UTA Arad

UTA arhivează turul cu o deplasare la Mioveni, după: „Punctele ce ne permit să nu pierdem contactul cu play-offul”





UTA încheie turul mâine, de la ora 17,30, împotriva formației ce a pus capăt hegemoniei prim divizionarelor în barajele de menținere/promovare în Liga 1. Până în această vară, când CS Mioveni a depășit-o pe Hermannstadt, trecuseră 18 ani de la accesul în elită a Bihorului pregătită de Ionuț Popa, după barajul cu Oțelul Galați. De altfel, de figura regretatului antrenor se leagă ambele formații ce se înfruntă și mâine, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 1, „Mister” conducându-le pe ambele în primele două eșaloane ale țării.

Balint: „Sperăm să valorificăm anumite vulnerabilități ale adversarului ”

De fapt, Laszlo Balint, tehnicianul de numele căruia se leagă ascensiunea „Bătrânei Doamne” din ultimele trei sezoane, i-a luat locul chiar lui Popa pe banca arădenilor, iar prima sa înfrângere într-un meci oficial a suferit-o chiar în fața antrenorului cu care dă piept mâine. Ripensia lui Alex Pelici o bătea pe UTA lui Balint în Liga 2-a, întorcând scorul pe „Electrica” din Timișoara în ultimele 10 minute. Așadar, „principalul” arădenilor ar trebui să fie pus în gardă de abilitățile omologului său, cu care și are o relație specială. „Îl respect foarte mult pe Alex Pelici, avem o relație destul de apropiată și chiar îl felicit pentru ce a reușit să facă la Mioveni, de la promovarea și până la parcursul din prima parte a acestui campionat. În general, echipele antrenate de Alex Pelici primesc gol destul de greu. Acum, Mioveniul joacă și cu trei fundași centrali, dar au apărut destul de multe greșeli individuale și asta a dus la primirea a destul de multe goluri. Sperăm să putem profita și noi de aceste aspecte, să valorificăm anumite vulnerabilități ale adversarului și să fim puternici acolo unde este necesar. Cu siguranță, Mioveniul ne va pune probleme și va face tot posibilul, folosind toate armele de care dispune, să încerce să câștige. Inclusiv cu Craiova, jucând în deplasare, a încercat să pună probleme din primul minut. Am rămas destul de surprins de tactica lor, căci Mioveniul părea o echipă construită mai degrabă pentru contraatac, o echipă reactivă, dar, din câte se vede, stă destul de bine și pe inițierea și dezvoltarea atacurilor poziționale. Tocmai de aceea spun că trebuie să fim foarte bine pregătiți, iar băieții au primit toate informațiile legate de adversarii lor direcți, legat de echipă”, spune Gyuszi Balint, care nu a avut zile prea liniștite la Arad, invocând probleme interne la club.

Ține de primele 55-60 de minute cu Chindia: „Aceeași constanță!”

UTA riscă să piardă contactul cu play-offul dacă pierde și la Mioveni, după ce nu s-a ales cu niciun punct din disputa cu Chindia Târgoviște. „Această ultimă etapă a turului ne duce pe terenul unei echipe nou-promovată, în criză de puncte. Va fi un meci foarte dificil din mai multe puncte de vedere pentru noi. În primul rând, avem mare nevoie de victorie ca să rămânem în contact cu primele șase locuri. Apoi, vrem să menținem această linie sportivă arătată inclusiv la meciul din etapa trecută. Îmi doresc foarte mult să rămânem pe constanța pe care am arătat-o în primele 55-60 de minute ale meciului cu Chindia, când am avut un joc solid, fără – însă – să reușim să concretizăm măcar una din multele ocazii pe care ni le-am creat. Din punctul meu de vedere, Mioveniul este o echipă cu calitate foarte bună pe momentele de tranziție, au jucători rapizi, puternici în față, capabili de execuții. Dar, știm ceea ce putem și noi și mergem cu încredere că putem câștiga toate punctele”, a mai afirmat antrenorul „roș-albilor”, care anunță și ceva schimbări în formula de start, una dintre ele fiind provocată și de accidentarea lui Hora: „Vor fi anumite schimbări în primul 11, pe care o să le stabilesc împreună cu staful tehnic undeva cât mai aproape de ora meciului, ca să îi ținem conectați pe toți”.

