Fotbal femininFotbal judeteanFotbal junioriUTA Arad

Bibarț se laudă că a aprins lumina și pe „ICRTI”, „Șega” și „Banatul”, însă ar face bine să se înconjoare de mai mulți specialiști în întreținerea gazoanelor!





Primăria a aprins nocturna la trei dintre bazele sportive aflate sub administrarea sa. Investiția a început cu ceva timp în urmă, iar, aseară, Călin Bibarț s-a lăudat cu finalizarea sa.

”Încă trei stadioane arădene beneficiază de nocturnă! Au fost finalizate cele trei instalații de nocturnă la stadioanele Șega, Sânnicolau Mic și ICRTI (Câmpul Liniștii). Folosind o tehnologie LED, pentru un randament maxim și consum redus, ele stau de acum la dispoziția echipelor și sportivilor! Un nou pas pentru sportul arădean” – a scris primarul Aradului pe contul de Facebook, atașând și imagini doveditoare.

Printre arenele luminate se află și cea pe care se antrenează UTA, care ar putea beneficia de acest favor, deși Laszlo Balint ar prefera mai degrabă să aibă un gazon bun, care să nu-i pună în pericol jucătorii. Nu mai departe de săptămâna trecută croatul Dangubic s-a accidentat pe suprafața de teren cu probleme de pe Câmpul Liniștii, iar antrenorul „roș-albilor” chiar sublinia următoarele: „Știu că se fac eforturi, dar nu am cum să mă ascund după deget și să spun că ne antrenăm pe un teren foarte bun, dacă nu este așa… Dar, asta este situația, nu vreau să găsesc în acest detaliu o scuză, nu ne plângem, dar iată că pierdem jucători importanți din această cauză”.

Apoi peste trei zile, „Bătrâna Doamnă” revine pe iarba de la „Francisc Neuman”, ce nu a arătat deloc bine la confruntarea cu FC U Craiova. „Calitatea terenului a lăsat de dorit, am fost nevoiți să jucăm cu minge lungă, la fel și adversarul a făcut. Nu sunt specialist în gazoane, dar sunt foarte preocupat de asta. Au fost trei săptămîni în care nu am intrat deloc pe teren, știu că zi de zi s-a muncit la gazon, dar asta e situația. Când revenim acasă, o să ne uităm din nou și la gazon, sper să fie de o calitate mai bună. Sunt convins că cei resposnabili vor face eforturi pentru asta și atunci vom vedea exact ce e de făcut. Dacă e nevoie să adaptăm abordarea tactică la starea gazonului sută la sută o vom face”, mai puncta tehnicianul arădenilor.

Revenind la terenurile în mărime naturală a Aradului dotate cu instalații de nocturnă funcționabilă, acestea au devenit patru. Celor trei inaugurate în această săptămână, se adaugă „Motorul”. Evident, nu vorbim despre instalații omologate pentru meciurile oficiale, ci doar pentru antrenamente. Altfel, în afară de grupările profesioniste, e greu de crezut că arădenii amatori de mișcare își vor putea permite închirirea bazelor respective, prețurile fiind destul de piperate.

11 comentarii

  1. Pe Gloria pe cand? Tocmai arena pe care se practică sportul in masă a fost sărită din schemă. La fel terenul de la Moise Nicoară si baza sportivă din Subcetate ar trebui sa beneficieze de nocturnă. Toate comunele mai răsărite au terenuri de antrenament cu nocturnă la noi e eveniment ca sa realizat un lucru normal pt practicarea sportului in sec. 21.

    0
    0
    1. Mai bine sa se stie,ca readucere aminte pentru necunoscatori, ca baza sportiva din Subcetate,CSS,unul dintre cele mai bune foste gazonuri din Arad apartine Ministerului Invatamantului.Falca a intrat cu bocancii,pacalind sistemul,prin CE de aruncari,pentru ca Arena Gloria,nu a fost in stare sa o termine la timp…Contractul era foarte clar,pe atunci…cum ca primaria se angaja sa aduca in stare initiala, respectiva baza sportiva…Nici vorba ,s-au judecat 3-4 ani,castig de cauza CSS,prin Ministerul Invatamantului….Despre adus in stare initiala,nici vorba sa mai fi fost vreodata…Inclin sa inteleg,pe surse credibile,ca Arena CSS Subcetate,era gata,gata sa devina un alt Lidl sau Kaufland,trecut glontul pe langa ureche..Ehei,nu le-a iesit,nu ar fi avut oricum scrupule…
      Cu mare bucurie va anunt ca Baza Sportiva CSS,a intrat in remont,regazonare,amenajare….Nu mor caii cand vor cainii….

