UTA Arad

Benga, încurajat de statistica din UTA – Chindia: „Ar fi rândul să înscrie un fundaș central și să câștigăm cu 1-0”





UTA își poate consolida poziția în play-off cu o victorie împotriva Chindiei Târgoviște în meciul din etapa 14, care va avea loc luni, de la ora 17,30, pe Arena „Francisc Neuman”.

Benga îl laudă pe Săndoi: „Dă atenție foarte mare celor mai mici detalii”

Fost component al echipei dâmbovițene, fundașul Alexandru Benga știe exact ce presupune duelul cu o formație antrenată de Emil Săndoi, fost apărător al echipei naționale.  „Ne așteaptă un meci foarte complicat, împotriva unei echipe  puternice a Chindiei, în ultimul an și jumătate s-a demonstrat cât de dificil e să câștigi contra lor. Au în componență jucători de calitate, au un antrenor pe care eu îl respect foarte mult (n.r Emil Săndoi), un profesionist desăvârșit care și-a pus amprenta asupra evoluției echipei de când a preluat-o. Am colaborat cu dânsul atât la Chindia, cât și la echipa națională de juniori, e un antrenor foarte meticulos. Dă atenție foarte mare celor mai mici detalii, are discuții individuale cu jucătorii și le arată unde trebuie să stea, momentul când trebuie să facă o demarcare sau să interpreteze jocul. Nu se abate de la principiile sale, în timp implementează această rigurozitate echipelor sale. În plus, cei de la Chindia au jucători de calitate, joacă de mult timp împreună și e un atuu. Au o idee clară de joc și fructifică foarte bine orice oportunitate pe care o primesc din partea adversarului, așadar dăm peste o echipă puternică și periculoasă. Pe de altă parte și noi suntem pe un drum bun și dorim să continuăm să mergem pe el. Jucăm acasă și – bineînțeles – nu ne gândim decât la cele trei puncte”, susține experimentatul fotbalist originar din Brașov.

„Dificil fără fani, dar am învățat din sezonul trecut”

Întâlnirea va fi prima pe care utiștii o vor juca în acest sezon pe teren propriu fără suporteri în tribune, însă majoritatea fotbaliștilor din lot sunt obișnuiți cu acest sentiment din stagiunea precedentă. „Va fi foarte dificil fără fani, e un mare minus faptul că nu vom avea suporterii în tribune. Am spus-o mereu, publicul e al 12-lea jucător la Arad, suntem conștienți de asta, dar, pe de altă parte, din păcare știm cum e și fără fanii noștri. Am învățat din experiența mai puțin plăcută de anul trecut, când nu am jucat bine acasă fără suporteri. Cred că ne-am făcut temele și chiar și fără fani vom arăta un joc solid și vom aduna mai multe puncte acasă decât sezonul trecut”, mai consideră Benga, unul dintre componenții echipei arădene care nu s-a vaccinat împotriva COVID. „E un subiect care a împărțit țara în două și văd atât de multă încrâncenare și ură și îmi pare rău. Consider că e o responsabilitate personală a fiecăruia dintre noi, de aceea fiecare ar trebui să se gândească foarte bine, să cântărească toate lucrurile și să ia în plină libertate această decizie. Eu deocamdată nu m-am vaccinat”, a punctat utistul.

„Focusul e pe mine, pe obiectivele și exprimarea echipei”

Ultimele două goluri din partidele dintre UTA și Chindia au fost înscrise de fundași centrali. Erico a punctat pentru arădeni în prelungirile meciului disputat la Buftea și încheiat 1-1, iar Paul Iacob a înscris singurul gol al disputei de la Arad, din play-out, cu o execuție din afara careului. De două meciuri încoace, Benga face pereche în centrul defensivei arădene cu croatul Vinko Medjimorec, în timp ce Erico a rămas pe bancă. „Dacă mergem pe un calcul matematic urmează un fundaș central al nostru să dea gol și să câștigăm cu 1-0. Important e să marcăm, nu contează cine o face, cel mai important e să câștigăm. În linii mari jocul meu e același indiferent cu cine fac pereche în centrul apărării, postul de fundaș central are niște principii clare, calitățile mele sunt neschimbate. Categoric, când jucam cu Erico trebuia să țin cont de calitățile lui, e exact la fel când joc cu Vinko sau cu alt coleg, așa încât colaborarea noastră să fie de succes și să dăm siguranță echipei. Eu sunt foarte focusat pe treaba mea, iar mai apoi alături de cine joc trece în plan secund, pentru că focusul e pe mine și categoric pe obiectivele și exprimarea echipei”, a mai afirmat Benga.

„Ne uităm în fața noastră în clasament”

„Roș-albii” se află pe ultima poziție de play-off în acest moment, însă diferențele dintre combatante sunt, încă, foarte mici. „Categoric, ne uităm în fața noastră în clasament. Vrem să ajungem cât mai sus, parcursul de până acum ne îndreptățește să sperăm la un loc cât mai bun,. După părerea mea, ar trebui să avem un obiectiv improtant, dar e mai important să tratăm fiecare antrenament și meci cu maximă seriozitate și să jucăm sută la sută. Dacă facem asta punctele vor veni și când se va trage linie putem spera la un loc fruntaș în clasament”, a concluzionat Benga.

