UTA Arad

Ubbink știe cum poate fi contracarată Sepsi: „Sunt puternici în dueluri, așadar va trebui să fim rapizi!”





Desley Ubbink a fost unul dintre cei mai buni jucători ai UTA-ei în remiza cu Rapidul, contribuind la reușita de 2-2 a lui Antal. Duminică, „roș-albii” joacă întâlnesc Sepsi pe „Municipalul” din Sfântu Gheorghe, iar singurul obiectiv sunt cele trei puncte. Covăsnenii au un început de sezon sub așteptări, cu o singură victorie în primele 8 runde (și aceea împotriva „lanternei roșii” Academica Clinceni).

Vrea evite duelurile fizice cu Fofana: „Să joc repede, dintr-o atingere, două”

Mijlocașul olandez a prefațat întâlnirea cu trupa lui Leo Grozavu și duelul cu puternicul mijlocaș, Boubacar Fofana.  „Am văzut imagini din meciurile lor, cu toții știm că Sepsi e o echipă puternică, sunt bine organizați. Sunt puternici în dueluri, așadar va trebui să fim rapizi, pentru a nu avea probleme în acest sens.  Suntem bine pregătiți pentru meci, vom lupta pentru cele trei puncte. Știu că Fofana s-ar șputea să joace în zona mea, e un jucător puternic. Așadar va trebui să joc repede, dintr-o atingere sau două, să nu intru într-un duel fizic cu el”, a spus coordonatorul de joc al lui Balint.

„Număr 10 e mai dificil decât mijlocaș central”

Odată cu schimbarea efectuată de Laszlo Balint în pauza meciului cu Rapidul, Ubbink a evoluat într-un rol mai retras, însă s-a descurcat cu brio. „Nu e important pentru mine în ce poziție joc, dar dacă joc mijlocaș central, primesc mai multe mingi, intru mai ușor în joc. Când ești număr 10, poate fi mai dificil, pentru că adversarii vin de peste tot, deci trebuie să ai grijă, să fii atent la ce se întâmplă în jurul tău. Când ești mijlocaș central, ai mai mult timp să iei decizii”, a explicat batavul.

„Să fiu sincer, nu mă așteptam la o astfel de atmosferă”

Atmosfera de la meciurile UTA-ei l-a impresionat pe fotbalistul olandez: „Este incredibil să joci aici, când eram conduși cu 2-0 de Rapid ne-au susținut până în ultimul moment. Se vede clar că ne ajută, să luptăm pentru ei, să luptăm până în ultimul minut, să credem că putem câștiga orice meci pe teren propriu. Să fiu sincer, nu mă așteptam la o astfel de atmosferă la Arad, nu știam foarte mult despre fotbalul românesc, nu știam că publicul va fi așa. Îmi place foarte mult să joc meciuri acasă pe acest stadion”.

„Trebuie să ne calificăm în play-off”

Întrebat pe ce loc ar putea încheia UTA sezonul, Ubbink a spus: „Cred că trebuie să ne calificăm în play-off. Dacă e să compar echipa noastră cu restul, cred că avem o echipă puternică și putem învinge pe oricine, dacă ne luptăm meci de meci. Cred că am arătat acest lucru până acum, deci trebuie să ne calificăm în play-off”.

„Un sentiment plăcut să știu că UTA a învins Feyenoord”

Ieri s-au împlinit 51 de ani de la remiza (1-1) de la Rotterdam, dintre UTA și Feyenoord, din prima manșă a primului tur din Cupa Campionilor Europeni. Utiștii aveau să elimine campioana lumii din acel moment după egalul alb de la Arad. Ubbink e primul fotbalist olandez din istoria UTA-ei și are „rădăcini” tocmai la formația din Rotterdam. „E frumos, eu mi-am început cariera la juniorii lui Feyenoord, e un sentiment plăcut să știu că UTA a învins Feyenoord. Din punctul meu de vedere este bine că o echipă din România a eliminat Feyenoord, pentru că în acel moment echipa din Olanda era foarte puternică.”

Desley Ubbink a sosit la Arad în această vară, după ce a jucat pe parcursul carierei pentru formații din Olanda, Kazakhstan, Slovacia și Polonia.

3 comentarii

  1. Ubbink….Desley Ubbink…Este acel jucator pe care nu prea il vezi in joc,in mare evidenta,la „ochiul dorit, placut al suporterului”,parca isi doreste sa fie anonim,ascuns…apoi recupereaza,paseaza decisiv,ba chiar si marcheaza….
    Posibil ca doar diferenta de mentalitate,crestere,origini si limba incurcata rau,batava,sa-l faca sa munceasca inzecit….Nici nu ajungea bine in Arad,ca deja Jiji TV si fituicile,l-au pus pe rug,pentru niste greseli ale copilariei dar se pare ca isi vede de treaba si familia este langa el…
    Imi place enorm aceasta impletire de caractere diferite…Balcanicii nostri ,jucatori,luptatori,rai,temperament,injectati parca din fostii partizani,Chetniks,care incaseaza pe banda rulanta cartonase,in paralel cu acea calmitate tipica zonelor de tampon,Lituania,Olanda…Am senzatia ca este reteta completa de amalgam fin…
    Regizorul,Mister Balint,se pare ca reuseste sa-i uneasca pe deplin…Mare lucru…in liniste si pace….E foarte greu sa reusesti asa ceva,cu atatea nationalitati,religii diferite….Felicitari si tot asa!

    0
    0
  2. Un transfer foarte bun. Viteza lui de reactie si pasele sunt peste media ligii 1. Scoala de fotbal Feyenord. Felicitări, Ubbink!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button