Pelici: „O victorie cu UTA, un adevărat balon de oxigen”

După etapa a 7-a a Ligii 1, nou promovata CS Mioveni se cățărase până pe locul 7 la, la 2 puncte de zona play-out. Au urmat apoi două luni negre pentru argeșeni, septembrie și octombrie, în care nu au mai câștigat deloc și au căzut până pe poziția a 14-a, în plină zonă periculoasă, cu doar 12 puncte la activ. Dincolo de problemele din jocul echipei, arbitrii și-au adus și ei contribuția în special cu fruntașele CFR și FCSB. „Sperăm să câştigăm meciul cu UTA, sperăm să evităm greşelile făcute în meciurile anterioare şi să obţinem toate punctele puse în joc. O victorie sâmbătă ar fi ca un balon de oxigen, avem mare nevoie de ea, mai mult ca oricând. Este o situație ca înainte de meciul cu Sepsi (n.a. din etapa a treia, când argeșenii nu acumulaseră niciun punct, dar aveau să câștige la Sfântu Gheorghe), când aveam mare nevoie de puncte. Timpul a trecut, în ultimele meciuri nu am mai reuşit să câştigăm, dar am reuşit să înscriem şi asta ne dă speranţe că o putem face şi în meciul cu UTA. Întâlnim o echipă periculoasă, pragmatică, care face foarte bine faza de apărare, aduce puncte de pe toate terenurile, indiferent de adversar. Dar, asta contează mai puțin pentru noi, nu ne alegem adversarii, nu alegem modelul lor de joc. Pentru noi e important să câștigăm, am jucat cu toate echipele și mai ofensive și mai defensive, mai creative sau mai pragmatice. Ne dorim să câștigăm, ăsta este lucrul cel mai important. Sunt convins că și ei vin aici cu același gând, au pierdut ultimul joc pe teren propriu (n.a. 0-2 cu Chindia), după ce la 0-0 au avut mai multe ocazii mari. Până la urmă, jucăm împotriva unei echipe din prima jumătate a clasamentului, va fi greu, sper să fim mai concentrați pe situațiile care chiar contează în timpul meciului”, afirmă Alexandru Pelici, antrenorul formației argeșene, care nu are nicio problemă de lot pentru disputa de mâine, de la ora 17,30, după ce i-a recuperat pe Scarlatache și Dumitriu.

Mioveni și UTA s-au întâlnit de 23 de ori în meciuri oficiale, arădenii câștigând în zece rânduri, alte 7 meciuri s-au terminat la egalitate, iar argeșenii s-au impus de 6 ori. Ambele dispute din Liga 1 au fost câștigate de „Bătrâna Domană” cu același scor, 1-0, în sezonul 2007-2008.

Formații probabile:

CS Mioveni: Ducan – Garutti, Scarlatache, Balaur – Oancea, Panait, Dumitriu, Șerbănică – Sanoh, B. Rusu, Blănaru.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Baravykas – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink, Miculescu – Dangubic.

Arbitri: Radu Petrescu (București) – Mihai Marica (Bistrița), Florian Vișan (Galați). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești).

Observator FRF: Irina Mîrț (București)

Observator LPF: Dan Potocianu (Reșița).

4 comentarii

  1. Să nu mai luăm roșu, ca și cu Dinamo ( care pierduse 7 meciuri înaintea meciului cu UTA ) și să câștigăm, să nu mai resuscităm altă echipă care nu a cunoscut gustul victoriei de o mulțime de etape!
    Nu mai vrem să ne dezamăgiți și jucați constant fotbal și câștigați, deoarece după Mioveni, vor urma Farul, Argeșul, FCSB, Botoșani, Universitatea Craiova, Voluntari.
    Cred că nu mai putem să facem și noi 7 victorii consecutive ca alte echipe din Liga I, dar putem începe să arătăm ca o familie.
    Hai UTA!

    0
    0
  2. Rapel la necaz. Și alții vaccinați cu înfrângerea. Amicii targovisteni, care păreau în urcuș. Un urcuș facilitat, cadou de la noi, pe motive de plictiseala cu binele. Ce sa mai spunem ca vârful diviziei la noi a fost taxat de olandezii de la Alkmar drept,, amatori” ! Mioveni e nume de B. Renunțăm la considerente tehnice în favoarea atmosferei din club. O întrebare retorica. De ce a lipsit echipa la salutul final. Ea era lipsa și în final de meci. Mai rămânea sa bata,, Cuba” cu suporterii. Tot la atmosfera. Balint atenționează asupra pericolului de pierdere a unității de acțiune, viziune comuna , coeziune. Nu ne spune între cine și cine. Jucători și club, jucători și antrenor sau conducere și antrenor. O parte din răspuns , majora, azi la Mioveni. BAFTA !!

    0
    0
  3. Astia de la Mioveni au atacanti experimentati, B. Rusu si Blanaru ,sunt foarte periculosi in atac.Sper ca, Miculescu si Dangubic sa se ridice la nivelul lor . Mijlocul terenului si apararea este mai buna decat a Mioveniului, deci va fi un meci foarte echilibrat in care sper ca, UTA. sa iasa in cele din urma invingatoare s-au cel putin un egal numai infrangere sa nu fie . FORTA UTA Arad, HAI BAIETII !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button