -Turcuș, Dema – Buzgău (23 Berar), D. Copil, Pirtea – Faur (67 Denuț). Antrenor: Tibor Darasz.

Arbitri: Ionuț Nicoraş – Sebastian Pantea, Cristian Căşuţ. Observator AJF: Daniel Scridon

Galerie foto ACB Ineu – CS Socodor  4-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button