UTA Arad

UTA trebuie să spargă „reduta Chindia” pentru a rămâne în play-off! Balint: „Avem nevoie de jucători inspirați în fața celei mai ermetice echipe din Liga 1!”





Dacă UTA ar fi solicitat licența UEFA, ar fi avut-o față în față pe Chindia Târgoviște în primul baraj pentru un loc în preliminariile Conference League din această vară. Cele două formații au fost cele mai bune în play-offul ediției precedente de campionat și, teoretic, ar trebui să-și propună ca în acest an să facă pasul spre prima parte a ierarhiei. „Ciocnirea” dintre cele două echipe e programată luni, de la ora 17,30 și e prima pentru din această stagiune pentru arădeni fără suporterii lor alături.

Balint: „Împotriva unei echipe ca și Chindia trebuie să fim la un nivel foarte bun”

„Bătrâna Doamnă” chiar este în obiectiv după 13 runde, în timp ce trupa târgovișteană conduce plutonul echipelor din partea a doua a clasamentului și prea mulți pași greșiți nu-și permite. Cu toate că au ajuns deja la 5 eșecuri, elevii lui Emil Săndoi și-au păstrat soliditatea defensivă, cu o medie de 0,70 de goluri încasate pe meci. „Suntem în fața unui meci contra unei echipe ermetice, poate cea mai ermetică din prima ligă. Cunoaște toată lumea felul în care Chindia reușește să-și blocheze adversarul, o echipă compusă din jucători harnici, disciplinați, un colectiv foarte puternic. Împreună cu secunzii mei am analizat ceea ce a fost în ultima perioadă în jocurile lor și este evident faptul că au reușit să anihileze inclusiv jucători tehnici, capabili de execuții decisive. Împotriva unui astfel de adversar, trebuie să fim la un nivel foarte bun, atât din punct de vedere colectiv, cât și individual. Avem nevoie de jucători inspirați și sper să avem parte și de puțină șansă, în astfel de meciuri ai nevoie și de noroc. Totodată, fazele fixe vor fi foarte importante, căci pot înclina balanța într-o direcție sau alta. Iar după ce am văzut execuția lui Dussaut cu Botoșaniul, mi-aș dori să reușim și noi așa ceva cu o echipă precum Chindia, căci, altfel, sunt sigur că va fi mult echilibru pe teren”, a spus Laszlo Balint despre adversarul de mâine.

„Individualități importante, dar forța Chindiei e grupul”

În sezonul trecut, UTA și Chindia și-au împărțit frățește punctele și golurile. La Arad, „roș-albii” au câștigat cu 1-0, dar au și pierdut cu același scor în fața trupei lui Emil Săndoi, în faza play-outului. În returul sezonului regulat, cele două echipe au remizat la Buftea: 1-1. La nivel de loturi de jucători, UTA a fost aceea care a schimbat mai mult, pe când Chindia: „Cumva a mers pe continuitate, pe aceleași principii. Anul trecut au avut parcurs cu speranțe de playoff, de această dată nu au început la fel de bine, dar au evoluții bune și foarte bune, indiferent de adversar. Repet, Chindia e o echipă ce primește greu gol și când marchează ea e greu să revii pe tabelă. Au pierdut ceva jucători, dar a rămas un nucleu omogen, destul de bun pentru prima ligă, ce le conferă această stabilitate și continuitate a rezultatului. Au și individualități importante pentru Liga 1, din rândul jucătorilor români mai ales. De exemplu, Iacob are Școala lui Gică Hagi în spate, un jucător cu calități certe. Eu l-am antrenanat, a devenit și căpitan la mine. Apoi, mai au și fotbaliști capabili să decidă de unii singuri un meci. Mă gândesc mai ales la Popa sau Florea, jucători interesanți, ar mai fi, evident, și Stoian, deși, din ceea ce a declarat și Emil Săndoi, nu e la un nivel fizic optim. Oricum, din punctul meu de vedere, grupul lor e adevărata forță, principalul lor atuu”, mai consideră antrenorul „roș-albilor”, care nu va putea conta contra Chindiei pe argentinianul Passaglia, dar la mijloc se întoarce albanezul Batha.

