UTA Arad

Utistul Isac, titular în victoria „tricolorilor mici” în fața Suediei! Miculescu – menajat pentru duelul cu Mexicul!





România Under 21 își continuă pregătirea pentru Campionatul European din 2023, competiție pe care o vom găzdui alături de Georgia. Selecționata pregătită de Florin Bratu efectuează un stagiu de pregătire în sudul Spaniei, iar în această seară a învins Suedia U20 cu 1-0.

Singurul gol al întâlnirii a purtat semnătura craioveanului George Cîmpanu, care a tras aproape de vinclul porții suedeze, în minutul 22. Convocat în premieră la naționala de tineret, utistul Damian Isac a fost titular la mijlocul terenului și a fost înlocuit în minutul 62 cu clujeanul Dican. David Miculescu, celălalt fotbalist al „Bătrânei Doamne” convocat de Bratu, a rămas pe bancă, dar – probabil – va fi titular sâmbătă (ora 21, în direct pe TVR 1) în cel de-al doilea meci al „tricolorilor mici”, la Marbella, contra selecționatei similare a Mexicului.

România, contra Suediei: 12. M. Popa – 2. Al. Georgescu, 4. Racovițan, 22. Farcaș, 25. Ispas – 5. M. Șerban (8. Dr. Albu, 62), 24. Isac (14. Dican, 62) – 10. Cîmpanu (cpt) (11. Ișfan, 62), 16. M. Corbu (13. Sefer, 71), 7. Baiaram (15. Petrila, 62) – 19. I. Stoica (9. Markovic, 62). Selecționer: Florin Bratu. Rezerve: 1. R. Ducan, 23. Târnovanu, 3. Țicu, 6. Screciu, 17. D. Toma, 18. Miculescu, 20. Țîrlea, 21. Pitu.

Tot astăzi, România Under 19 a trecut cu 2-0 în amical de Cipru. Titular pentru „tricolorii” lui Adrian Văsâi a fost și Claudiu Negoescu, fotbalist împrumutat de UTA la Metaloglobus, în Liga 2-a. Golurile au purtat semnătura lui Bodișteanu (20) și A. Pandele (87).

FOTO: frf.ro









7 comentarii

  1. In acelasi timp,Negoescu a fost titular pana in minutul 65,la cei putin mai mici,in nationala…si a fost foarte apreciat la cat travaliu a depus,la cat pericol a insemnat pe banda sa….
    Mister Balint….daca esti corect,adu-l acasa in iarna,sau cat mai degraba,cand se poate,inapoi….Nu spun neaparat ca nu i-a cazut bine imprumutul la Metalo,sa aiba minute multe de joc,dar nu i s-a dat nici cea mai mica sansa in fata lui Hora si Antal,absolut sterili,la UTA….Mare greseala,acceptata tacit si nu inteleg din ce cauza???
    Daca asa s-ar fi intamplat in trecut,nu am fi auzit niciodata despre un Tucudean sr,jr,,Ungur,Cheregi,Mutica,Botis si multi altii,care imi casuneaza acum prin minte….Costin,Stahl,etc…
    Academia UTA-Atletico,cu satelit CSS produce,nu contest acest lucru,dar cand ajung la 18 ani,ii dizolvi,chiar daca ajung in finale pe tara….Si pieduti sunt….
    Academia UTA,clubul,conducerea,trebuie urgent sa se inscrie cu echipa a 2-a,aproape de prima…Rodaj,revenire accidentati,sa nu mai spun despre pedepsiti…Altfel le pierzi urma si nu exista scouteri interni ca sa-i mai urmareasca,in vecii vecilor…Ii pierzi prin mailuri si rapoarte de joc,fara echivoc,doar ca statistica….Aici e marea problema de produs tineri care trebuie calauziti….
    In liga a 4-tra,macar,lejer,nu sunt foarte mari cheltuieli,dar ii ai langa tine,ii vezi,sunt ai tai….sub ochii tai….

    0
    0
  2. UTA are. foarte mare nevoie de o a doua echipa in liga a III a din Romania avand in vedere faptul ca seriile din aceasta liga sunt formate in general de echipe din 2-3 judete lipite intre ele ( ex Arad si Timis ) iar cheltuielile ar fi mici. Decat ca UTA sa imprumute juniorii in diferite colturi ale tarii ( ex Patlagica – la Braila , Simon la Hunedoara ) ar fi foarte benefic pentru club sa-si tina juniorii sub supraveghere si sub comanda unui antrenor de la Academia de fotbal UTA. Altfel , imprastiati pe la Braila, Hunedoara, Timisoara, Cermei , Lipova, Pecica, Chisineu-Cris, Curtici le cauzezi juniorilor o departare de clubul la care ei si-au dorit sa joace si se pot pierde foarte usor, devenind delasatori. Chiar astazi daca conducatorii UT-ei ar suna adunarea pentru toti juniorii imprumutati, UTA ar putea inchega urgent un lot competitiv pentru liga a III a . Crescand proprii juniori poti sa optezi pentru a trece la prima echipa si automat valoarea lor va creste. Asa cum bine spune si Giro , UTA poate vinde direct in strainatate jucatori valorosi care sa aduca bani multi in visteria clubului. Iar daca la nivelul judetului Arad s-ar semna un protocol de colaborare intre Academia UTA , Academia Ladislau Brosovschi Ineu si Academia Viitorul Arad ca toti juniorii valorosi sa participe periodic la trialuri , cei mai buni sa fie indrumati catre UTA si apoi la o eventuala vanzare de la UTA catre alt club de fotbal , respectiva academie sa primeasca un procent stabilit in prealabil la vanzarea jucatorilor. Am vazut ca de exemplu Ac Ineu cat si Ac Viitorul Arad au inceput in urma cu ceva timp colaborari cu FCSB si U Cluj unde au trimis mai multi juniori care apoi ajung sa fie imprumutati de clubul colaborator la alte echipe unde acestia se pietd.

