Pariuri sportive, gaming și casino

Cele mai frecvente greșeli la pariuri sportive





E omenește să greșești, dar nu și să persiști în greșeală. Același lucru se aplică și la pariurile sportive. Fie că ești începător și selectezi primele tale evenimente, fie că ești veteran și nimerești adesea bilete câștigătoare, nimeni nu se poate feri mereu de greșeli.

Cu toate acestea, există un set de erori frecvente pe care le fac majoritatea pariorilor. Iar, dacă ești informat, te poți pregăti mai bine pe viitor. Iată top 5 greșeli făcute de pariori pe care să le eviți în 2021:

#1 Nu înțelegi conceptele de bază

 

Această greșeală este comună mai ales în rândul începătorilor care se ambiționează să pună primul bilet fără a înțelege concepte de bază ca miză, cotă sau tipuri de pariuri (handicap asiatic, pariu pe câștigător, șansă dublă, pariuri pe număr de goluri sau puncte) și cum funcționează toate acestea în practică.

Recomandarea noastră, în schimb, este să te informezi cu mult timp înainte să ajungi la agenție sau să te înregistrezi pe o casă de pariuri online. Informația e la două click-uri distanță – există zeci de site-uri specializate cu ponturi pariuri atât în România, cât și peste hotare, dar și cu ghiduri detaliate și ușor de înțeles pentru începători.

#2 Pariezi sub influența alcoolului 

Pentru a plasa un pariu, nu ai nevoie doar de informație și cercetare a evenimentelor, echipelor sau marcatorilor, ci și de o minte limpede. Mulți  pariori nu realizează cât de mult afectează alcoolul sau alte substanțe abilitatea de a lua decizii calculate și corecte – pariatul sub influența alcoolului îți poate sabota șansele mai mult decât crezi, pentru că te predispune la a risca mai mult decât e nevoie și îți scade inhibițiile.

#3 Nu bugetezi cum trebuie

Fie că joci la pariuri sportive în fiecare zi sau o dată pe săptămână, rețeta sigură spre eșec este să nu ai un plan și să nu bugetezi cum trebuie. Mulți oameni pariază fără a avea un buget stabilit și o strategie bine pusă la punct sau, mai rău, pariază aleatoriu o sumă sub impulsul momentului. Acest lucru poate duce la pierderi materiale pe termen lung – în schimb, noi recomandăm crearea unui buget detaliat ca tu să știi încă de acasă ce sume îți permiți să investești pe fiecare bilet sau eveniment. 

#4 Nu alegi casa de pariuri potrivită

Unii jucători nu cercetează foarte bine site-urile pe care plasează primele pariuri. Riscul de fraudă este mare, mai ales dacă alegi site-uri nelicențiate, care se află pe lista neagră a autorității de reglementare din țara noastră (ONJN). Mai mult, și dacă alegi un site licențiat, tot este bine să te informezi temeinic înainte în legătură cu numărul și tipul de sporturi oferite (basket, fotbal, cricket etc.), bonusurile disponibile, dar și opțiunile de pariere. 

#5 Te lași condus de emoții

Pariurile sportive se aseamănă foarte mult cu investițiile la bursă – sunt strategice și ar trebui să nu implice emoțiile, ci rațiunea. Știm că nu poți mereu să rămâi 100% rațional, dar îți recomandăm să lași emoțiile la ușă pe cât posibil atunci când pariezi. 

De exemplu, în unele cazuri, oricât de atașat ești de echipa preferată, dacă aceasta se află pe o pantă descendentă, o decizie bună este să pariezi împotriva ei. Cea mai mare greșeală este să pariezi pe o echipă pentru că o apreciezi și împotriva alteia pentru că o urăști. În schimb, cel mai bine este să analizezi la cald performanța fiecăreia, să studiezi statistici, evenimente trecute și prezente și să decizi în cunoștință de cauză – acest lucru îți va crește semnificativ șansele să plasezi un pariu câștigător.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button