Arhivă articole

Liderul se dezănțuie în ultima jumătate de oră, „Vladi” acuză arbitrajul: ACB Ineu – CS Glogovăț 6-2


Liderul din Țara Zărandului o bate în dublă manșă pe CS Glogovăț la un scor mare, conturat – însă – în ultima jumătate de oră, când oaspeții au și acuzat ceva probleme de arbitraj. Până la urmă, ACB Ineu demonstrează că are resurse fizice importante, dar și o bancă lungă și de un nivel bun, ajungând la 9 victorii din 10 meciuri.

Deplasându-se într-o formulă destul de completă, „Vladi” a deschis repede „balul” pe „Centralul” din Ineu. În minutul 8, după o lovitură liberă de la 35 de metri, mingea a ajuns cu noroc la Bier, care l-a bătut pe Merșca. Gazdele nu s-au descurajat și când cronometrul a a arătat minutul 23, tabela s-a modificat la 1-1. Un-doi Balaci – Florea, ultimul a pătruns în careu, a așezat în 7 metri pentru Rucăreanu, care nu poate rata. Golul de 2-1 a venit tot după o acțiune colectivă frumoasă, purtată de Hulbăr, Mâneran și Balaci, cu ultimul care a pasat în 8 metri pentru Florea, care a marcat cu tot concursul lui Burcă (min. 32).

Doar că amfitrionii nu au putut ține de avantaj la revenirea de la cabine și, în minutul 49, s-a făcut 2-2. Negrea a tras de la 16 metri, Merșca a respins în față și Sterciuc a  înscris din apropiere. Două minute a rezistat rezultatul pe tabelă, căci Dan Mâneran a marcat printr-o „foglia secca” la vinclu. Portarul Ciornei a fost eliminat de pe bancă pentru proteste la faza ce a precedat golul 4 al gazdelor, fază la care „Vladi” a solicitat un fault asupra lui Pantea. Așadar, reușita de 4-2 a venit în minutul 63, după un penalty obținut de Răsvanță și transformat în doi timpi de Mâneran, după ce Stanciu respinsese în primă fază. Cei doi au produs și golul 5, din minutul 72, așezare Mâneran din stânga și gol Răsvanță din 10 metri. În fine, scorul de tenis s-a realizat cu un sfert de oră înainte de final, când și Florea a realizat „dubla”, după o contră purtată de Hulbăr în banda stânga. Între timp (min. 66), formația de la marginea Aradului a și rămas în zece după ce Bier a văzut al doilea „galben” al meciuului.

Mâneran: „ Am dovedit și astăzi că merităm locul 1”

ACB Ineu ajunge la 27 de puncte în clasament și Dan Mâneran la 9 goluri stagionale. „Am început bine, am avut posesie mai bună, dar am luat gol din fază fixă. Am întors scorul și am intrat la cabine în avantaj. După pauză am fost un pic relaxați în primele minute și ne-au egalat, dar apoi am avut eu câteva momente de inspirație și am dat două goluri și o pasă de gol. Am reușit să fac un meci bun, dar chiar toată echipa a jucat foarte bine. Am dovedit și astăzi că merităm locul 1. Personal, îmi doresc să fiu sănătos, să-mi ajut echipa cu goluri și pase de gol. Mi-aș dori să fiu golgeterul campionatului, dar mă voi mulțumi și cu o promovare”, a spus Mâneran, aflat la al 5-lea sezon în tricoul celor de la ACB Ineu.

Dehelean: „Păcat că arbitrii au distrus un joc frumos”

Glogovăț își pierde poziția de play-off după eșecul din Țara Zărandului, dar Călin Dehelean acceptă cu greu deznodământul de azi. „Am început bine, am avut posesie în debutul primei reprize, dar apoi am simțit lipsa lui Ardelean și Doboș. Am ieșit bine în repriza a doua, am egalat, dar după două-trei minute am luat din nou gol. La golul 4 al Ineului, înainte de acordarea penalty-ului, a fost fault în atac asupra lui Pantea. Apoi, la 4-2 nu am primit un penalty la Chepețan și în aceeași fază Bier a luat al doilea galben și roșu. Arbitrul a crezut că Bier vorbește cu el, dar vorbea cu Chepețan, căruia i-a spus: <<Lasă că și-a făcut numărul>>. Pe final, în inferioritate, am mai luat două goluri. Păcat că arbitrii au distrus un joc frumos la faza cu penalty-ul neacordat și ce a urmat apoi. Altfel, fotbaliștii mei au respectat fotbalul și au jucat bine”, a punctat antrenorul celor de la „Vladi”.

Formații:

Ineu: Merșca – Spătaru (46 Wilmer), Șerban, F. Bogdan (46 Karmanoczky), Hulbăr – Zdrențan – Voștinar, D. Florea, Rucăreanu (61 Răzvanță), S. Balaci (46 Bârdan) – D. Mâneran (73 Zamă). Antrenor: Cristian Sculici.

Glogovăț: Stanciu – Pantea, Burcă, Bier, Mariș (46 Popa) – Diarra (77 Borteș), Kocsis – Moldovan, Sterciuc (46 Ceh), A. Gornic – Negrea (77 Avram). Antrenor: Călin Dehelean.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Gabriel Hărduț, Dan Cojocaru. Observator AJF:Andras Mako.

 

1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.