Superliga

Grozavu e al 7-lea antrenor demis în Liga 1, Sepsi Sfântu Gheorghe negociază cu Ladislau Boloni!





Șefii clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe au luat decizia să-l demită pe Leo Grozavu după seria rezultatelor slabe din acest campionat: nouă meciuri consecutive din zece de Liga 1 fără victorie, din care ultimele cinci încheiate la egalitate la scorul de 1-1 sau 0-0. Patronul celor de la Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, a decis ca Robert Ilyes și Laszlo Kulcsar să se ocupe de pregătirea echipei pentru meciul cu Rapid (2 octombrie, ora 19:30).

Leo Grozavu a condus antrenamentul din marți dimineață, după care a avut o întâlnire cu oficialii clubului, în care cele două părți n-au ajuns la un numitor comun privind rezilierea contractului. Cert este că antrenorul nu mai este dorit, i s-a transmis acest lucru și nu mai este nicio cale de întoarcere.

Din informațiile ProSport, ruptura dintre conducerea clubului din Sfântu Gheorghe și Leo Grozavu s-a produs nu numai din cauza rezultatelor slabe din acest sezon, ci și pentru că relația dintre antrenor și jucători se deteriorase. De exemplu, Achahbar, Fofana și Golofca nu mai intrau în vederile lui Grozavu. Inclusiv meciul cu UTA, de acum două etape, terminat la egalitate (0-0), a cântărit greu în luarea deciziei. Dincolo de joc, schimbarea din final a atacantului Luckassen cu „închizătorul”  Tincu l-a lăsat perplex pe patronul Laszlo Dioszegi.

Robert Ilyes va conduce echipa cel puțin la meciul cu Rapidul

Robert Ilyes, antrenorul secund al echipei, a confirmat că el se va ocupa de pregătirea echipei după decizia în privința lui Grozavu. „Am fost sunat de patronul echipei să mă ocup, împreună cu Laszlo Kulcsar, de pregătirea echipei pentru meciul cu Rapid”, a spus Ilyes pentru ProSport.

După zece etape desfășurate în acest sezon de Liga 1, Sepsi OSK ocupă locul 12, cu 9 puncte acumulate din o victorie și șase remize. În sezonul trecut, trupa covăsneană participa în play-off, însă acum accederea în primele șase pare greu de obținut.

Acceptă Boloni să antreneze în Lga 1?

Sepsi negociază cu Ladislau Boloni, după îndepărtarea lui Leo Grozavu. Patronul echipei, Laszlo Dioszegi l-a trecut pe fostul internațional român în fruntea listei și va încerca să-l aducă la Sfântu Gheorghe ca antrenor. Potrivit DigiSport, negocierile dintre cele două părți au început deja. Rămâne de văzut dacă patronul celor de la Sepsi îl va convinge pe fostul selecționer să se întoarcă în România.

Ladislau Boloni este liber de contract din luna mai a acestui an, după ce s-a despărțit de grecii de la Panathianikos Atena. În cariera sa, Ladislau Boloni le-a mai pregătit pe Nancy, naționala României, Monaco, Lens, Sporting Lisabona, Rennes, Gent, Antwerp sau Standard Liege.

În cariera de antrenor, are un titlu de campion al Portugaliei cu Sporting Lisabona și unul al Belgiei, cu Standard Liege. Ca fotbalist, Ladislau Boloni a fost un fotbalist emblematic al României. A evoluat pentru ASA Târgu Mureș, Steaua, Racing Jet, Creteil și Orleans. A bifat 102 meciuri și 13 goluri naționala de seniori a României. A marcat împotriva Italiei x2, Spaniei sau Germaniei de Est.

De asemenea, a făcut parte din echipa Stelei din 1986, care cucerea Europa, după o finală disputată împotriva celor de la Barcelona, la lovituri de departajare, scor 2-0.

Grozavu – al 7-lea antrenor schimbat în Liga 1, Croitoru și Balint – cei mai longevivi

Leo Grozavu (54 de ani) e al 7-lea antrenor schimbat în primele 10 runde ale Ligii 1. Marinos Ouzounidis (CS U Craiova), Dinu Todoran (FCSB), Marius Șumudică (CFR Cluj), Ilie Poenaru (Clinceni), Mihai Teja (Gaz Metan) și Dario Bonetti (Dinamo) sunt ceilalți tehnicieni demiși în cele două luni și jumătate scurse de la startul ediției 2021-2022 al Ligii 1. Groavu a preluat Sepsi OSK în luna noiembrie 2019. Anterior a condus echipa ca Luceafărul Oradea, FC Botoșani, Gaz Metan Mediaș, ACS Poli Timișoara și Petrolul Ploiești. În acest moment, Marius Croitoru (FC Botoșani) și Laszlo Balint (UTA) sunt cei mai longevivi tehncieni din elita fotbalului românesc, ambii preluându-și echipele în vara lui 2019, cu mențiunea că – totuși – „principalul” arădenilor a activat un sezon în Liga a 2-a.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button