Liga a 3-aȘoimii Lipova

Dumbrăvița contraatacă după ce lipovanul Sabău a criticat starea terenului: ”Să-și vadă doar de echipa lui!”





După etapa cu numărul 7 a Ligii a 3-a, în seria bicoloră Arad – Timiș, combatantele sunt amestecate perfect în Top 4. Șoimii Lipova a fost cea care a amestecat puțin „cărțile” cu succesul de la Dumbrăvița, dar și Crișul are meritul de a fi câștigat la Curtici pentru a urca pe locul 2, chiar înainte de vizita pe Crișul Alb a liderului din Ghiroda și Giarmata Vii.

La finalul disputei cu Dumbrăvița, Flavius Sabău a taxat starea proastă a terenului de pe „Ștefan Dobay”.„ Am jucat mai direct datorită stării proaste a terenului. Am urmărit punctele, nu putem construi pe un teren neîngrijit, il știam de la Cupă și am trimis un om să-l vadă înainte”, preciza antrenorul „șoimilor”.

Replica a venit din partea lui Florin Macavei, managerul grupării „alb-verzi”. „Felicitări echipei din Lipova pentru victorie. Condițiile fotbalistice în care s-a desfășurat meciul nu vreau să le comentez, dar vreau să fac o remarcă legat de afirmațiile antrenorului de la Șoimii Lipova. E pentru a nu știu câta oară când se leagă de starea terenului de la Dumbrăvița. Din păcate pentru noi și adversari, asta este situația, foarte multe nu putem face la suprafața de joc. Acum zeci de ani, terenul din zona Timișoarei a fost mlăștinos și a rămas acum un pâmânt lutos la suprafața pe care cu greu poate fi întreținut un gazon de fotbal. Soluția la Dumbrăvița există, a fost făcut un studiu, însă este nevoie de o investiție serioasă. Trebuie excavat și schimbat pământul, făcut drenaj și apoi suprafața de joc. Până una alta, aș vrea să-i transmit următorul lucru lui Flavius Sabău. Cel mai corect și etic fotbalistic este să-și vadă doar de echipa lui, pentru că în fotbal, dacă nu ești tot timpul <<corect>> se mai întâmplă să vină Măgura Cisnădie la meciul de baraj, să te bată, după care să se desființeze. Nu cred că la meciul retur de la barajul din vară, de la Sânnicolaul Mic, starea gazonului a fost ca la Dumbrăvița. Baftă multă în continuare pentru cei de la Șoimii Lipova!”, a fost mesajul oficialului celor de la Dumbrăvița pentru tehnicianul Șoimilor.

După succesul de vineri, Lipova a urcat pe locul 4 în clasament cu 9 puncte, dar e una dintre cele două echipe ce mai trebuie să stea până la finalul turului. Dumbrăvița este poziția a 4-a, cu 11 puncte acumulate, dar în deplasarea din weekend, de la Bișnov, va trebuie să joace fără cei mai buni mijlocași ai săi, Zurbagiu și Martinov, ambii suspendați după eliminăriile cu „șoimii”.

6 comentarii

  1. Florin Macavei sa stii ca te-am apreciat ca fotbalist, ai jucat in fotbalul mare la Poli si la Dinamo, stii foarte bine ce inseamna sa joci pe un teren foarte bun ( masa de biliard , cum spun fotbalistii ) sau pe unul neingrijit , impracticabil. Este firesc sa-ti aperi clubul care te plateste , dar nu uita ca fotbalul este un sport, este placerea unor oameni de a practica acest sport, inseamna spectacol pentru public in primul rand , bucurie pentru fanii echipelor. Doar ca practicarea oricarui sport ca si al unei munci in sine necesita conditii minime de siguranta pentru cei care il practica.Faptul ca antrenorul Lipovei ( echipa la care nu am fost vreodata la vreun meci si nici nu cunosc personal pe nimeni din lotul echipei dar nici dintre conducatori ) a avut ingrijorari in privinta terenului de joc de la Dumbravita ar trebui sa va dea de gandit. Asta inseamna sau ca nu este ingrijit corespunzator sau locatia unde amplasat nu-i deloc indicata pentru amenajarea unui teren de fotbal. De aici vine si intrebarea mea : cum ati reusit omologarea terenulului de joc de la Dumbrativa , conform regulamentelor FRF in vigoare ??? Cu spaga tipica noua romanilor ???

    0
    0
  2. Eu sunt unul dintre fericitii spectatori care a fost la meci la Dumbravita cu Lipova si acum si in cupa . As avea o intrebare pentru domnul manager . Chiar nu se putea tunde suprafata de joc ? Chiar nu se gasea un cilindru sa-l bagati pe teren . Nu cred asta . Nu cere nimeni sa fie ca pe Aliant Arena dar un minim . Trebuie sa va ganditi si la sanatatea oamenilor vostrii. Imi aduc aminte in urma cu vreo 2 ani Lipova a jucat pe un teren execrabil la Sebis iar managerul lor (pantera roz) a zis pai ce voiai sa fie impecabil tavalugit ca sa ne pasati pana nu mai stim de noi ? Rezultatul a fost ca doi jucatori de la Sebis au facut entorse . Si inca urate . Cat despre meciul cu Cisnadie nu cred ca isi avea rost in contextul discutiilor . Sau faci ceva de genul hai sa zic ceva ca poate nu vede lumea subiectul .

    0
    0
  3. Nu este prima data cand Sabau se plange de starea terenului si nu este nici singurul. O vorba din popor zice ca atunci cand doi iti spun ca esti beat, trebuie sa mergi la nani, deci macavei, ori la nani, ori taci si fa ceva pentru gazonul ala, ca e asa de ani de zile. Cat despre meciul cu Cisnadie, iti urez sa traiesti si tu ce au trait jucatorii Lipovei, atat la meciul tur, cat si retur, de asemenea, sper sa ajungeti si voi macar odata sa jucati un meci de baraj pt promovare…restul e can-can

    0
    0
  4. Inteleg ca echipa de fotbal din Dumbravita are un teren de joc aflat la partea inferioara a limitelelor regulamentelor FRF. Daca Macavei tacea era si isi potolea frustrarea cauzata de infrangerea pe teren propriu, era mai intelept. Cu astfel de comentarii la adresa adversarilor te descalifici atat profesional cat si uman. Ce vina are antrenorul Sabau ca jucatorii sai au castigat ??? Sau nu aveau voie sa castige dupa mintea ta mister Macavei??? Rusinoasa atitudine . Aveam alte pretentii de la un fost jucator de prima liga la Poli Timisoara si Dinamo. Unii imbatranim frumos, mai intelepti alti ……

    0
    0
    1. Frustrarea lor vine de cand au promovat in L3, cred ca au o singura victorie impotriva Lipovei in toti anii astia. Pana si antrenorul lor, care e nou, a declarat ca „ulciorul” se mai si sparge, ulciorul fiind, cred, ghinionul. Nu isi pun problema ca rezultatele astea vin dupa munca. Zic sa munceasca si ei si poate vor castiga si fara ajutorul arbitrilor!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button