Fotbal judetean

Execuția frumoasă a lui Negrea a decis un meci de luptă, cadoul pentru Crișan se amână: CS Glogovăț – CS Socodor 1-0





Două dintre formațiile bune ale Ligii a 4-a și-au dat întâlnire în această după-amiază la Vladimirescu pentru un loc pe podium la finalul etapei cu numărul 6. Ținta și-a atins-o echipa gazdă la finalul unui meci de mare luptă și angajament, pe care Socodorul ar fi vrut să-l termine învingătoare pentru a-i oferi un cadou președintelui Petrică Crișan, care azi și-a sărbătorit ziua de naștere, iar mâine își unește destinele cu frumoasa Manuela.

Doar că portarul Răzvan Stanciu a fost impecabil la finalizările din poziții bune ale lui Pirtea și Dema, iar Berar a ratat și el o ocazie importantă. De partea cealaltă, gazdele de la Glogovăț știau că nu pot risca prea mult pe cartea atacului, atâta timp cât a avut absențe grele în apărare, respectiv pe Bier, Mariș și Căciulă, iar Pantea s-a accidentat și el la pauză. Prin urmare, în actul secund, Dehelean a avut un cuplu inedit de fundași centrali: Diarra – Kocsis, fotbaliști proveniți din „aripi” ofensive.

Și, cu toate astea, amfitrionii au reușit să țină de golul marcat de „veteranul” Cristi Negrea, în minutul 64. Atunci, atacantul celor de la Glogovăț a interceptat pasă a lui Turcuș la Copil și a prins un șut frumos cu stângul, de la 18 metri, ce s-a dus în plasă la semi-înălțime. Poate cel mai bun jucător de pe teren, Ianis Sterciuc, putea face 2-0 în minutul 82, dar finalizarea sa a întâlnit bara. Oricum, mijlocașul lateral de 18 ani și-a câștigat o probă de joc la divizionara secundă, FC Brașov, după ce Casian Maghici, „secundul” lui Ilie Stan, l-a văzut azi la lucru.

Așadar, Glogovăț ia punctele ce o urcă pe locul 3, la egalitate cu Felnacul, dar cu golaveraj inferior. „Astăzi, importantă era victorie și mai puțin jocul, care nici nouă nu ne-a plăcut prea mult. Dar, să nu uităm că am avut absențe mari, în special în apărare, dar și pe Renato (n.a. Ardelean) și era clar că nu ne va fi ușor cu o echipă bună, ca Socodorul. Ne-a scos și Stanciu din două-trei situații și asta a fost. Ne bucurăm și pentru Ianis, care pleacă cel puțin o săptămână la FC Brașov, sunt sigur că va reuși în cariera sa, are calități excelente. Nouă nu ne rămâne decât să ne batem pentru play-off și, de ce nu, să atacăm și primul loc la un moment dat”, ne-a declarat Cristi Negrea, omul de trei puncte al lui „Vladi”.

Dumitru Copil (31 de ani) s-a întors pe teren după aproape un an de zile la Socodor. Fostul utist, considerat în urmă cu 15 ani printre cele mai mari talente din fotbalul mondial, recunoaște că nu e pregătit, dar: „Dorința fetiței mele e poruncă pentru mine. Ane-Marie a dorit să mă vadă jucând fotbal și m-am întors în iarbă, la Socodor. Avem un lot bun, unit, cu pregătirea nu stăm noi foarte bine, dar e timp să ne rodăm și, în paralel, să facem și punctele care să ne ducă în play-off. Astăzi a fost un meci de luptă, disputat mai ales la mijlocul terenului, pe care nu meritam să-l pierdem. Am luat gol dintr-o ocazie și jumătate a lor, pe când noi am avut două-trei ocazii destule de clare, dar nu am marcat. Ne pare rău că nu i-am oferit o bucurie fotbalistică președintelui nostru în acest weekend special pentru el, de ziua sa și cu ocazia nunții, dar promitem să ne revanșăm etapa viitoare, cu Felnacul, acasă”, spune Copil.

Formații:

Glogovăț: Stanciu – B. Moldovan, E. Pantea (46 D. Negrea), Diarra, Burcă – Doboș, Kocsis – Sterciuc (90 L. Avram), Chepețan (77 S. Popa), A. Gornic (85 M. Ceh) – Cr. Negrea. Antrenor: Călin Dehelean

Socodor: Sîrb – Turcuș, Țoca, Gherheș, L. Olariu (90 Bibarț) – Dema, Buzgău (70 Berar) – Cană (61 N. Miclea), Pirtea, Copil – Faur (61 Orădan). Antrenor: Tiberiu Darasz

Arbitri: Alin Deac – Andreea Şuşca, Zoltan Nagy. Observator AJF: Gheorghe Sfăt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button