UTA Arad

Albanezul Batha consideră că arbitrii români se joacă prea mult cu cartonașele, dar le cere scuze colegilor: „Au făcut un meci mare”





UTA termină în premieră un meci din prezenta stagiune în Liga 1 în zece oameni. Termină e impropriu spus, atâta timp cât Idriz Batha a văzut cartonașul roșu în prelungirile primei reprize.

Mijlocașul albanez a protejat prea energic mingea în duelul cu Torje, căruia i-a aplicat o lovitură zdravănă cu brațul stâng. „Centralul” Barbu a considerat că a fost îndeajuns pentru o eliminare directă. „Nu m-a uitat pe video, nu știu dacă meritam sau nu cartonaș roșu, dar nu cred. Mereu joc așa și nu sunt eliminat pentru așa ceva. Mingea era în controlul meu 100%. Am deschis brațele pentru a proteja mingea, l-am atins, dar nu l-am lovit. Arbitrul nu mi-a zis nimic, doar mi-a dat roșu direct. Joc mai agresiv, dar și arbitrilor din România le place prea mult să se joace cu cartonașele”, a spus mijlocașul defensiv al „Bătrânei Doamne”.

Însuși, cel agresat, Gabi Torje a a spus că avertismentul putea ajunge la respectiva fază în dreptul jucătorului utist. „Nu am fost lovit foarte tare, dar am fost lovit cu cotul. Arbitrul ia decizia într-o fracțiune de secundă, cred că nu s-ar fi supărat nimeni dacă ar fi fost acordat cartonașul galben, la fel cum nimeni nu are nimic de comentat acum. La final am stat de vorbă cu el (n.r Batha), chiar dacă nu ne cunoaștem. Toți am muncit de mici ca să ajungem să jucăm aici, este normal să existe fair-play”, a spus mijlocașul de buzunar al „câinilor” Gabi Torje, după remiza cu UTA.

Întrebat dacă Laszlo Balint i-a spus ceva după episodul eliminării, Batha a spus: „La pauză, antrenorul nu a avut timp de mine, se ocupa de restul echipei, le explica ce trebuie să joace în repriza a doua. Vreau să îmi cer scuze colegilor mei, care au făcut un meci mare și au revenit de la 2-0”, a încheiat Batha.

Cel mai probabil, albanezul Batha va fi suspendat două etape pentru eliminarea din „Groapă” și va rata meciurile cu  FC U Craiova și Academica Clinceni.

FOTO: Raed Krishan  (gsp.ro)









11 comentarii

  1. Nu e nici un secret ca personal,eu il vad pe Batha,cel mai bun transfer al UTA-ei si am si scris asta de multe ori,raman la aceasta parere..doar ca..asa nu ajuta ci incurca…5 galbene,stat deja pentru 4 si astazi direct rosu dupa care va sta automat 2 etape,deci oricat de folos si util ai fi echipei,nu suna deloc bine….Poate ca pe Mister il amageste ca la el in Albania asa se joaca,dar asta nu este o scuza,pe mine nu ma amageste…Nu exista asa ceva,mai ales ca nu este in primele 2 etape,de tatonare….
    Gestul acesta,nu era cazul sa-l faca..Avea prim-planul,mingea in fata sa,Torje in spate,nu protejezi mingea cu bratul sus,la nivelul capului…Arbitrul,nu are zeci de reluari,ca si noi sau analistii tv, Torje are suficienta experienta ca sa cada electrocutat…Si eu dadeam rosu,probabil si multi dintre voi…Sa nu ne mai ascundem dupa scuze si boceli..A gresit,asta este….
    Vrand sau nu,agresivitatea sportiva e buna,dar nu cand te arbitreaza bucuresteni contra echipa bucuresteana si banuiesti ca s-ar putea sa se umble la „butoane” si sa se caute orice oportunitate de a te scoate din joc….Asa usor….Faulturi,cartonase,cornere neacordate…nonsalant….
    Batha,Idriz….de data asta m-ai dezamagit crunt….din pacate!Nu ai nici o scuza!Daca gresesc,imi cer scuze!

    0
    0
    1. Ai drepatate. Un jucator bun e acela care joaca mingea mereu, pasează bine, are sut, da goluri. Antrenorul si echipa se poate baza pe el mereu. Despre Lereter se spune că n-a luat niciodata roșu. Despre astfel de om poti sa spui ca a fost jucator bun.
      A juca dur nu insemna jucator bun chiar daca joaca cu daruire. Acuma sta 2 meciuri, plus o repriza si-a lăsat echipa la greu. Un om care nu se poate stăpâni si reactioneaza la o sicanare de-a lui Torje e un jucator problemă. Aici nu e Albania sa rupi tot ca te lasa arbitri. Sper sa-si revizuiasca atitudinea si sa joace mingea mereu fara fault si mai ales făra coate in gura si la gât.

      0
      0
  2. Batha, are dreptate parțial. Sunt pregătiți de lupta chiar cu mijloace la limita regulamentului. Dacă la o întrare întârziată mai ai replica, la.,, smetia peste figura ” ești de rosu. Mai ales cu arbitru montat. În comparație cu acest procedeu, trasul de tricou e adevărat gest sportiv. Totdeauna exista și un dur la echipa. Gen Todea. Existau și limite , altfel te transformi în dușmanul echipei. Se spunea, ratare cât roata carului. UTA le face cadouri cât roată cu gondole de la Londra !! Apărarea, veriga de construcție la Balint, amenință un antrenor care a crezut în caractere înaintea meseriei. Poate plăti scump !!

