Fotbal judetean

Din Parlamentul României, cu succes și pe gazon: Olimpia Bujac – Gloria Secusigiu 3-2





Deși se anunță un al patrulea val al pandemiei de COVID, fotbalul a prins viață în toate eșaloanele. Cel puțin la Arad, au demarat edițiile 2021-2022 ale Ligilor 5 și 6, cu destule noutăți în iarbă. Una dintre ele îl vizează pe deputatul Sergiu Bîlcea, care a îmbrăcat din nou tricoul celor de la Olimpia Bujac.

Vorbim despre echipa manageriată de Petre și Sorin Botiș, acesta din nurmă fiind nimeni altu decât fostul căpitan al „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc. Fiindcă a avut meci cu copiii UTA-ei, în Liga Elitelor, la Satu Mare în dimineața zilei de sâmbătă (câștigat cu 5-1 în fața LPS-ului), puternicul fundaș a ajuns la primul meci de pe teren propriu al echipei sale, cel cu Gloria Secusiugiu, în repriza a doua și a mai intrat pe teren. Chiar și fără el, băieții struniți de pe margine de Dani Moș au câștigat cu 3-2, prin reușitele semnate Stoian (8), Both (17), Al. Roman (44), respectiv Simion (75), Lipitor (77).

Fără prea multă pregătire, Bîlcea (40de ani) a evoluat tot meciul pe post greu, de travaliu, acela de mijlocaș central. „Pe Sergiu îl cunosc de vreo 25 de ani, ne-am intersectat rapid în lumea fotbalului din zonă. El stătea la UTA, eu în Bujac, am legat o prietenie încă din acele vremuri. Și acum l-am chemat să joace la Bujac din prietenie, nu că a ajuns sus în administrație și politică. Toți suntem egali în echipă, taximetriști sau deputați, atmosfera este una foarte bună, ne susținem activitatea din propriul buzunar. Din calitate de spectator, dar numai în a doua repriză, m-am mirat și eu cât poate să alerge fără prea multe antrenamente. Mai vine când are timp la pregătire, dar treburile din Parlament îi cam ocupă tot timpul. Cât despre meciul cu Secusigiu ce să zic, în 11 contra 11 nu le-am dat nicio șansă, dar când ei au rămas în 10 (n.a. Petrovan a fost eliminat pentru două „galbene” în mintul 65) i-am poftit să ne atace și i-am readus în joc. Bine că am câștigat în cele din urmă, deși nu avem vreun obiectiv legat de clasament”, ne-a mărturisit Sorin Botiș, managerul-jucător al Olimpiei.

Crescut la grupele de copii și juniori ale UTA-ei, Sergiu Bîlcea a evoluat pentru puțin la AC Universitatea, pe vremea când aceasta era pregătită de Marcel Coraș. A abandonat devreme fotbalul și s-a dedicat afacerilor și mai apoi politicii. „În fotbal ca şi în alte domenii dacă nu eşti foarte, foarte sus cred că trebuie să joci de plăcere, ceea ce am şi făcut. Am jucat de plăcere şi acum sunt legitimat la Olimpia Bujac pentru că îi cunosc pe mulţi de acolo. La invitaţia lui Sorin Botiş  şi acum când mai am timp mai joc. Asta m-a legat foarte mult de poveştile despe UTA, despre ceea ce se întâmpla în fotbalalul arădean în acel moment şi sub o formă sau alta sunt legat de valorile pe care le are şi mai ales de modul în care e văzut fotbalul în Arad”, susține deputatul arădean.

O nouă bază sportivă în Bujac

Dacă acum Olimpia Bujac își desfășoară activitatea pe arena „Trei Colegi – Indagrara”, în curând în cartier va apărea o nouă bază sportivă modernă. Sorin și Petre Botiș au făcut proiectul pentru o bază ce se va situa pe strada Zânelor, colț cu Dimitrie Țichindeal, unde fostul fundaș al UTA-ei deține și o livadă. În plan este amenajarea unui teren de iarbă naturală de 100 pe 70 de metri, dar și două „sintetice” de 50×70 și bineînțeles vestiare moderne și tribune.

Formații:

Bujac: Linguraru – Șeran (84 Tomescu), Ad. Pocei (68 Leric), Fl. Ganea, Dumitreanu (68 N. Oaidă) – Fl. Lovin, Al. Roman, Bîlcea, V. Both – Cr. Stoian, V. Fricățel. Antrenor: Dani Moș

Secusigiu: Duduman – C. Rusu, Gherle, Micu (18 Corodescu), Micu (18 Samfira) – Petrovan, Simion, Olaru, C. Covaci (71 Grădinariu) – Kaitor (66 Scerban), Lipitor. Antrenor: Alexandru Dobîndă

Arbitri: Sebastian Mako – Paul Iovescu, Liana Nica. Observatori AJF: Gligore Bora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button