UTA Arad

Spectacolul pirothenic al galeriei utiste la derby-ul cu Rapid, amendat de FRF cu 15 mii de lei!





UTA nu a scăpat nesancționată după meciul incendiar cu Rapidul. Federația Română de Fotbal, prin Comisia de Disciplină, i-a aplicat două penalități grupării arădene, de 15 mii, respectiv 5 mii de lei, după așa-zisele incindente de la jocul cu giuleștenii, încheiat la egalitate: 2-2. Rețeta financiară a disputei cu trupa lui Mihai Iosif s-a ridicat în jurul sumei de 40 de mii de euro.

AFC UTA Arad vs. FC Rapid 1923 – Incidente – În baza art. 82.1 și 3.a și c,  raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul AFC UTA Arad cu penalitate sportivă de 15.000 lei: În baza art. 82.1 și 3.b, raportat la art. 83.2.c, cu aplicarea art. 54.2 din RD, se sancționează clubul AFC UTA Arad cu penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 45.1 din RD, clubul AFC UTA Arad va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 15.000 lei”, sună decizia de astăzi Comisiei de Disciplină  de astăzi.

Incidentele la care se referă judecătorii federali nu pot fi decât legate de spectacolul pirotehnic din peluză, în momentul afișării coregrafiei la care galeria UTA-ei a muncit săptămâni la rând, de fumigenele aprinse în debutul reprizei secunde și de cele două-trei sticle de plastic care au zburat în teren. După cum se observă, gruparea „roș-albă” va achita doar cea gravă abatere, în valoare de 15 mii de lei și nu și și pe cealaltă.  În acest sezon, arădenii mai fuseseră amendați cu 5 mii de lei după meciul de acasă cu FCSB pentru torțele aprinse la peluza „Iosif Petschovschi”.

Probabil, în unele medii din presa centrală dezamăgirea e mare, căci erau speranțe pentru o sancțiune mai dură la adresa „Bătrânei Doamne” și suporterilor săi. Chiar jurnalistul Decebal Rădulescu sugera la Digi Sport că UTA trebuie să plătească cu suspendarea terenului sau disputarea unor jocuri fără spectatori pentru așa-zisele mesaje cu tentă rasistă la adresa fanilor Rapidului, doar că aluziile fine nu intră în această categorie.

Amenzi s-au dat şi după celălalt derby al rundei trecute, dintre FCSB şi Dinamo. Clubul organizator, FCSB, a primit o amendă de 15.000 de lei, din cauza comportamentului suporterilor, care au folosit materiale pirotehnice pe durata jocului de pe Arena Națională. Dinamo a primit, de asemenea, o amendă, în valoare de 10.000 de lei, dar și cea mai dură corecție din istoria meciurilor cu „roș-albaștrii”, 6-0!

FOTO: Claudia Carp

9 comentarii

  1. Din păcate, o montare complexa, cu artificii și genul de fumigene inofensive, nu poate fi delimitata la un spațiu de siguranță a altor spectatori. Mai puțin aruncatul cu sticla. Tot bannerul cu vorbe de duh trebuie sa fie la putere. Și acesta fără invective sau rasism. Decebal Rădulescu. Ce gazetar echidistant poate fi, când e declarat rapidist ca Filotti. E adus de Moraru pentru legături cu lumea subterana a scandalurilor. Probabil prieten de pahar. Îl mai trădează, datul din mâini, bate din picior sau lovește cu pumnul propria lavaliera. Personaj derizoriu. Nu a emis niciodată vreo idee de valoare.

    0
    0
    1. Cei 15.000 de lei puteau fi economisiti si investiti intr-un sistem inovator de abur si lumini, montat permanent in structura acoperisului din peluza fanilor UTA, cu bataie de sus in jos spre spectatori si nu inspre teren, asta daca este legal ??!! Ceva de genul acesta: https://youtu.be/hHYPe4-ASuo

      Cit despre Decebal, ramine in continuare bolovanul principal pe muraturile de la digisport, care continua neabatut, jenantele transmisii amatoricesti (optic, regie de transmisie, tele-zoom inexistent) de pe stadiionul Francisc von Neuman din Arad.

      0
      0
  2. „Săracii’,le trebuie bani pentru zile negre care aduc multe hiene și șopârle in cadrul micilor ecrane atunci când fotbal din tribune va fii redus din nou la tăcere.
    Cam deranjăm și trebuie să fim atenții la cum ne manifestam bucuria și la ce benere adresăm,ar fii interesant sa vedem că acești bani încasați din amenzi se folosesc in scopuri caritabile (m-aș mira sa se întâmple asta)!!!!

    0
    0
    1. Nu folosi expresia ca „am inceput sa deranjam”, nu ajuta la nimic, e doar o scuza adusa anticipat la orice rau ce ar veni in viitor.

      0
      0
  3. Cand s-a facut coregrafia cu fumigene se stia ca se va lua amenda. Dar a meritat piro-spectacolul la acest meci.
    In acest caz, nu doar noi am fost amendati ci si fcsb cu aceeasi suma. E interzis cu fumigene peste tot in Romania din pacate.
    Si mai lasatii pe aia de la digi sa nu ne bage in seama. Da-i in p…a me. Atat stiu: steaua, dinamo si rapid. Daca unul de la steaua isi cumpara un ceas sau schimba gagica imediat e stire…nu v ati obisnuit cu asta?

    0
    0
  4. 3000 de euro, aici, mai vreo cinci lui Denis Rusu, ce usor zboară euroii ..scump sport, noroc cu banii publici.

    0
    0
    1. Te-a trimis șăfu’ să latri p’aci?
      Fă-te util pentru societate și latră mai încolo, unde se spală bani publici cu zecile de milioane de euro, dacă tot vrei să latri undeva.

      0
      0
  5. Banuiesc ca a fost o treaba asumata,luata in considerare din start…Nu cred,deocamdata, ca suntem luati in vizor,pentru ca oricui caruia nu-i place o asemenea atmosfera prin tribune,ar fi ipocrit….Asta e legea,punct…
    Ce e frumos si lui Dumnezeu ii place!
    PS:inseamna ca sugaciul Decebal Radulescu si ceilalti acoliti,nu au vazut meciuri macar din Serbia,la fel de afilitati la foruri europene,ca si noi…Este o normalitate si cel putin la noi,la Arad,este fara violente…Ca se arunca 3-4 peturi goale de 0,5 litri fara dop(pentru cei care nu stiu,se vand fara capace),pai in Germania se opresc anumite meciuri doar ca sa se curete terenul de pahare unifolosibile,de la bere…Si atentie…bere cu alcool,nu ca si la noi,doar bere fara alcool….
    Ar fi bine ca forurile competente,sa incerce sa nu fie mai catolice decat Papa de la Roma…altfel,maine-poimaine,nu mai avem voie sa intram nici macar cu cheile casei sau ale masinii personale,ca sa nu le aruncam in teren….Sa fim seriosi si sa nu se faca exces de zel!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button