Apărătorul a sosit chiar de la Chindia la UTA în vara anului trecut. El a strâns 32 de meciuri şi un gol pentru Chindia în toate competiţiile în sezonul 2019-2020. În prezenta stagiune, Alex Benga a strâns 754 de minute în 11 prezențe în Liga 1.

6 comentarii

  1. Eu stiu una si buna…Fotbalul devine cifre,grafice,din pacate…Se merge mai mult pe Lap-Top decat pe realitate…Instat-ul imi arata anumite statistici,dar niciodata psihicul respectivului jucator pe care ai vrea sa te bazezi,potentialul sau de moment….Poate ca are o zi mai slaba,poate ca are alte ganduri si nu este conectat imediat…Nu este calculator ca sa ii dai „Refresh”…Suma nationalitatilor,jucatorilor,temperamente total diferite,trebuie asumata..Asa este cand ai intrenationali diversi,etnii diferite…Niciodata nu vei putea amesteca jucatori balcanici,foarte rai ,darji si ambitiosi din fire,cu blanzi dar harnici din mediana est europeana,Letonia,Lituania…se taie maioneza…Caractere total diferite…
    Nu ai cum sa-l compari pe albanezul Batha fata de Passaglia sau Modesta…Total diferiti…Unde ramanem repetenti?Doar la atacanti,marcatori de poarta..acel jucator care nu arata absolut nimic,dar marcheaza din orice situatie oportuna…oricare ar fi acela…

    0
    0
  2. Ca sa marcheze jucatori inalti,fundasi,de pe faze fixe,e nevoie si de centratori,stanga-dreapta…Din pacate,Vukcevici nu mai prea reuseste,de pe dreapta si in stanga nu prea avem cine sa inalte zmeul spre careu…Sistemul de joc,gandit,pe asta,nu mai functioneaza,ne-au citit ca venim de pe mijloc,ca posesie,constructie…Ar mai fi incisiv doar Roger,dar nu este nici el el robot…In cazul ca Batha se mai calmeaza,ar fi singurul „peste tot”…Doar asa ar fi Ubbink liber,anonim,ca servant pe atacanti….
    Nu ma pricep la tactica,merg totusi pe sistemul,”musca si fugi”…Lovesti si te retragi,atunci cand simti ca se poate,apoi iar calare peste ei,ca sa-i debusolezi total….Si daca se mai poate,sa le mai dam pe contre…Le-ai dat,ii lasi,impresii,apoi ii calaresti din nou…joc sus median….Pressing ofensiv…

    0
    0
  3. Va fi un meci foarte, foarte greu acest meci cu Chindia Targoviste. UTA., baietii nu trebuie sa i-a gol pe contraatacul lor pt. ca, va fi foarte greu sa strapunga apararea lor care se baricadeaza pe doua randuri lasand foarte putine spatii in jumatatea lor de teren. Sper ca, UTA. sa dea primul gol si sa fie la carma jocului. Sper ca, Roger, Ubbink jucatori mai tehnici sa gaseasca cele mai bune solutii pt. a strapunge apararea betonata a lor. Sper sa fie bine si UTA. sa ramana in continuare in zona play-off. FORTA UTA Arad, HAI BAIETII !!!

    0
    0
  4. Toate meciurile sunt grele si foarte grele in acest campionat mioritic.Important sa lupti, sa dai cu un gol mai mult decat adversarul.Meciurile se castiga cu apararea beton, dar si cu goluri ! Chestii cu echipa bine organizata, foarte buna in aparare, nu lasa spatii adversarului sunt de nivel ANTI-JOC.Hai sa construim , sa atacam , sa avem ocazii de poarta, sa dam goluri si noi si adversarii, noi sa dam mai multe decat ei.Exemple recente , doua maciuri foarte frumoase UTA-Rapid – egal dar cu 4 goluri si revenire de la 0-2, apoi Dinamo UTA -e gal si revenire UTA dela 0-2.Decat un 0-0 chinuit si meci urat cu doua aparari sistem autobuz, mai bine meciuri deschise oricarui rezultat dar spectaculoase, unde UTA sa dea cu un gol mai mult decat adversarul !

    0
    0
  5. Pai tocmai asta joaca Chindia,pe aparare beton anti – joc si contrataca periculos cand are oportitudine se stie acest lucru foarte bine de toate echipele inclusiv de Balint. Numai printr-un joc foarte combinativ si sclipirea lui ROGER care este intr-o forma foarte buna de a scoate din joc prin dribling 2-3 adversi, la fel si UBBINK prin calitatile lui tehnice si inspiratiile in careu ale lui MICULESCU si HORICA ajutati de ceilalti coechipieri, UTA. se poate desprinde in victorioasa. ASA sa FIE !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button