Săndoi: „Plus de calitate pentru UTA față de sezonul trecut,

Chindia vine la Arad după o calificare în sfeturile Cupei României. A fost un succes „specialitate casei”, 1-0 pe terenul Gazului, după autolul ex. utistului Morar. Contra UTA-ei, târgoviștenii încearcă să prindă poate un ultim tren spre zona play-off. „Față de sezonul trecut, e evident plusul de calitate din tabăra UTA-ei. Echipa din Arad a făcut o campanie foarte bună de transferuri, a știut de ce are nevoie și chiar și-a adus jucătorii respectivi.  Evident, e foarte importantă și continuitatea pe care o au la nivelul băncii tehnice, cu un antrenor care a demonstrat că este un bun strateg, schimbând tactica în funcție de adversar. Nu în ultimul rând, sau poate chiar mai important decât restul, este faptul că UTA a beneficiat în acest sezon de sprijinul fanilor săi. Atmosfera de la Arad a fost mereu extraordinară, e clar că există o emulație și prin prisma noului stadion și a faptului că vorbim despre un club de mare tradiție în România. Aș minți dacă aș spune că nu va conta deloc faptul că împotriva noastră UTA va juca fără spectatori, însă chiar și așa vom avea în față o echipă redutabilă. Venim la victorie, vrem să câștigăm la Arad, dar pentru echipele din Liga 1, în afara celor care au declarat că se luptă la campionat, orice punct contează. Pentru noi e important că ne-am recuperat o parte dintre jucătorii indisponibili, în sfârșit nu mai avem suspendați și putem alinia o echipă cât mai competitivă”, ne-a declarat Emil Săndoi.

 

„În România bunul simț e confundat cu prostia”

Antrenorul principal al Chindiei nu poate uita episoadele în care echipa sa a fost dezavantajată de arbitri, dar acuză și o lipsă de fai-play din parte adversarilor. „Cu FCSB, de exemplu, s-a greșit flagrant în defavoarea noastră. Nu o spun eu, o spun reluările tv și analizele specialiștilor. Trebuia să jucăm noi cu om în plus, nu FCSB aproape 90 de minute. Mergem mai departe, până nu va fi băgat VAR-ul vor fi mai fi astfel de greșeli. Eu nu le consider intenționate, dar e clar că aceste erori influențează rezultatele finale ale partidelor. Apoi, nu pot înțelege lipsa de fair-play a unor formații sau jucători care ne-au reprezentat în cupele europene. Cu FCSB, Craiova și Botoșani, au fost situații în care noi am dat mingea intenționat afară și nu ni s-a înapoiat, așa cum vedem peste tot în campionatele mari și țările civilizate. La Botoșani, chiar i-am auzit pe cei de pe margine care le spuneau jucătorilor lor să nu ne înapoieze balonul, ci să ne prindă în inferioritate. Am rămas total dezamăgit, dar, pe de altă parte, trebuie să mă obișnuiesc cu ideea că suntem în România, unde bunul simț e confundat cu prostia”, ne-a mai mărturisit fostul fundaș al echipei naționale. Baxevanos, Cantave, Dinu și Cherchez sunt mai vechile indisponibilități ale Chindiei pentru deplassarea de la Arad.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Ubbink – Miculescu, Dangubic, Roger – Hora.

Chindia: Căbuz – Căpuşă, Celea, Al. Iacob, Kocic – Neguţ, Dulca, Popadiuc, Corbu – M. Șerban – D. Florea.

Arbitri: Marian barbu (Făgăraș – Brașov) – Alexandru Cerei (Cluj) și Vlad Bârlădeanu (București). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova),

Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Observator LPF: Cătălin Cursaru (Ploiești).









3 comentarii

  1. Cu plus trebuie trecut următoarele 3 meciuri. Adică fără înfrângeri și minim o victorie. Plutonul ce urmărește întrarea în primele 6, e compact , program cam la fel și valoare sensibil egala. Diferența o va face condiția fizica, cu corolarul presing sus. Cum am văzut la băieți. Determinare au toate, totul e sa te tina,, cureaua „. Balint pare sa nu schimbe prea mult, cu o întrare la Batha. Pe Batha îl sfătuim sa dea mana cu arbitrul Barbu, semn ca recunoaște vina. Cu ocazia asta își face un prieten, îl va mai întâlni. O surpriza în deznodământ poate fi banca de la UTA. O minima garanție la arbitraj, timișoreanul Grigorescu, obsv. FRF, de rangul moral al aradeanului Igna. VICTORIE !!

    0
    0
  2. Atentie foarte mare la contraatacurile Chindiei, UTA. trebuie sa le dea gol, goluri pt. a inchide jocul. Asta este principala arma impotriva tuturor echipelor din liga1a, APARAREA BETONATA un sistem perfectionat de la an la an de Emil Sandoi , un antrenor care le impune jucatorilor sa lupte pt. fiecare minge pana la epuizare ajutandu-se unl pe celalalt . UTA. are si ea armele ei cu jucatori mai buni decat ai Chindiei ,numai sa puna planul in aplicare si a se lupta pt. toate punctele puse in joc si UTA sa ramana in continuare in zona play-off-ului !!! Eu sunt targovistean dar inima mea bate pt. UTA Arad pt. totdeauna. FORTA UTA ARAD , HAI BAIETII !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button