UTA Arad

UTA intră în Cupă, la Filiași, cu dorința de a parcurge un drum cât mai lung! Balint: „Nu vreau să ne lăsăm păcăliți de această diferență de eșalon”





Între meciurile de campionat cu două dintre formațiile aflate în „careul de ași” în sezonul trecut, Sepsi Sfântu Gheorghe și campioana CFR Cluj, UTA debutează în ediția 2021-2022 a Cupei României. La prima vedere, arădenii au avut parte de o tragere la sorți favorabilă, însă nu uită că joacă într-o competiție a surprizelor contra divizionarei terțe, ACSO Filiași. Partida e programată joi, de la ora 16, pe noul „Orășenesc” din orașul doljean, inaugurat în urmă cu doi ani, având 1280 de locuri, dar capacitatea sa totală trece de 2000.  Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport 1 și Telekom Sport 1 și LOOK Sport.

Pe mâna jucătorilor care au evoluat mai puțin în campionat: „Trebuie să se ridice la înălțimea potențialului lor”

La această oră, „Bătrâna Doamnă” și-a câștigat un loc în primele patru formații ale Ligii 1 și e mare favorită la calificarea în optimile de finală. „Roș-albii” au mai fost acolo și toamna trecută, după ce au trecut de Csikszereda Miercurea Ciuc, după care au clacat pe terenul Universității Cluj. Cupa este și în acest an un obiectiv pentru UTA, însă, evident, forțele trebuie dozate și pentru vizita de duminică a liderului CFR Cluj. „Debutăm într-o competiție care, pentru mine, pentru jucători, pentru club, pentru suporteri, este importantă și o vom trata ca atare. Sperăm să avem un traseu cât mai lung. În urma tragerii la sorți, putem spune că am avut noroc, ținând cont de componența urnelor, dar nu vreau să ne lăsăm păcăliți de această diferență de eșalon. Cu siguranță, atitudinea noastră și motivația vor fi la un nivel bun, care să ne permită calificarea în turul următor. Este o săptămână importantă pentru noi. Între două meciuri de campionat foarte tari, cu Sepsi și CFR în campionat, avem această partidă foarte importantă în Cupa României. Prin urmare, a trebuit să planificăm atent toată săptămâna, în așa fel încât să abordăm fiecare meci la potențial maxim. Vor fi jucători noi, ca să zic așa, care vor apărea în acest meci de Cupă, jucători care nu au atâtea minute ca alți, dar asta nu înseamnă că abordăm meciul cu linia a doua, cum se mai spune. Pentru mine fiecare jucător din vestiar este important, iar faptul că această competiție are mare importanță pentru club, înseamnă că jucătorii care vor evolua în acest meci trebuie să se ridice la înălțimea potențialului lor și să abordeze foarte serios această partidă”, subliniază Laszlo Balint.

Balint: „Jos pălăria pentru Filiași, dar depindem foarte mult de ceea ce facem noi”

Antrenorul principal al arădenilor și colegii săi din stafful tehnic par să-și fi făcut temele cât se putea de bine în condițiile în care meciurile celor de la Filiași sunt scumpe la vedere. „Filiași este o echipă  Liga 3-a, eșalon din care prea puține meciuri sunt televizate. Sper și cred că am făcut rost de toate informațiile necesare pentru a analiza în amănunt adversarul, dar până la urmă, în special în acest meci, depidem foarte mult de ceea ce facem noi, de cum vom controla jocul, sper eu din primul până în ultimul minut. Din ceea ce am aflat despre ei, sunt o echipă destul de omogenă, care, din punctul meu de vedere, se va bate în partea susperioară a clasamentului seriei respective. Jos pălăria pentru ei că au ajuns până în această fază a competiției, eliminând o echipă bună de Liga 2-a, revenind pe tabela de scor după ce au fost conduși și demonstrând spirit. Până la urmă, de multe ori aici se echilibrează diferențele valorice. Nu degeaba cupele se numesc competițiile surprizelor, indiferent de țara în care se joacă”, a adăugat Balint.

