UTA Arad

Duel „roș-alb” în Secuime sub semnul intensității! Balint: „Vor pune presiune pe noi, dar avem argumentele noastre pentru un rezultat pozitiv!”





Duminică, de la ora 16, etapa cu numărul 9 aduce față în fața două dintre echipele „roș-albe” din Liga 1. Sepsi Sfântu Gheorghe o întâlnește pe UTA cu speranța că va bifa cel de-al doilea succes stagional. Precedentul datează tocmai din runda inaugurală, în fața Academicii Clinceni, actuala „lanternă roșie” a campionatului. Apoi, gruparea din Secuime a cedat surprinzător în fața propriilor fani contra unor formații fără mari pretenții, CS Mioveni și FC Argeș. Au urmat trei remize la rând cu formații de play-off, toate la scorul de 1-1, cu FCSB, FC Botoșani și CS U Craiova.

Grozavu: „UTA a demonstrat că e o echipă puternică, dar ar trebui să avem moral după remizele cu candidatele la titlu”

De aici, pleacă Leo Grozavu în abordarea meciului cu UTA, o formație ce nu mai pierde de 4 runde și în care a strâns 10 puncte.  „Aşteptările noastre de la acest meci sunt mari, ne dorim să câştigăm cele trei puncte. UTA a demonstrat în acest sfert de campionat că este o echipă puternică. E o echipă foarte bine organizată, solidă şi mai mult ca sigur ne va aştepta o partidă dificilă. Dar noi avem datoria de la meci la meci să facem mai mult. Venim după trei remize cu echipe importante din Liga I, echipe candidate la câştigarea campionatului şi acest lucru ar trebui să ne dea moral bun pentru meciul cu UTA.  Avem în continuare probleme, pentru că sunt jucători accidentaţi, jucători pe care noi ne bazam. Sunt nişte găuri, dar încercăm să le acoperim cu cei care sunt. Lipsesc patru, dar cei care sunt în lot trebuie să facă mult mai mult. Jucătorii noi cred că au înţeles deja ce dorim de la ei şi sperăm ca echipa să fie mai omogenă de la joc la joc”, a precizat antrenorul formației covăsnene. Bărbuț, Vașvari și I. Fulop sunt fotbaliștii accidentați în tabăra lui Sepsi, Păun e suspendat, iar Achahbar a fost exclus din lot.

Balint: „Sepsi  – una dintre echipele puternice ale campionatului, cine va greși mai puțin, va ieși câștigător”

„Bătrâna Doamnă” tocmai și-a întrerupt seria de victorii în fața Rapidului, dar pentru arădeni rezultatul e mai degrabă pozitiv din moment ce au revenit de la 0-2 în ultimele 10 minute de joc. „Suntem în fața unei deplasări dificile, căci întâlnim una dintre echipele puternice ale campionatului, care a și jucat în preliminariile unei competiții europene (n.a. Conference League). Într-adevăr, din punct de vedere al rezultatelor Sepsi nu a stat prea bine în acest debut de sezonul, însă în majoritatea meciurilor au practicat un joc consistent. Așa cum știm, echipele antrenate de Leo Grozavu joacă la intensitate foarte bună, se bazează pe un angajament deosebit, pun presiune pe adversar mai mereu. Au fost și lipsiți de șansă, căci cu FCSB au ratat și penalty, dar, cumva, lucrurile s-au echilibrat și la Craiova au reușit să scoată un punct și cu ajutorul șansei, fiindcă de această dată gazdele au ratat un 11 metri spre final.  Din toate punctele de vedere ne așteaptă un meci dificil, dar consider că avem argumentele noastre pentru un rezultat pozitiv. Venim după o săptămână foarte bună de pregătire, am avut grijă de toate detaliile și, până la urmă, venim și noi după, probabil, cea mai bună repriză făcută în acest  campionat. Eu cred că totul va depinde de modul în care vom fi noi. Probabil, va fi un meci echilibrat și cine va greși mai puțin în această partidă va ieși câștigător la finalul ei”, spune Laszlo Balint.