    0
    0
  3. E închis drumul spre o echipa a doua. Financiar, programatic, ideatic. Cineva, ori câțiva nu agreează ideea care se bucura de înțelegere pe alte meleaguri. Nu știm în amănunte, care ar putea fi valabile. Pare atractiv sa trimiți împrumut un junior în alt cadru de pregătire, cu alți colegi , alt sit geografic. Să-l readuci îmbogățit. Dar. nu e mai atractiv să-l aduci la zi, lângă stilul de joc de la echipa mare, lângă jucătorii care ii poate înlocui în orice moment ? Acum sa ne înțelegem. Nu vorbim de crescut juniori. Aia e treaba grupelor de juniori. Vorbim de tineri apți, talentați, dintr-un lot lărgit. Vedem cum vreo 23 de jucători sunt de fapt 18, și aceia cu probleme. Mulți au sateliți de C. Una e Voluntari. UTA a mai avut echipa de tineret-rezerve într-o competiție cu echipe similare, și care jucau înaintea meciului celor mari. Adevărat, un bilet de tren nu costa cât o pereche bună de pantofi.!!!!

    0
    0
  4. P. S. Cu cât entuziasm veneai la meci, la deschiderea cu tineretul. Un prolog de respect, de atractivitate, și nu de puține ori de calitate. Vedeai cu proprii ochi creșterea în joc a viitorilor,, textilisti ” Observam cu jenă audienta de la jocurile juniorilor. Anonimat paralizant ca spectacol. Occidentul, cu multe terenuri adiacente, oferă spectacolul rezervelor , lângă terenul central, care seamănă din respect cu unul de B pe la noi. Asa se ajunge la youth-ligue.

    0
    0
    1. De fapt nu era tineret-rezerve, ci tineret-sperante, si prindeau putine meciuri sa joace in deschidere la meciul mare, doar cand vremea era buna, altfel mai mult jucau prin Micalaca, la fel si in deplasari, erau trimisi uneori sa joace in conditii grele, daca nu imposibile.

      0
      0
  5. Dupa cum am scris si in comentariul de mai sus, pentru binele fotbalului aradean dar si al juniorilor talentati de la Academia UTA, Academia Ladislau Brosovschi Ineu . ACS Viitorul Arad , Atletico Arad cel mai bine ar fi ca intre cele patru grupari sa se incheie un contract de colaborare. Periodic sa se faca o selectie supervizata de Francisc Tisza, Cristi Pacurar, Norbert Ioja , Cristian Sculici ( cate un antrenor reprezentativ pentru fiecare din cluburile de fotbal de mai sus ) a celor mai talentati juniori iar cei mai valorosi sa fie indrumati catre Avademia UTA . In urma procesului de pregatire cei mai buni pot ajunge la prima echipa a UT-ei. La o eventuala vanzare a vreunuia dintre jucatori de catre UTA, clubul care l-a format initial sa primeasca un comision din vanzare conform unui contact stabilit inainte. Astfel multi tineri juniori aradeni ar avea o sansa destul de mare de afirmare jucand pentru UTA care vrem nu vrem este un brand de renume in fotbalul romanesc. Nu-i acelasi lucru cand UTA vinde un junior sau cand vinde Viitorul Arad sau ACB Ineu. Si in plus de toate acestea juniorii nu s-ar pierde imprumutati fiind la diverse echipe din tara. Pot sa dau cateva exemple : ACB Ineu a imprumutat la FCSB pe Radu Serban, la U Cluj pe Alberto Tica ( cpt la U Cluj U19 ) , pe Denis Maneran ( imprumutat la Unirea Ungheni liga 3 ) pe Andrei Gavrila la UTA, pe Balasz Buza la Miercurea Ciuc. Viitorul Arad a dat doi juniori buni la Academia Prosport Bucuresti: Alex Melniciuc si Adrian Pereny, Viitorul mai avand in lot un foarte talentat junior – Alex Adamcsik. La nivelul loturilor nationale de juniori nu este grupa de varsta fara juniori aradeni . La Romania U 21 sunt Miculescu si Isac ( ambii de la UTA ) U19 – Negoescu ( UTA ) , U18 – Vulturar cpt. ( Lecce Primavera, U17 – Rares Pop , Raul Popa si Vermesan ( toti trei UTA ) plus Melniciuc cpt, U16- Norbert Nagy ( Venezia U17) U15- Darius Iurasciuc ( Atletico ). Asadar Aradul ramane un Izvor nesecat de fotbalisti talentati. Este mai bine acum la UTA ca nu are in lot niciun aradean ???? Este datoria celor care conduc destinele UT-ei sa se uite si in ograda proprie nu numai la alte cluburi din tara sau strainatate. UTA daca ar utiliza tineri jucatori aradeni precum Hlistei, Stahl, Adrian Petre, Florin Purece ar face economii importante la chiriile platite jucatorilor straini. Si cu cat mai multi aradeni in lot la UTA, cu atat ar fi mai bine.

    0
    0
    1. Cat de corect spuneti…Dar asta este doar pura teorie,in rest sunt doar orgolii si nu neaparat personale,sau totusi posibil sa mai fie….Exceptand UTA si Atletico,care sunt una si acelasi lucru,mai exista si CSS Gloria unde se mai imprumuta cei mici,unde activeaza mai multi antrenori,profesori care sunt si la grupele de juniori UTA sau Atletico,in rest nu prea ar fi variante clare….

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button