Fotbal feminin

Au făcut scorul etapei pe Dunăre: Universitatea Galați – Piroș Security Arad 0-6





AC Piroș Security a reușit scorul weekendului în Liga 1 feminină la fotbal. Arădencele, cu egipteanca Salwa Mansour în mare formă, s-au impus cu 6-0 la Galați și țin cu dinții de locul de play-off, chiar în fața rivalelor din vest, fetele de la Poli Timișoara.

Meciul de pe arena „Dunărea”, „dotat” cu un gazon foarte prost, nu a avut istoric. „Leoaicele” aveau 3-0 încă de la pauză, după „hattrickul” lui Salwa. Tehnica internațională egipteancă a punctat în minutele 15 și 19 cu două șuturi pe jos, din careu, primul după o acțiune personală și al doilea după o pasă a lui Olariu. În minutul 40, Salwa a găsit și vinclul porții lui Grecu de la aproximativ 14 metri. Au urmat clipe grele pentru jucătoarea Aradului, care a fost lovită cu cotul în cap de o adversară, petrecând minute bune în Ambulanța ce a intrat pe gazon.

Salwa a revenit, însă, pe teren de la cabine și showul oaspetelor a continuat. Norma de trei goluri a fost realizată și în repriza secundă. În minutul 64, 0-4 a făcut Olariu, dintr-un penalty acordat la un henț în careu și tot de la punctul cu var a venit și „pokerul” lui Salwa (min. 76). Tabela a închis-o Voinea, cu 5 minute înainte de final, printr-un șut la colțul lung, după o fază încâlcită în careul gazdelor.

Cuedan: „Toate fetele și-au făcut excelent treaba”

AC Piroș Security Arad ajunge la cota 12 puncte după primul succes extern al sezonului. Apoi, marți, de la ora 11, la doar 48 de ore de la confruntarea de la Galați, dintre care 10 ce urmează a fi petrecute pe drum, „leoiacele” au programată la Arad restanța cu campioana Olimpia Cluj. „Meciul nu a fost tocmai simplu pe un  teren foarte rău, plin cu gropi și denivelări. Dar, fetele au înțeles perfect ceea ce le-am spus aseară și anume să fie concentrate pe tot parcursul meciului. De multe ori, mintea e mai importantă decât picioarele și azi am stat bine la ambele capitole. Am și înscris destul de repede, calitatea lui Sally a făcut diferența, însă toate fetele și-au făcut excelent treaba. Ne bucurăm că am scăpat fără accidentări pe un teren rău, de acum ne gândim doar la meciul cu Clujul, pentru pregătirea căruia avem la dispoziție o singură zi. E important că suntem pe loc de play-off, dar ca să rămânem acolo trebuie să facem puncte etapă de etapă”, a spus Dan Cuedan, antrenorul fotbalistelor Aradului.

Tot în această dimineață, în cadrul etapei cu numărul 8 a Ligii 1 feminin: Fair Play București – Heniu Prundu Bârgăului 1-2, FCM Târgu Mureș – Poli Timișoara 0-3, Vasas Femina Odorhei – Feminin Baia Mare 3-0. Meciul dintre Banat Girls și Olimpia Cluj nu s-a disputat.

Formații:

Galați: Grecu – Crăciun, Bobocea, V. Ivan, Sfetcu – Chiriac, Stoian, E. Ivan, Condrea – Munteanu, Surcică. Au mai jucat: A. Marcu, Tăune, Năstase. Antrenor: Gabriel Călinescu

AC Piroș Security: Maha – Cauni, Șuveț, A. Ion, Tomescu – Bălaș, Bozian, Kugler, Prunar (82 Jarnea) – Salwa – Olariu (65 Voinea). Antrenor:  Dan Cuedan

Arbitri: Cătălin Drugea (Buzău) – Alexandru Petre (Vintileanca – Buzău), Alexandru Vasile (Buzău).

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button