„Atac puternic și mijloc creativ”

Va fi și un duel al unor fotbaliști străini de calitate implementați în Liga 1 cu succes de cele două echipe, dar Balint că echipa sa trebuie să răspundă cu armele la jocul intens al celor de la Sepsi. „Sigur că Sepsi are șiindividualități, dar Sepsi arată forță în special pe jocul colectiv. În plus, am văzut că alternează sistemele de joc, mai ales odată cu venirea lui Lukasen. Leo Grozavu a încercat să aplice acest sistem cu doi atacanți foarte puternici, care pun presiune foarte mare pe compartimentul defensiv advers. În plus, au și un compartiment median destul de creativ și mă refer la un la un Aganovici, Eder Gonzalez și chiar la Fofana, care, chiar dacă este un jucător cu fizic bun, destul de lent, stăpânește foarte bine poziția de mijlocaș central. În fine, au o disponibilitate la efort ridicată, joacă la intensitate foarte bună și atunci trebuie să fim pregătiți să să dăm o replică pe măsură. Pozițiile din clasament nu contează acum, este o situație temporară, iar acest campionat se desfășoară sub semnul echilibrului. Important este să credem în posibilitățile noastre și în ceea ce am pregătit și atunci sunt sigur că vom face un joc bun și rezultatul va veni în consecință”, mai susține antrenorul principal al „roș-albilor”, care nu va conta doar pe tânărul Tudor Călin la acest meciul de mâine, de la ora 16, de la Sfântu Gheorghe.

Formații probabile:

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, A. Dumitrescu – E. Gonzales, Fofana, Aganovici – Bojic, Luckassen, Chunchukov.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Batha, Vorobjovas – Roger jr., Ubbink, Miculescu – Hora.

Arbitri: Sebastian Colțescu (Craiova) – Marius Badea (Râmnicu-Vâlcea), Vlad Bârlădeanu (București). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova)

Observator FRF: Marian Salomir (Cluj)

10 comentarii

  1. Deplasarea, speram, aliata UTA-ei ! Deși declarativ și faptic, publicul e la baza entuziasmului tehnic al echipei, observatorul neutru ar sublinia o dibăcie pozitiva în meciurile de deplasare. Mulți jucători poate nici nu au apucat sa vadă un stadion, plin, oameni cu trecut în public, dar mai cu seama atașament ridicat. În deplasare tensiunea cade pe Balint. Cursele lui scurte pe margine încărcate de emoții de toate felurile, au ecou pe gazon. Fiecare se străduiește pe felia lui sa nu între în gura,, lupului ” Deși în italiana urarea de bafta e ,, In bocca lupo ” După o schiță a unei echipe susținută frenetic, ne dorim implicare, indiferent de rezultat Deci….,, In bocca lupo. ”.!!!

    0
    0
  2. Sper ca, UTA sa castige cel putin 1 punct daca nu 3 puncte in confruntarea cu Sepsi. Avand i vedere primul 11 aliniat de cele doua formatii, eu zic ca, UTA. are jucatori mai buni decat ai lui Sepsi , totul este ca, baietii sa joace cu multa determinare si va reusi. FORTA UTA ARAD, UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!! HAI BAIETII !!!

    0
    0
  3. Surprize, surprize la Ploiesti !!! Chindia Targoviste castiga nesperat cu Farul lui HAGI. Cum naiba se face cand Farul joaca cu Chindia nu este in forma, joaca slab ?

    0
    0
    1. @Nelule,de ce spui „nesperat”?Farul nu este un Bau-Bau..Este o echipa oarecum de pluton,la care doar Hagi ii leaga si ii dezleaga si pune presiune mare pe arbitri,cand i se accepta circul pe care l-a facut si la Arad…Doar stii schimburile de jucatori intre voi,raman la parerea ca pe Aioanei,nu l-as fi dat fara bani cash multi,fara discutie,pentru ca nici pe voi nu va dau banii afara din casa!
      Felicitari,am tinut clar cu Chindia,rezultat foarte bun si pentru UTA!

