Arhivă articole

Florea decide târziu derby-ul orgoliilor: CS Beliu – ACB Ineu 0-1 + FOTO


ACB Ineu aborda derby-ul zonal de la Beliu cu  maximum de puncte strânse după primele 6 etape ale Ligii a 4-a Arad. Nici trupa lui Alex Manea nu stătea rău în clasament, cu cele 10 puncte acumulate și chiar avea ambiția să încurce liderul. Și nu i-a lipsit mult, mai precis vrei 12-13 minute, doar că David Florea avea să facă diferența cu o execuție frumoasă de la marginea careului.

Cel puțin în prima parte, am avut parte de o partidă vie, pe contre cu ocazii de ambele părți. După 13 minute, Purtan a trimis cu capul peste poartă dintr-un corner, reacția oaspeților venind de la David Florea, care l-a încercat mai întâi pe Șoltesz cu un șut din 10 metri, iar apoi a reluat paralel cu poarta. Portarul gazdelor a intervenit apoi și la finalizarea lui Mâneran, după care Voștinar a reluat din unghi doar în plasa laterală. Repriza s-a încheiat cu câte o situație de ambele părți. Florea a tras pe lângă din poziție bună, iar Onoc a șutat cu boltă de la mare distanță, pradă ușoară pentru Merșca.

În actul secund, ritmul confruntării a scăzut și ocaziile s-au rărit și ele. Spătaru și-a încercat șutul de la distanță fără succes în două rânduri, iar „capul” lui Balaci a căzut pe transversală (min. 78). De partea cealaltă, Merșca a mai fost chemat în cauză doar de „Moro” Purtan, care a tras pe jos de la 18 metri. Și, a venit minutul 81, când ACB Ineu și-a concretizat posesia mai bună în jumătatea adversă. Pe un atac rapid, Florea a primit la marginea careului, de unde l-a bătut pe Șoltesz cu un șut plasat cu stângul. Liderul putea intra liniștit în prelungiri, dacă D. Crișan nu ar fi scos providențial din fața lui Răsvanță, la pasa lui D. Florea. Și, în al treilea minut de prelungire, gazdele au avut o situație de egalare. Achim a centrat din lovitură liberă și Onoc a trimis peste poartă din 15 metri.

Manea: „Ne-am ținut bine, golul a venit după o execuție de autor”

Așadar, belenii pierd primul meci stagional pe teren propriu chiar în fața vecinilor din Ineu. „Ăstia sunt jucătorii, ne-ar mai trebui doi-trei. Și din cei care sunt mai pierdem câte unul, azi Gherghel a fost cu probleme la inghinali și s-a văzut că nu avem soluții. Chiar și așa, am stat bine defensiv, ne-am organizat bine, iar golul a venit după o execuție de autor, nu aveam ce să facem. Categoric cei de la Ineu sunt mai pregătiți decât noi, fac mai multe antrenamente și se vede. Din punctul meu de vedere, noi, individual, avem o jumătate de echipă de nivel superior, dar la noi lucrează toți, la Ineu niciunul. Am ținut piept cu succes aproape tot mecicul, păcat că nu am reușit să avem o fază fixă, ceva, din care să ne facem o fază mai bună de gol. Vom trage până la capăt, vrem să terminăm cât mai sus. Nu sunt echipe de nebătut, am dovedit și noi asta și alte echipe care porneau cu șansa a doua. Felicit adversarii, mergem mai departe”, a spus Alex Manea, antrenorul-jucător al celor de la Beliu.

Mihuț: „Am trecut cu bine unul dintre cele mai grele meciuri din deplasare”

Așadar, zărăndanii au un parcurs perfect după primele 7 etape și își anunță tot mai serios intențiile de promovare. „Victorie muncită, a fost un meci de care ne-a fost frică și l-am pregătit bine toată săptămâna. S-a încheiat cu bine, cu toate că părea că se îndreaptă spre un 0-0. Avem un lot bun, juniorii fac diferența. Stăm mai bine decât în primăvară, copiii vin de pe bancă cu plus, știu ce au de făcut și își fac treaba. Florea a fost decisiv și astăzi, a mai avut și în prima repriză ceva situații, e bine că am dat gol. Am trecut cu bine unul dintre cele mai grele meciuri din deplasare, Beliu are și orgolii, dar și un lot bun, sunt bine organizați de Alex Manea. Echipa lor nu-ți dă spații și trebuie să muncești mult să-i defaci. Cred că Beliu va fi în prima parte a clasamentului și poate, de ce nu, chiar în play-off”, consideră Teodor Mihuț, „secundul” lui Cristi Sculici la ACB Ineu.

Formații:

Beliu: Soltesz – F. Popa, D. Crișan, I. Crișan (Achim 65), R. Iacob –  Onoc, Djemal – Boroștean (Rovinescu 73), I. Gherghel (Al. Manea 65), Purtan – V. Mașniță. Antrenor: Alexandru Manea

Ineu: Merșca – Varga (Spătaru 60), Karmanoczky, F. Bogdan, Hulbăr – Zdrențan, Șerban (Rucăreanu 83) – Voștinar, Florea (Wilmer 90), Mâneran (Balaci 60) – Bârdan (Raăsvanță 60). Antrenori: Cristi Sculici și Teodor Mihuț

Arbitri: Ionuț Nicoraş – Emil Arsa, Denis Calnacov

Observator AJF: Mihai Jivan.

Galerie FOTO CS Beliu – ACB Ineu 0-1

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.