    0
    0
  3. Baha ar trebui sa fie , pastrand proportiile , un fel de Gatusso, dar el nu se ridica nici la nivelul lui Todea sau Alexa, care si ei erau jucatori la limita duritatii, de altfel jucatori cu multe meciuri la activ .Ar trebui sa se mai uite la casete cu jucatori care au jucat pe pozitia lui in teren.

    0
    0
    1. Din pacate pe jucatorii UT-ei ii tradeaza tehnica, viteza si eficacitatea.Nu spune nimeni ca nu vreau, ca nu-si dau silinta dar bagajul tehnic este foarte limitat.Aici ma refer la Benga care cand primeste o minge nu stie ce sa faca cu ea, ori da inapoi la portar, ori paseaza catre Erico.Erico a slabit ca joc fata de campionatul trecut, face greseli in aparare iar in atac la fazele fixe nu mai conteaza.Mode se pierde si da pase gresite, Shiakov din ce in ce mai slab, cam toti atacantii trec de el cu usurinta, Batha lupta dar este dur, nu are viteza si nici tehnica.Ubink si Roger incearca mereu dar de multe ori ultima pasa e aiurea.Antal si Hora foarte greu gasesc spatiul portii , sunt greoi in faze de unul contra unul.
      Ce ar insemna o echipa cu Isac titular ca inchizator, Bustea pe aripa, iar in atac Mercioiu cu David Miculescu ?
      Concluzie – atacanti tehnici in regim de viteza si varf de careu plus ….

      0
      0
  4. Mie, personal, imi plac comentariile d-lui Giro. Pertinente si de bun simt. Acum cred ca greseste. Cum poate a gresit si Batha cand nu si-a dat seama ca in spatele lui este un pitic. Daca era un jucator de talie normala, era doar o mana in pieptul adversarului. Ghinionul lui era ca: un pitic, cu scoala facuta la Baneasa, se tinea de fata si arbitrul avea ochi albastri. . Fata pe care piticul , oricum, nu o are. Sa nu ne facem iluzii ! UTA nu avea voie sa castige acest meci. Miculescu ? doar a incurcat borcanele. Cum ? Prin valoarea lui, demonstrand ca este varful de care UTA are nevoie, si prietenii nostri Hora si Antal ar fi bine sa se ocupe doar de nepoti. Inteleg, ca mai nou, le da si Guvernul ceva bani si nu trebuie sa o jegmaneasca pe UTA.

    0
    0
    1. Stii proverbul acela „Cine nu are batrani sa isi cumpere „, dar este si reversul „Cine are prea multi sa mai vanda din ei sau sa ii pensioneze ” Asa si la UTA, multi peste 30-32 de ani, care sunt adusi ca pseudovedete, cu contracte consistente, dar nu dau plusvaloare jocului echipei, in timp ce tinerii nu prea au loc de ei.Apropo Negoescu este rezerva neutilizata la Metaloglobus, Mercioiu neutilizat la UTA, Isac inlocuit de David Miculescu ( oare s-ar fi calcat pe picioare daca erau utilizati in acelasi timp , dar pe posturi diferite).

      0
      0
    2. Tot nu ati inteles,cu respect reciproc,domnule @Marius….Mie imi place foarte mult Batha si am subliniat mereu asta..doar ca in loc sa ajute,iata ca ne incurca,mai mult…Lotul este tot mai subtire,absolut clar,incerci sa ai niste variante bune de banca proaspata dar asta se poate intampla doar fara cartonase gratuite,ca sa nu mai discutam despre anumite accidentari nedorite,adica sa fie potential..altfel dispare concurenta reala…Si asta doar daca nu exista alte probleme,pe acolo….

      0
      0
  5. Utiștilor toate posturile și comentariile au fost ca NU e de roșu dar….central a făcut ce a trebuit, tușierii ambi din București ce.mai vreți ,n-ea ajutat Dumnezeu ieri mirarea e ca nu a ridicat tișierul fanionul la golul doi al UTE-i, în rest am fost supărați dar mergem mai departe joacă UTA

    0
    0
  6. Domnilor lovitura nu a fost peste față, la interviuri Torje a spus tot nu a fost o lovitură dură ,asa sa înțeles
    dar așa a trebuit să fie ,astăzi spunem că nu a trebuit să se protejeze mingea ,alaltăieri am sărit noi cu sticlele de apă în teren cum e bine …ne loveau ceilalți adversari vezi meciurile trecute …supărarea poate fi pe Isac de ce a ținut mingea la EL și nu a degajato Batha e jucătorul cu tupeu căruia nu e frică de joc …ieri tot făceau arbitri ceva și o să vedeți de acum pt Dinamo sprijin sus Batha mergem mai departe și tu și noi suporterii

    0
    0
  7. Domnilor lovitura nu a fost peste față, la interviuri Torje a spus tot nu a fost o lovitură dură ,asa sa înțeles
    dar așa a trebuit să fie ,astăzi spunem că nu a trebuit să se protejeze mingea ,alaltăieri am sărit noi cu sticlele de apă în teren cum e bine …ne loveau ceilalți adversari vezi meciurile trecute …supărarea poate fi pe Isac de ce a ținut mingea la EL și nu a degajato Batha e jucătorul cu tupeu căruia nu e frică de joc …ieri tot făceau arbitri ceva și o să vedeți de acum pt Dinamo sprijin sus Batha mergem mai departe și tu și noi suporterii…..ce ziceți cine a greșit mai grav Batha …sau Steliano Filip la ultima fază…în rest sănătate

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button