      0
      0
  2. Aplauze BIBI….Mai om bun care te prevalezi de un subiect in care esti total habarnist..adica sportul,dar prostia se iarta mereu….Nu te poti opune,chiar daca nevinovata…
    Hai Bibi,sa-ti explic un exercitiu de cauza de edil,prin comparatie…
    Nu am nici un secret in a spune ca am copil junior la fotbal cu care,in anii trecuti,am batut saptamanal Ungaria,prin Interliga Maghiara….Bibi…Nu ai habar ce se intampla in vecini si nici nu vrei sa stii,se pare…Un weekend jucam pe un tapsan si peste cateva saptamani,la un nou turneu,in acelasi loc,nu mai recunosteam absolut nimic…6-7 terenuri noi,sintetice,naturale,nisip de forta,culoare de antrenamente,hale acoperite,Bistro-uri de consumatie,grupuri sanitare,vestiare curate,incalzite…Bineinteles ca totul cu nocturne…
    Apoi veneam in Interliga de vest,romaneasca,in paralel…Pe la Timisoara,Resita,Oradea,Hateg,Cluj,etc…Cumplit…Terenuri desfundate,cu iarba netunsa,noroi si ne adaposteam pe sub tribune vechi,dezafectate,ca sa nu ne ploua si cumva sa incercam sa schimbam echipamentul ud al copiilor…
    Ca acum,Bibi sa-si aroge iluminarea nocturna pe terenuri adiacente,ar fi ca si cum ar fi inventat apa calda,coada la lopata…si codita la pruna…
    Mestere Bibi….Vai,vai…..Daca esti atat de bazat,expune public balanta sportiva,nu neaparat fotbal,ci sport in general…Dai impresia de alocare,dar incasezi cu mii de maini,revers…

    0
    0
  3. Bibartelul nostru,sa se abtina despre sport..Mai bine sa ne explice,ca ingineras silvic,cum naiba,dupa furtuna mare din toamna 2018,s-a licitat pe scoaterea arborilor rupti de vijelie,dar Padurea Ceala a fost ulterior devalizata,pur si simplu,defrisata…Asta sa-mi explice mie Bibi…ca doar prost nu prea a pare a fi…

    0
    0
  4. ”Încă trei stadioane arădene beneficiază de nocturnă!
    Vai de capul tau domnule primar „Bibi”, daca tu sau consilierul tau pe sport confunda terenul cu stadionul……..incredibil!!!
    Concluziile le tregeti voi, ce viitor are SPORTUL in Arad.

    0
    0
  5. Bibart , un ZERO pentru Arad din toate punctele de vedere, economic, social, cultural, sportiv, educatinal, medical.Am ajuns vai de mama noastra de aradeni in comparatie cu Oradea, Timisoara, Alba Iulia ,Deva, nemaivorbind de Cluj, Tg.Mures, etc.Suntem pe tobogan cu totul, inclusiv la preturile desupravietuire zilnica .Rusine Bibart si acolitilor tai, in frunte cu Falca , care iti este mentor !

    0
    0
  6. Schimba gazonul pe FN, ICRTI,Banatul etc, pentru ca altfel vor fi tot mai multi accidentati din cauza terenului tare, gropilor si denivelarilor!!!!!!!
    Primare, iati nocturna inapoi dar inlocuieste gazonul.
    Ai fost sa faci cativa pasi prin gropile din gazoanele respective?!
    Acolo se accidenteaza si copiii de 6-7 ani!
    Esti o rusine de primar!

    0
    0
  7. De ce nu folosesti alte cladiri pentru depozitarea materialelor de la DSP si ocupi sali de sport, care ar trebui sa fie ale copiilor, care nu au sali?
    Nu poti amenaja un depozit pentru materialele DSP?!
    Copiii fac antrenamente afara, in frig si tu tii niste materiale in sala de sport!
    RUSINE !

    0
    0
  8. „Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”!
    A pune iluminat pe un gazon cu denivelari, gropi si portiuni fara iarba, e ca si cum ai ilumina niste excremente!
    Bibi,un bun gospodar inlocuieste excrementele cu un gazon practicabil si durabil, apoi pune nocturna!
    Speram sa iti faci autocritica si sa indrepti lucrurile!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button