      0
      0
  4. Domnilor va prezint un studiu de caz – U Craiova. Eu sunt oltean de pe vremea Craiovei Maxima cu Lung-Negrila ,Tilihoi, Stefanescu, Donose, Beldeanu, Geolgau, Balaci, Cartu, Camataru,Crisan, urmasa a echipei compuse din Oblemenco, Taralunga, Boc, Berneanu, Badin, Balan, Purcaru, Ciupitu, Purima ,echipa (echipe) care au castigat de-a lungul timpului vreo 4 campionate, vreo 6 cupe ale Romaniei, cu zeci de jucatori in nationala buna a Romaniei, plus la nationalele de tineret si juniori.Acum dupa pastoriile lui Dinel Staicu, Mititelu, Gigi Netoiu, Olguta Vasilescu, Roraru si mai stie dracu cati au fost pe acolo la conducere, unii sunt prin penitenciare,altii prin politica, etc., eu olteanul vechi ce ma fac.Merg la stadionul din Craiova si imi cumpar 2 abonamente pe acelasi loc.Drapel imi fac alb-albastru cu sigla U, si sunt baiat OK !Eu tin cu U Craiova , nu cu Craiova lui Mititelu sau Mutu, sau cu Craiova lui Rotaru sau Regencamf.
    PS Cand in Div.B la Arad erau UTA, Strungul si Vagonul, cu toate ca eram UT-ist vechi si tineam cu UTA , in restul meciurilor tineam si cu Vagonul si cu Strungul, pentru simplul fapt ca eram aradean.
    Acesta este sfarsitul echipelor divortate pe principii nesanatoase – Vezi Poli Tm- 2 vai de mama lor, Fcsb si Csa Steaua , in 5 ani zero, Dinamo, au fost si la Galati, vezi Astra (din Astra si Petrolul), etc.

    0
    0
  5. Asa este, pana la urma cu toate suspiciunile despre acest joc, este totusi un avantaj pt. UTA. noastra infrangerea Farului . Sper ca, UTA. si baietii ,sa faca un meci mare maine la Sepsi si si toti utistii sa fim fericiti !!! FORTA UTA ARAD .

    0
    0
    1. @Nelule,nu sunt suspiciuni,absolut deloc,pentru ca miticienii viseaza doar Rapid,Minamo si Fcsb,doar pe astia ii promoveaza,arbitraje doar pentru ei….pe toate fronturile de propaganda…Le dam putin peste nas,daca reusim,sper…si le putem zambi de pe locul 2…De ce nu?

      0
      0
  6. Pt. ca, nici nu ma gandeam sa castige in fata Farului ,poate la un egal. Este totusi o surpriza s-au nu la cat de slab a jucat elevii lui Hagi ? Infrangerea Farului o avantajeaza pe UTA noastra. Sper ca, baietii sa urce in clasament dupa meciul cu Sepsi si sa ne aduca fericirea la toti utistii. FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
    1. Nu Farul a jucat slab,ci Chindia i-a blocat central,ofensivii,Sandoi,a stiut exact ce si cum sa faca,mutand jocul pe lateral,pe extreme….Asa se intampla cand te dai mare,grande…Chindia s-a inchis in carapace,si a jucat pe contra-atac,si asa a fost 2-0…Oricat de mare ar fi Hagi,nu a luat in calcul aceasta situatie,el vrea bani pe jucatori,doar ca, cumparatorul Becali,nu mai este,momentan…Farul,total descoperit pe benzi…Nu mereu se potriveste verticalizarea,daca nu ai cu cine sa o faci…Este comercial…

      0
      0
  7. 3 puncte maine ne duc pe locul 2, cel putin temporar. Botosani-ul trebuie sa castige ca sa ne impinga un loc mai jos. 18 pucte dupa 9 meciuri ar fi super si ne-ar face sa privim cu incredere restul etapelor din turul campionatului unde doar CFR e bau-bau.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button