Găman: „UTA – adversarul pe care ni l-am dorit, încercăm să ne ridicăm la nivelul său”

Sezonul trecut, ACSO și-a câștigat dreptul a juca pentru promovarea în Liga 2-a, dar pierdut încă din primul baraj în fața celor de la Corona Brașov (cu 5-0 la general). Acum a început sezonul în seria a VI-a a Ligii a 3-a cu două victorii și tot atâtea eșecuri, însă Cupa a tratat-o cât se poate de serios. Doljenii au trecut cu cu 3-0 de CS Cârcea, 11-10 (la penalty-uri) cu Vedița Colonești și, surpriză, 3-2 cu Viitorul Pandurii. În acest ultim meci, Alexandru Fotescu (min. 48), Cosmin Calu (min. 79) și Eduard Dina (min. 90) au anulat reușitele din prima parte ale lui Dodoi (24) și Vulpe (28). Mai departe, Mario Găman susține că așteptările pentru faza 16-imilor au fost întru totul confirmate. „Asta ne și doream, să jucăm cu o echipă de tradiție din fotbalul românesc, cu suporteri. Acum nu știm dacă UTA va avea galerie la meci, teoretic putem găzdui două mii de spectatori, în limita procentului de 75% din capacitatea totală a noii noastre arene. UTA e una dintre cele mai în formă echipe din Liga 1, evident că pleacă cu prima șansă, indiferent cu cine va juca, titulari sau fotbaliști care au evoluat mai puțin în campionat. Dar, Cupa e competiție a surprizelor, nu văd de ce nu am mai putea produce una, după eliminarea celor de la Viitorul Tâgu Jiu, cu toate că, bineînțeles, diferența dintre cele două formații, e destul de mare în favoarea arădenilor.  Am înțeles că și ei vor să meargă cât mai departe în Cupă, deci e nevoie să fim în cea mai bună zi a noastră ca să putem produce surpriza. O să abordăm meciul cu UTA cu tot ceea ce avem mai bun, deoarece vom încerca să ne apropiem sau, de ce nu, să ne ridicăm la nivelul adversarului nostru. Vrem să arătăm că și în Liga 3-a se joacă un fotbal bun și vom face tot posibilul să contribuim la spectacolul fotbalistic pe care îl așteaptă fanii noștri. Asta ne-am dorit de la bun început, să le oferim iubitorilor de fotbal din Filiași șansa de a vedea pe viu o echipă de Liga 1, afirmă antrenorul celor de la ACSO Filiași, cel care, printre altele, i-a fost și „secund” lui Victor Pițurcă la Al Ittihad.

Formații probabile:

Filiași: D. Constantinescu – Dănescu, E. Dina, Tătaru, Calu – Duriță – Pencea, Armășelu, Vîlcică, Rogoveanu – Al. Fotescu.

UTA: Balauru – Tomozei, Medjimorec, Ilie, Shlyakov – Vorobjovas, Passaglia – Antal, Isac, Bustea – Dangubic.

 

8 comentarii

  1. Nu e de gluma..Meciul de Cupa trebuie tratat deosebit de serios…Iata cate surprize se pot intampla….Maxime felicitari Corvinului,felicitari suporterilor frumosi, hunedoreni….
    Am ramas foarte surprins,cat de implicat este Bogdan Apostu acolo….Nici nu as fi banuit….

    0
    0
  2. Poate reuseste cineva,cumva,sa-mi explice si mie situatia,ca sa ma lumineze cumva..eu sunt mai idiot,de felul meu in logica,recunosc asta si nu prea inteleg…Adica pe stadion,spatiu deschis,avem voie 50%,dar in acelasi timp,in cinematografe,teatre,spatii inchise,este permis 70%???
    Noaptea intunecimii mintii,absolut totale…Rebus total….Imi plac integramele,in general,dar pe asta nu am cum sa o rezolv…Ma predau!

    0
    0
  3. Devin deosebit de interesante declaratiile din noapte,ale lui Edy Iordanescu…Corecte si punctate!I-a cam chinuit Corvinul nostru,pe ai lui oierulului…Cine nu este in stare,cu sanse acordate,care par sa nu faca fata,carora li s-au dat sanse,sunt out!Se exclud singuri..Ce chinuiala..Felicitari inca odata prietenilor nostri hunedoreni…Ii asteptam acolo unde le este locul…Bravo!Nu ati pierdut!Ba dimpotriva..v-a vazut o tara intreaga…Stima si respect!

    0
    0
  4. Felicitari Corvinului Hunedoara pt. cum au jucat cu vedetele FCSB-ului si cat peaci sa produca surpriza . O atmosfera foarte frumoasa cu stadionul plin. Corvinul Hunedoara merita sa revina in liga1a,la fel si JIUL Petrosani echipe cu vechi state in liga1a si nu numai ele, sunt multe orase mari si uite ca, inaintea lor sunt Clinceniul si Voluntariul de atatia ani !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button